We zijn rond half acht wakker, lezen wat bij op internet, gaan douchen en daarna naar het zeer verzorgde ontbijt van Caroline. Het smaakt prima, er is van alles zal er morgen even een foto van maken!! Daarna krijgen we van Patrick een kaart mee om de Lac des Deux Ourthes te wandelen. Een lange wandeling met vele beloningen, Caroline wil niet dat we zonder overlevingspakket op weg gaan dus krijgen we ook nog eten mee om in de middag vanuit de rugzak op te eten.  Daarna pakken we wat spullen mee in de rugzak inclusief vier flessen water plus eten. Dan rijden we naar het start punt, Barrage de Nisramont een stuwdam waar  voldoende parkeerplaatsen zijn.


De rit ernaar toe is al mooi, echt de Ardennen !!


We parkeren de auto bij de Barrage de Nisramont en lopen naar de dam.


Het water gaat met veel geweld naar beneden…


Dan beginnen we aan de wandeling, het is 10:00u en we gaan de wandeling op ons gemak doen…. veel genieten van de omgeving!


De wandeling gaat veel omhoog en naar beneden en de route is 14km, door de vele stijgingen duurt het ongeveer 5 a 6 uur!


De uitzichten zijn vaak adembenemend, zeker wanneer je heel hoog boven alles uit torent!!


We doen af en toe een drink-stop, dat moet ook wel het is ruim 25 graden!!


Het uitzicht vanaf het bankje is over de prachtige Ardennen, wij genieten van de stilte !!


We wandelen langs de oevers van Ourthe, dit is het punt waar beide Ourthes samenkomen, fenomenale uitzichten!


Tijdens de wandeling moet je een paar keer dit soort bruggetjes over, zo kom je aan de overkant en vervolg je de wandeling ! Alles is perfect aangegeven met witte bordjes met een rode ruit.


Weer een prachtige view op zo’n 500 meter, we voelen de spiertjes wel 🙂


We steken weer een bruggetje over, dan heb je een prachtig uitzicht over de Ourthe!!


We stoppen bij een grind strandje, doen onze schoenen en broeken uit en in onze onderbroek lekker een eind het water in.. Dat voelt lekker aan de voeten, na een tijdje gaan we op de kant zitten en eten onze broodjes op terwijl we genieten van de wereld om ons heen. De wandeling is echt heel erg leuk en zo lekker rustig ook !!


Na een tijdje wanneer we weer droog zijn gaan we weer op pad, we lopen langs het water..


Op een blad poseert een weidebeekjuffer….


Het uitzicht wordt er niet echt slechter op 🙂


We blijven een tijd met het pad langs de Ourthe wandelen, hier en daar een stroomversnelling!!


We steken weer een bruggetje over, het is allemaal zo mooi hier, de wandeling is pittig maar een aanrader!


Daarna gaat de wandeling weer naar boven , ook daar is het mooi!


We naderen het eindpunt, het laatste deel is nog best pittig maar het genieten blijft.


Uiteindelijk hebben 14km gewandeld een behoorlijk hoogteverschil gehad, van 10;00u tot 15:35u en heel eg genoten. Dan rijden we op ons gemak naar La Roche-en-Ardenne. Gaan even naar de kamer frissen ons op en lopen dan naar het centrum… dat is slechts twee minuten 🙂

 


We bestellen beiden een Hoegaarden, en genieten op één van de terrasjes!!

We lopen terug naar Villa Le Monde, Caroline zal rond 19:00 stoofvlees en eigen gemaakte friet serveren… Man wat kan ze lekker koken, de stoofvlees zo van een heel oud recept, de smaak is echt goed. We besluiten morgenavond maar weer bij Caroline aan te schuiven!! Een superdag in de Ardennen !!

Een paar weken geleden hadden we leuk B&B gevonden in de Ardennen, een email eruit gedaan of er nog een plekje vrij was voor ons tweeën. Dat bleek geen probleem een leuk contact volgt via mail met Caroline en we boeken een leuke kamer met ontbijt en een keer avond…
Wij zijn redelijk vroeg wakker, gaan lekker douchen en daarna lopen we naar beneden.. Daar wacht Laika ons al op onderaan de trap, flink kwispelend worden we begroet. Daarna gaan we aan tafel, Caroline heeft weer van alles op tafel gezet van hagelslag tot opsnit. We doen ons te goed aan…