2017-01-17T13:13:43+00:00dinsdag 1 april 2014|

‘Green Light’ We mogen vliegen….

De afgelopen weken is er best veel gebeurd, wat had moeten eindigen met een lekker etentje thuis met Pieter en Petra.., eindigde in het ziekenhuis! Zo sta je op, en zo val je neer, verlies je het bewustzijn en spuug je ineens grote hoeveelheden bloed. Door het snelle optreden van Pieter, direct 112 bellen, liep het allemaal goed af. In de eerste week na het ontslag van het ziekenhuis, knapte ik niet echt op door het grote bloedverlies. Echter in de weken erna ging het ineens vlot, de medicijnen deden hun werk, ik begon me lichamelijk en geestelijk weer beter te voelen!

Ondertussen werd ik verwend door Mandy en opgevrolijkt met bloemen en fruit, leuke kaartjes en lieve berichtjes via email en Facebook. Waarvoor dank !!! De afgelopen drie weken heb ik mijn werk weer opgepakt, niet echt getild gewoon rustig aan.. Ik mag mij gelukkig prijzen met de mensen om me heen!!

Afgelopen vrijdag nog een laatste gastroscopie achter de rug, en vandaag nog een gesprek met mijn internist gehad. Het blijkt een maagvliesontsteking te zijn ‘geweest’ welke er al wat langer moet hebben gezeten.
De behandeling in het ziekenhuis heeft goed geholpen, en nog dagelijks slik pillen om het te voorkomen.
Mijn internist vertelde dat ik niet meer van de preventieve medicijnen af kan, maar straks wel met een lagere dosis verder kan. De gastroscopie van afgelopen vrijdag liet zien dat het heel erg goed gaat, goed genoeg om ook te mogen vliegen.. dat is een meevaller want na een recente maagbloeding mag je meestal niet vliegen, omdat het vijf weken geleden gebeurd is en erg goed gaat is er groen licht! Dus kunnen we weer aan schiphol, de vliegreis, en Florida denken.

A travel adventure
Rosalind Massow schreef ooit: “A travel adventure has no substitute.”
Daar sluit ik me helemaal bij aan, Florida zit in ons hart, daar voelen wij ons helemaal thuis..
Er is geen echte vervanger voor een heerlijke vakantie, gelukkig kunnen we er weer van gaan genieten.

Adore
De villa waar we zitten hebben we al eens bekeken met Pieter en Petra, ligt op een mooie plek, met zicht op een meertje. Het contact met de eigenaresse loopt heel goed, we hebben daarom besloten deze villa ook voor September te boeken. De eerste dagen zullen we gezamenlijk met Pieter en Petra in de villa doorbrengen, we gaan het gezellig maken! Over auto rijden hoef ik me nog niet druk te maken Pieter rijdt de eerste week, daarna halen we zelf een auto op, zijn we weer helemaal geacclimatiseerd. Morgen vliegen we rond 10u op Houston, dan de overstap naar Orlando..

Nu moet de knop even om, want in het achterhoofd gingen we er een beetje vanuit dat we niet konden vliegen.. We moeten alle ellende snel vergeten en straks heerlijk genieten aan de rand van de pool..
Ik heb al weken geen camera meer vast gehouden, daar kan ik ook weer naar uitkijken..

Hmm Florida we komen..!

We hebben het bijna elk uur van de nacht zien worden, alleen de laatste twee uur aan stuk geslapen.. Dood moe worden we wakker van de wekker, hij gaat af rond vijfuur. We gaan douchen, pakken de laatste spulletjes in, en nemen rond halfzeven afscheid van Jasper.
Niet veel later staat…
Vandaag beginnen we met een eten in het hotel, het is ook een uitgebreid ontbijt. Heerlijke ham, kaas, vers brood etc .. na het ontbijt halen we koffers op en brengen deze naar de auto. De auto mogen we in de inpandige garage laten staan, we leveren de kamersleutel in…

36 Comments

 1. Marja 1 april 2014 van 19:25 - Antwoorden

  Wat een heerlijk nieuws, ik kan me goed voorstellen dat de afgelopen weken heel zwaar voor het gezin moet zijn geweest, gelukkig doen de medicijnen hun werk goed en zelfs zo goed dat de geplande trip gelukkig toch door kan gaan!
  Laat je lekker rijden en geniet van alles wat het leven te bieden heeft 🙂

 2. Sjon, Bianca en Romy 1 april 2014 van 19:27 - Antwoorden

  Lieverds, heel veel plezier en geniet van deze welverdiende vakantie.

  Vast een goede vlucht gewenst!

 3. Renee 1 april 2014 van 19:35 - Antwoorden

  Wat heerlijk he, nou die knop is nu vast al helemaal om, ik kijk nu al uit naar jullie blog met de mooie foto’s die Rick vast weer gaat maken. Hele goede reis morgen. En nog meer plezier en genieten gewenst!

 4. Teleton 1 april 2014 van 19:37 - Antwoorden

  Is Hoppppppaaaaa duidelijk genoeg? Inpakken en wegwezen, maatje!

 5. Cindy 1 april 2014 van 19:37 - Antwoorden

  Oh jullie gaan morgen al??? Dan is dat groene licht van de arts toch ook maar net op tijd gekomen zeg! Blij voor jullie!
  Rustig aan, maar dat zal wel lukken op vakantie, en hopelijk blijven de meds goed werken. Heel veel plezier, fijne vlucht en geniet er van!

 6. Sonja 1 april 2014 van 19:38 - Antwoorden

  Er is geen betere remedie om een nare tijd te vergeten dan een Florida vakantie. Mandy en Rick, geniet ervan!

 7. Marina en John 1 april 2014 van 19:38 - Antwoorden

  Gelukkig dat alles toch weer goed komt.
  Geniet vooral van jullie vakantie! We gaan jullie volgen en volgen zelf over 3 weken.

 8. Renate 1 april 2014 van 19:44 - Antwoorden

  Door alles heb je inderdaad je gedachten niet bij de vakantie, maar nu er vandaag een last van je schouders is gevallen wordt het zo dubbel en dwars genieten!!

  Fijne vakantie samen

 9. Sonja 1 april 2014 van 19:50 - Antwoorden

  Bizar eigenlijk wat er allemaal in zo’n korte tijd kan gebeuren. Maar het licht staat op groen. Knalgroen! Ik zeg laat wat gebeurd is hier achter en ga een heerlijke vakantie hebben. Maar jullie kennende komt dat helemaal goed.

 10. Alberdina 1 april 2014 van 19:54 - Antwoorden

  Jeetje heftig zeg, wat heerlijk dat jullie nu toch kunnen vertrekken. Heel veel plezier!

 11. Monique 1 april 2014 van 20:27 - Antwoorden

  Nu is de tijd van het GROTE genieten weer aangebroken. Alle ellende achter je laten (ook al zal dat niet makkelijk zijn, toch proberen)
  Lekker veel foto’s maken van alle mooie dingen die Florida te bieden heeft.

  Een hele goede reis en heel veel plezier in de Sunshine State.

 12. Anita 1 april 2014 van 20:36 - Antwoorden

  Wat een fijn bericht! Geniet enorm van jullie vakantie en hopelijk doet het jullie beiden heel veel goed. Alvast een hele goede vlucht en geniet ervan.

 13. Heleen 1 april 2014 van 21:29 - Antwoorden

  Lieverds een hele fijne reis en doe de groetjes aan de whales van mij. Geniet ervan

 14. Twinmom1995 1 april 2014 van 21:29 - Antwoorden

  Wat een ellende allemaal maar gelukkig is het allemaal goed gekomen en is het niet iets veel ernstiger. Wat is dat toch met al die “bekende ” bloggers die ziek zijn.
  Lekker dat jullie reis toch door kan gaan. Goede reis en heel veel plezier.

 15. annette 1 april 2014 van 23:34 - Antwoorden

  Wat fijn dat je groen licht heb gekregen en dat jullie lekker kunnen bijkomen en genieten in orlando.
  Veel plezier!!!

 16. Lea 2 april 2014 van 04:18 - Antwoorden

  Zo dat is niet niks geweest. Fijn dat alles goed is en nu lekker gaan genieten.
  Hele goede vlicht en ontzettend fijne vakantie.

 17. mineke 2 april 2014 van 06:43 - Antwoorden

  Oeps wat heftig allemaal Rick, maar wel ontzettend fijn dat jullie toch heerlijk naar The Sunsine State kunnen gaan, doe zeker rustig aan. Veel plezier en een goede reis grtjes Mineke

 18. Karla 2 april 2014 van 07:48 - Antwoorden

  Goede reis en veel beterschap

 19. Theo van Giesen 2 april 2014 van 08:03 - Antwoorden

  Dat zijn goede berichten ,een hele goede reis en een fijne vakantie voor beide.

 20. fransenmarjolijn 2 april 2014 van 08:21 - Antwoorden

  Zoooo dat is heftig, maar nu naar het mooie Florida.
  Fijn dat P&P jullie de eerste dagen helpen
  Wij gaan jullie volgen Letterlijk en Figuurlijk, want wij vertrekken 3, morgen, april en misschien zien wij elkaar weer bij de Walmart net als vorig jaar

 21. Jeroen 2 april 2014 van 08:29 - Antwoorden

  Jeetje Rick, wat een consternatie. Ik ben blij dat én alles nu OK is én dat jullie heerlijk naar Orlando kunnen. Ik weet zeker, omdat het in feite deels onverwachts is dat jullie toch kunnen gaan, dat jullie nu dubbel gaan genieten daar. Pak die camera maar snel weer op, ik ga jullie en jouw waanzinnige foto’s zeker volgen. Hartelijke groeten aan Pieter en Petra: dat wordt gezellig! 🙂 First of all: have a safe flight!

 22. Elpedro 2 april 2014 van 08:32 - Antwoorden

  Jeetje… dat was even schrikken… dan erken hoe betrekkelijk het leven kan zijn en hoe het zomaar ineens anders kan lopen… . Fijn te lezen dat alles toch een happy end heeft. Met veel interesse ga ik jullie blog weer volgen… zeker gezien het feit dat wij volgend jaar ook weer willen gaan. De villa die je op
  de foto laat zien heb ik volgens mij ook al eens zien passeren bij mijn zoektocht. Had mijn interesse gezien het uitzicht op het meer. Ben heel benieuwd naar jullie ervaring. Hoe heet de villa en in welke plaats? Veel plezier alvast gewenst de komende weken.

 23. Eric 2 april 2014 van 08:42 - Antwoorden

  Ik kan me alles voorstellen bij je vreugde om nu toch lekker weer naar Florida te gaan na die vervelende periode. In 2011 heb ik in een vergelijkbare situatie verkeerd en wat was ik blij dat ik toch op vakantie kon.
  Het meer bij jullie huis komt me bekend voor. Zitten jullie aan de Picadilly Circle in Lindfields? Fijne vakantie!!

 24. Hannie 2 april 2014 van 08:48 - Antwoorden

  Wat een goed nieuws dat je fit verklaard bent om te vliegen. Op naar het zo geliefde Florida.
  Goede vlucht!

 25. Aggie 2 april 2014 van 09:22 - Antwoorden

  Hallo Rick en Mandy,

  Wat een nare tijd hebben jullie achter de rug, maar nu mag je gelukkig verder gaan aansterken in Florida…daar gaat het vast helemaal lukken!
  Geniet van jullie welverdiende vakantie en maak er een mooie tijd van. Carpe Diem!

  Enjoy!!

 26. Ina 2 april 2014 van 10:31 - Antwoorden

  Jeej, dat is even schrikken! Gelukkig groen licht en nu lekker genieten in het prachtige huis in Florida, heel veel plezier en goede reis!

 27. minneke 2 april 2014 van 15:36 - Antwoorden

  De vakantie zal jullie deugd doen! Dat is het beste medicijn om te genezen! Veel plezier in ‘ons’ Florida en we gaan weer genieten van je prachtige foto’s!

 28. José 2 april 2014 van 18:16 - Antwoorden

  Heerlijk, de vakantie is begonnen. Geniet ervan!

 29. Barkies 2 april 2014 van 18:22 - Antwoorden

  Nou dat is inderdaad schrikken. Gelukkiig lijkt het nu onder controle en kunnen jullie toch nog op vakantie. Fijn hoor geniet er maar lekker van en doe rustig aan
  Volgende keer weer op het gebruikelijke tempo

 30. jan 2 april 2014 van 19:07 - Antwoorden

  vakantie gaat beginnen narigheid gelukkig weg nu genieten van een heerlijke tijd in het zo mooie FLORIDA veel plezier jullie viertjes HAVE FUN,Knuuffffsss Papa en Mama

 31. Yvonne 2 april 2014 van 19:51 - Antwoorden

  Nu lekker vakantie vieren en genieten!

 32. Manuela (maantje71) 3 april 2014 van 08:06 - Antwoorden

  heel veel plezier lekker rustig aan opknappen en geniet ervan.

 33. Suus 3 april 2014 van 12:21 - Antwoorden

  Fijn dat jullie mogen vliegen, veel plezier!!!

  Ik zal jullie weer met alle plezier volgen!

 34. Rick 3 april 2014 van 14:13 - Antwoorden

  Bedankt voor de lieve reacties!!

 35. Mariska 3 april 2014 van 17:58 - Antwoorden

  Gelukkig is het allemaal goed gegaan en kunnen jullie nu gaan plannen, en dan vooral ENJOY!!!!!

 36. Michael 13 april 2014 van 09:32 - Antwoorden

  Je laat me schrikken. Al een tijdje niet op je site geweest en dan ineens dit!
  Gelukkig gaat het weer beter met je, maar ik zit hier nog wel even met mijn mond open.

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com