Vandaag gaan we lekker op pad door Amsterdam, we willen de stad zien in de avond.
Op het Museumplein is het nu mogelijk om te schaatsen, de Magere Brug is nagebouwd, dit willen we bekijken en daarna lekker door de stad lopen en genieten van de wintersfeer! We parkeren de auto bij het Wertheimpark, en lopen via de Prinsengracht richting het Museumplein.

Magere Brug
De wintersfeer is heel gezellig op het Museumplein, de mensen kunnen hier lekker schaatsen.
Je kan onder de Magere Brug door schaatsen….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vanaf de nagebouwde Magere Brug heb je een mooi uitzicht over de schaatsbaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We blijven hier een tijdje genieten en lopen dan weer in de richting van de binnenstad..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tussen twee auto’s door maak ik een foto van Cafe Hans en Grietje..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De wintersfeer op de grachten is ook heel erg mooi, de bomen zijn zelfs voorzien van lichtjes het maakt een fraai beeld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer we via de Kalverstraat op de Dam komen zien we dat de Bijenkorf heel erg fraai heeft uitgepakt, het pand ziet er geweldig mooi uit. Echt een aanrader om even te bekijken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We lopen over de Kerstmarkt op het Amsterdamse Rokin, hier staan rijen wintersekraampjes tot aan het Centraalstation. Het straalt echt wintersfeer uit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA De grachten worden bevaren door de rondvaartboten, Mandy en ik genieten op ons beurt weer vanaf de kant :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wij komen op het Rembrandtplein daar genieten we van de omgeving, een ander geniet in Coffeeshop Smokey ….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De bruggen zijn als altijd mooi verlicht..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Via de echte Magere Brug lopen we weer naar in de richting van het Wertheimpark waar onze auto geparkeerd staat. We hebben genoten van Amsterdam in de wintersfeer! Heel langzaam maak ik mijn nieuwe camera eigen….

Vandaag beginnen we aan de laatste dag van onze stedentrip, we rijden van Brugge naar Gent.. Helaas is het somber weer, de zon laat zich niet zien… We parkeren de auto in de buurt van het Centrum, en gaan op pad. Gent is ook weer zo'n oude stad met heel…
Ik heb nog even om met de nieuwe camera te oefenen, dus benut ik elke mogelijkheid om de camera uit het vet te halen. Het gaat niet alleen om de foto's en de kleuren maar zeker ook de bediening van de camera etc.. Hoewel de nieuwe Olympus OM-D E-M1 qua…