Soms heb je geluk, dan wandel je en heb je de camera bij je, het is in de avond even tegen half negen.
De zon, maakt de omgeving langzaam van goud… plots zien we aan de overkant van de waterkant een ijsvogel…
Een vogel die niets met ijs heeft maar een naam verbasterd is vanuit het germaans Eisenvogel wat ‘ijzervogel’ betekend. Dit verwijst naar de metaalachtige glans van de blauwe veren. De ijsvogel zit ver weg, toch probeer ik hem te fotograferen..

P5260038SDD Met zijn ogen tast hij het water af naar een visje..

P5260020SD De ijsvogel buigt zich voorover, wij kijken ademloos toe.

IJSVOGEL Het takje waar hij op zit bevindt zich vlak boven het water…
Wat een prachtige ervaring ….

P5260027S Door de opvallende blauwe en oranje kleuren steekt hij mooi af, toch is het een schuwe soort die je niet vaak zal zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Als en volleerd model laat hij zich nog even van zijn beste kanten op de foto zetten..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ik mag nog één keer een foto maken wanneer de ijsvogel de andere kant op kijkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hij draait zich ook nog even om de verenpracht van achter te laten zien, wat is tie mooi!!
Niet veel later is de ijsvogel verdwenen… maar wat leuk zeg !!
Ondanks de grote afstand was ik blij dat ik de camera bij me had :-), zo vaak zal ik hem niet spotten in het wild.

Het beloofd een prachtige zonnige dag te worden, we zijn toch vrij dus zetten we een route uit. We kiezen de Fietsroute Bollenroute Julianadorp.. de koelbox wordt gevuld en de fietsendrager op de auto. Ik neem Mandy haar alles-in- één-camera mee op de fiets, de Olympus Stylus 1, mijn camera…
We beginnen bij vorige week vrijdag, een gewone werkdag .. Ergens in de middag hoor ik ineens iemand in het engels vragen of Rick er is.. Ja natuurlijk ben ik in de winkel, wanneer ik tevoorschijn kom staan Jon, Pamela,Sophie en Emma in de winkel. Ze deden een lang weekend…