Omdat de regen zou aanhouden de komende dagen rond Bled en Bohinj gaan we vandaag inpakken en wegwezen richting Sibenik. Vlakbij Sibenik ligt Camping Solaris een mega camping, dit wilden we gewoon eens meemaken.

Route Het is een lange rit van een kleine 500km, maar op deze manier kruipen volgende week weer langzaam omhoog richting Slovenië.

Terug naar vandaag 🙂 de rit gaat eerst een heel stuk over de snelweg A2 maar bij Novo mesto draaien we de 105 op, richting Sibenik. Dit is een twee-baans weg door de bergen, er rijden vrachtwagens dus kunnen wij er ook overheen 🙂 We kregen de vrachtwagens ook wel als tegenligger maar het was goed te doen, reken wel op veel bochten. Bij Metlika gaan we de grens over, bij de grensovergang geen wachttijd dat is lekker. Paspoorten, papieren coronapapieren werden gevraagd en we rijden weer door.

Na een tijd sturen komen we op de E71 richting Sibenik, de resterdende 300km ga je over de zeer ruime tolweg, kosten €26, Ik kon de gehele weg 95 rijden op de CruiseControl, het was dan ook stil op de weg. Af en toe stoppen we even, strekken de benen, en ik het één keer getankt.

Even na 14:00u komen we aan bij Camping Solaris, wel twee dagen te vroeg, dat dan weer wel. We hadden vooraf plek A24 geboekt, dit ligt direct aan het water,… maar deze is natuurlijk nog bezet tot donderdag. We kunnen wel zolang op 125 staan, dat is dan voor twee nachten. We blijven op Camping Solaris t/m de 15e pas dan vertrekken we naar Camping Plitvice voor een paar dagen.

Kwart over twee staan we op plek 125, daarna gaan we de benen strekken en lopen over het resort. Deze is groooooot.

IMG 3074b We lopen richting de zee, en het water is ook zo mooi van kleur.

IMG 3086b Ja hier gaan we ons wel vermaken als we dat kunnen. We hebben wel wat dingen welke we willen zien, maar nu ook twee extra dagen erbij. Hoe lekker is dat dan.

IMG 3088b De kustlijn is veel rots maar dat maakt het ook wat ruiger.

IMG 3121bb Je kan hier ook langs een ‘boulevard’ lopen heel mooi aangelegd, er zit een Italiaans restaurant, daar eten we heerlijke spaghetti, wie weet eten we er nog eens deze week.

IMG 3120b Tegen de avond worden de kleuren anders, we genieten van de zonsondergang.

IMG 3108b Vandaag neem ik alle foto’s met de Iphone, deze had ik op zak 🙂 Het is goed genoeg voor de blog foto’s.

IMG 3171b Dan gaat de zon langzaam onder…

IMG 3177b Weer een fraaie dag, de lange rit is toch vlot gegaan, en dan nu als bonus een mooie zonsondergang. Life Is Good.

We gaan vandaag weer verkassen maar nu steken we weer een grens over, we checken eerst uit om acht-uur bij de receptie en nemen meteen verse bolletjes mee naar de caravan. Na het eten hangen we de caravan achter de auto en rijden richting Kamp Danica vlakbij Bohinj. Onderweg kopen…
We zijn vroeg wakker, na het tandenpoetsen/douchen, .. zien we dat de mensen op onze gereserveerde plek (A24) een dag eerder weggaan. Ik vraag in mijn beste Duits waar de reis heengaat, die gaat naar huis is het antwoord. We moeten toch broodjes halen dus proberen we bij de receptie…