2017-01-16T07:12:18+00:00maandag 2 december 2013|

De Mergellandroute en Gemeentegrot Valkenburg

We zijn vroeg wakker, heerlijk geslapen in dit fraaie hotel. We gaan op ons gemak douchen en wanneer we klaar zijn lopen we naar beneden voor het ontbijt. We nemen zeg maar een amerikaans ochtendje dus eitje met spek, jus de orange, ik neem koppie thee erbij super!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Na het ontbijt checken we uit, ik maak nog een foto van Kasteel Bloemendal dan laden we de spullen in de auto en gaan op weg. We willen de Mergellandroute rijden, hier een daar even stoppen om te genieten van het uitzicht. De route komt dan langs Valkenburg daar maken we een tussenstop om even bij Saskia te kijken..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De dag begint grijs maar het is gelukkig droog, waar we ondanks het wegblijven van de zon van genieten is het wijdse uitzicht. In de stad heb je niet van de prachtige heuvels waar je heel ver kun kijken..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan probeert de zon toch nog een verwoede poging om door de grijze massa heen te dringen… dat geeft dan weer een mooi plaatje. Zo komen we toch op mooie plekken al rijdend over de Mergellandroute.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We hebben geluk, het is droog en nu laat ook de zon zich zien terwijl we genieten van de omgeving. De bewoners van het heuvellandschap nemen ons onderzoekend op..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan komen we aan in Valkenburg het is nog maar 11:00u de gemeentegrot gaat pas om 12:00u open.
Dus vereren we de Kasteelruïne van Valkenburg nog met een bezoek..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De historie van de Kasteelruïne wordt goed aangegeven middels zo’n 28 tekstborden op diverse plaatsen tijdens een ‘self-guided tour’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We doen er een ruim halfuur over om de ruïne te bekijken, daarna nemen we nog wat te drinken bij het restaurant van het Kasteel..

GrotD
Dan lopen we naar de gemeente grot, alles is in de kerstsfeer en natuurlijk zoeken we Saskia op. We kletsen over van alles en nog wat, en natuurlijk over Florida.. Altijd een goed gespreksonderwerp tijdens een kerstmarkt… Het was leuk om Saskia even gesproken te hebben!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan gaan we weer naar de auto en gaan we verder met de Mergellandroute, deze wordt zeer goed aangeven met bruine bordjes. We zijn niet enigen die deze route doen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het uitzicht over de heuvels blijft ons trekken, wellicht omdat bij ons in de omgeving alles plat is ??

Tegen vier uur gaan we richting Brugge, onze bestemming is Hotel De Stokerij, Oudenburg. Wanneer we er aan komen worden hartelijk ontvangen, voor het inchecken worden we eerst uitgenodigd om lekker even bij te komen van de rit met een drankje.
Het voelt meteen goed, we krijgen nog wat tips wat we moeten bezoeken in Brugge, en dat het ontbijt voor ons klaarstaat vanaf 8:30u… Dan gaan we naar onze kamer, een stuk eenvoudiger als de luxe kasteel kamer van gisteren.. maar alles is aanwezig.

Ik maak ons dagverslag en langzaam gaat het licht uit.

We ontbijten tegen een uur of half negen, deze gaat erin als koek..  Alles komt hier uit de eigen keuken, zelfs de zalm wordt hier gerookt, de eigen gemaakte paté smaakte ook erg goed. De vers gemaakte Jus de Orange maakte het ontbijt af.. Daarna gaan we rustig aan naar…
Gisteravond reden we al naar Süsterseel een dorpje net over de grens bij Sittard, daar kwamen we zo tegen 19:00u aan. We werden als vanouds weer super gastvrij door Peter en Jacqueline ontvangen, helaas is Jacqueline in een rolstoel beland nadat ze op de vloer was uitgegleden en vol op haar knie…

9 Comments

 1. Eric 3 december 2013 van 07:09 - Antwoorden

  Ja, Zuid Limburg is schitterend. Een dankbaar object voor jouw camera.

 2. mineke 3 december 2013 van 08:16 - Antwoorden

  Wat weer een prachtige foto’s Rick, heerlijke dagen hebben jullie gehad

 3. Anita 3 december 2013 van 09:16 - Antwoorden

  Leuk in dat hotel hebben wij ook wel eens overnacht. Wat leuk dat jullie Saskia ontmoet hebben. Ook al is het grauw weer je foto’s zijn weer prachtig, echt genieten.
  Veel plezier in Brugge.

 4. Jacky 3 december 2013 van 09:49 - Antwoorden

  Wauw…weer een superdagje dus…en als echte slimlandse zeg ik…wie sjoon os Limburg is….;-))

 5. saskia 3 december 2013 van 10:54 - Antwoorden

  Zoals al gezegd vond ik het ook super leuk jullie te ontmoeten. Wat lief dat jullie daarvoor tijd hebben vrijgemaakt zeg!! Mooie foto’s Rick, ik zie ze wel komen hè :).
  Tot gauw!!

 6. Hans 3 december 2013 van 17:25 - Antwoorden

  Wat een schitterende foto’s Rick & Mandy en gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag.

 7. Twinmom1995 3 december 2013 van 21:39 - Antwoorden

  Goh de Mergellandroute, die heb ik lang geleden met mijn ouders ook gereden.
  Gezellig om Saskia te ontmoeten.
  De foto’s zijn zoals gewoonlijk weer prachtig.

 8. janlaadstra 3 december 2013 van 23:38 - Antwoorden

  denk dat jullie nu helemaal klaar zijn met FLORIDA wat een prachtige foto;s kan je hier maken met je nieuwe camera Rick zomaar hier en even buiten Nederland echt geweldig,wij zijn er weer erg blij mee,KNUFFFFSSS Papa en Mama

 9. Alex 4 december 2013 van 05:40 - Antwoorden

  Foto’s van hoge kwaliteit. Benieuwd wat het mooie en zeer gezellige Brugge jullie gaat brengen …

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com