Mijn eerste foto’s waren genomen in de avond en ik was direct verbaasd over het gemak van de camera.
De meeste item’s in het menu zijn hetzelfde daardoor is de camera gemakkelijk te bedienen, de structuur komt overeen met mijn ‘oude’ Olympus E-5. Veel moeite kost het niet om de camera te leren kennen, ik moet hem gewoon vaak mee op pad nemen en er weer veel ervaring mee opdoen.

First shots with the OM-D E-M1
Mijn eerste foto’s waren in de avond en door de ‘5-axis’ image stabilization ( welke in de camera zit i.p.v in de lenzen ) kon ik deze gewoon uit de hand nemen.. Ik was echt verbaasd over de kwaliteit en het bediening’s gemak, gelukkig lijkt de keuze voor de 4/3 zich nu uit te betalen. In 1999 verliet Olympus het gebaande pad en ontwikkelde samen met Kodak het Four Thirds systeem, dit is een geheel opnieuw ontworpen systeem en het is volledig digitaal. Daar moesten dus compleet nieuwe objectieven voor worden ontworpen, de gegevensuitwisseling tussen objectief en camera is volledig elektronisch. Een voordeel is dan dat je alles van scratch af kunt opbouwen, in 2008 is het Micro Four Thirds-systeem ontwikkeld. Dit nieuwe systeem gebruikt dezelfde sensorgrootte als Four Thirds, het spiegelhuis is uit de camera verwijderd, zodat een compacter camerabody is ontstaan. Op basis van dit systeem is de OMD EM-1 ontwikkeld, en is een stuk kleiner als zijn voorganger de E-5 maar met verbeterde specs.

Tijd om op mijn vrije dag wat met de camera te gaan doen.

First shots with the Olympus OM-D EM-1
Om de camera uit te proberen rijden we relaxed naar Egmond aan zee, het is sterk bewolkt helaas niet echt foto weer..

First shots with the Olympus OM-D EM-1
We wandelen langs de J.C.J. van Speijk vuurtoren dit is een van de oudste, nog actieve vuurtorens van Nederland. Heel langzaam komt de zon te voorschijn.

First shots with the Olympus OM-D EM-1
Mandy geniet van de zonnestralen zullen we het droog houden lijkt ze te denken…

First shots with the Olympus OM-D EM-1
Aan de voet van de vuurtoren staat een bronzen beeld, de ‘roeireddingsboot in de branding’ van Louk van Meurs.

First shots with the Olympus OM-D EM-1
Dan komt het zonnetje door, Mandy kijkt even op haar Iphone…. ze lijkt wel helemaal los te komen van de achtergrond.

First shots with the Olympus OM-D EM-1
Op de terugweg komen we langs de De Zaanse Schans, we zijn niet enige die hier een kijkje gaan nemen…, een niet alledaags beeld vermoed ik zo.

First shots with the Olympus OM-D EM-1
We lopen langs de molens, het zonnetje schijnt flauw vanachter de wolken op de molens.

First shots with the Olympus OM-D EM-1
Dan gaan we op huis aan, de camera is een grote aanwinst dat is me wel duidelijk, ik ben er heel tevreden mee!

Zaterdagavond rijden we naar Süsterseel net over de grens bij Sittard gaan we een avond logeren bij super lieverds ;-)
De Zondag hebben we een hotel bij Vaals geboekt en Maandag en Dinsdag logeren we in de buurt van Brugge in Hotel de Stokerij. Zo gaan we onze 24 jarige huwelijk vieren, en natuurlijk mag de Olympus EM-1 onze getuige zijn.

Na weken wachten is de camera dan toch eindelijk leverbaar in Nederland.. Mijn vaste dealer ( Hans Keuzekamp ) kwam mij weer heel goed tegemoet bij de inruil van mijn Olympus E-5 en de 12-60 SWD lens. Daardoor kon ik de nieuwe droom combinatie Olympus OMD-EM-1  met de Olympus 12-40mm f/2.8 lens aanschaffen. Zowel…
Gisteravond reden we al naar Süsterseel een dorpje net over de grens bij Sittard, daar kwamen we zo tegen 19:00u aan. We werden als vanouds weer super gastvrij door Peter en Jacqueline ontvangen, helaas is Jacqueline in een rolstoel beland nadat ze op de vloer was uitgegleden en vol op haar knie…