Na weken wachten is de camera dan toch eindelijk leverbaar in Nederland..
Mijn vaste dealer ( Hans Keuzekamp ) kwam mij weer heel goed tegemoet bij de inruil van mijn Olympus E-5 en de 12-60 SWD lens. Daardoor kon ik de nieuwe droom combinatie Olympus OMD-EM-1  met de Olympus 12-40mm f/2.8 lens aanschaffen. Zowel de camera en lens kunnen heel goed tegen water, wat in Florida tijdens een kayak tour  weleens van pas kan komen…

Olympus-OM-D-EM1-water
Afgelopen woensdag kon ik hem ophalen, dus reed ik in de ochtend even heen weer naar Zwolle om de camera op te halen.
Mijn camera lag al klaar, en ik kreeg nog lovende woorden over de ingeruilde E-5 altijd leuk.
Op de toonbank lag de OMD EM-1 een stuk kleiner en toch een stap vooruit volgens velen.

Beroepsfotograaf en Leica liefhebber Steve Huff schrijft zelfs:

‘The new E-M1 is the fastest, best built, best size, and most versatile mirrorless camera you can buy today as of the moment I am writing this (October 12th 2013). In APS-C land, Fuji can’t touch it, Sony can’t touch, Leica can’t touch it for these things: Speed, Versatility, Size, Lenses, Features, Viewfinder Experience, in body IS, and so much more. “

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is een zeer degelijk aanvoelende camera door de Magnesium behuizing, echt een pracht stuk engineering!!
De camera brande zeg maar in mijn zakken, vandaag ging ik op de fiets hopende op een mooi fotomomentje.
Op de heenweg was het mistig grauw, niet echt leuk om de camera uit te proberen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Om half vijf fiets ik naar huis toe, en de zon gaat heerlijk onder onder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zo kan ik dan toch nog even de camera uit proberen, natuurlijk had ik graag met een zonnetje wat foto’s geschoten maar dit is ook erg mooi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan gaat de zon onder, even wat foto’s schieten hoewel dat heel rap gaat.
Ik ben erg tevreden met de camera deze is zeer gemakkelijk te bedienen, de knoppen zijn met één hand te bedienen en de zoeker is een feest. Binnenkort gaan we een paar dagen weg dan kan ik de camera op mijn gemak uitproberen.

Vandaag gaan we naar Dierenpark Ouwehands in Rhenen, een lekker uitje met Kim, Pieter & Petra, Sjon & Bianca, Romy & Ramon. Allemaal gek van dieren… het is een grijze dag, zonder zon maar het blijft de hele dag droog. We worden opgewacht door de Pieten Press in Action ……
Mijn eerste foto's waren genomen in de avond en ik was direct verbaasd over het gemak van de camera. De meeste item's in het menu zijn hetzelfde daardoor is de camera gemakkelijk te bedienen, de structuur komt overeen met mijn 'oude' Olympus E-5. Veel moeite kost het niet om de…