Ik ben enorm blij met mijn nieuwe aanwinst…. Na lang twijfelen ben ik overgegaan tot de aanschaf van een Leica lens voor mijn Olympus Pen 2.

IMG_6761De “ Leica D Vario-Elmar 14150mm ”  is een Four Third lens welke met een Adapter op Micro Four Third past zoals mijn Pen 2.  De adapter welke ik hiervoor gebruik is van Panasonic de DMW-MA1.

Olympus heeft ook van deze adapters, echter volgens wat reviews is de Panasonic het meest degelijk.

De lens is uitvoerig getest op diverse internet-sites waaronder Digi Foto Pro en Pop-Photo.com was onder de indruk van de lens en de beloonde de Leica met een award – Lens of the Year: Leica D Vario-Elmar 14-150mm f/3.5-4.5 ASPH

Ik ben nogal gek van fotograferen, echter met de aanschaf van mijn Olympus Pen 2 was mijn motivatie om geen slagschepen meer mee te dragen. Met de aanschaf van deze wat grotere lens is het kleine er weer een beetje af. Echter ik hoef alleen maar deze lens mee te nemen. Het is een soort ‘one size fits all’ Het klinkt te mooi om waar te zijn…

leica1450-001Digi Foto Pro omschreef het zo: ‘De Leica 14-150mm lijkt een bijna onmogelijk objectief. Een megazoom met vrijwel geen compromissen in beeldkwaliteit. Tel daar de effectieve beeldstabilisatie, hoogwaardige bouw en korte minimale scherpstelafstand bij op en je hebt een top objectief.’

Zo ziet de combi eruit…

Leica OlympusLeica Olympus1

Mijn eerste geklungel leg ik maar meteen vast…
In de tuin

Dit is in Twiske:

Twiske3Twiske2

Met weinig licht ben zeer tevreden over het resultaat, ik moet nog wel het een en ander uitproberen maar de lens bevalt uitstekend. Ik zal hem gebruiken tijden onze vakantie in de Ardennen waar we eind Mei zitten. We zitten dan in Magoster in dit huis..en zullen heerlijke wandelingen maken. De camera gaat beslist mee…

We gaan weer naar Florida, van 26 September t/m 25 Oktober. Het huis waar we afgelopen Oktober in zaten hebben we opnieuw geboekt. De ligging is ons erg bevallen, dus het opnieuw boeken was makkelijk. De auto huren we bij Dollar.de, deze keer een midsize Suv. De vliegtickets hebben we…
Het is vandaag zeer mooi weer, en in het afgelopen halfjaar heb ik twee Leica lensen gekocht. Vandaag wilde ik deze eens uitvoerig uitproberen tijdens een wandeling met Diesel in het Twiske nabij ons huis. Dus het mooie weer helpt zekers mee. De camera die ik vandaag meeneem is de…