Deze dag stond al wat langer vast niet in de laatste plaats dat we al tickets hadden gekocht voor de boottocht op de Königssee. Bij de laatste stop kun je wandelen naar de Obersee, dit meer ligt achter de Königssee en is met de boottocht over de Königssee te bereiken. Na het opfrissen en ontbijten rijden we tegen 09:00u weg van de camping.

DSC 1041b We parkeren de auto even bij de Sint-Sebastiaankerk in Ramsau, omdat deze zo mooi ligt tegen de bergen en dat smaragd groene water ervoor. Dat moesten we toch even zien, we lopen over het bruggetje en bewonderen de setting. Daarna rijden we naar de Königssee.

DSC 1065b We staan bij pier 3 en zien de eerste bootjes komen, wij hebben al tickets voor de boottocht van 10:00u.

DSC 1072b Wanneer we wegvaren zien we hoe druk het is geworden, het is echt heel populair.

DSC 1086b Je kan eerst uitstappen bij de De Sint-Bartholomeüskerk een bedevaartskapel aan de westelijke oever van de Königssee. Wij besluiten eerst door te varen naar de Obersee. De kerk ziet er vanaf het water prachtig uit.

DSC 1102b We zijn aangekomen aan het einde van de Königssee, het is er prachtig. We doen even een plas pauze en gaan dan wandelen naar de Obersee.

DSC 1111b Tijdens het wandelen loop je in een Jurrasic Park-achtige setting over mooie paden richting de Obersee.

DSC 1177b Dan komen we bij het begin van de Obersee, het begin is al mooi…

DSC 1120b De wandeling gaat naar de groene weide aan het water in het midden van de foto…

DSC 1133b Wandelen naar de weide gaat ook best omhoog, er zijn stukken waar je jezelf kunt optrekken aan staaldraden. Op deze stukken wordt het ook wat smaller..

DSC 1140b We komen steeds wat dichter bij het doel, we zien nu ook een restaurant op de weide.

DSC 1157b Wanneer we de weide hebben bereikt gaan we net als de meesten genieten van het uitzicht.

DSC 1160b En het is mooi hier, super glad water, zon, weerspiegeling.. genieten dus.

DSC 1168b Na een uurtje beginnen we weer aan tocht terug naar de opstapplaats bij de Königssee.

DSC 1185b Mandy en ik bereiken de vlakke paden weer

DSC 1187b We stappen weer op de boot, nu met bestemming de Sint-Bartholomeüskerk .

DSC 1205b Na de stop lopen we rond op dit deel van Nationaal Park Berchtesgaden, hier gaan we ook eten.
Ik neem Forel en Mandy een Schnitzel, een weizen erbij…

DSC 1217b Ook rond de kerk zijn er hele mooie uitzichten, had ik al gezegd dat het weer zo mee zit?

DSC 1222b Rond de klok van 16:30u zijn we weer terug aan de wal zeg maar, het is een gezellig deel. We rijden nog naar een Lidl voor wat boodschappen, dan kunnen we er weer tegen de komende dagen. Morgen vertrekken we naar Camping Ronacher in Mösel, doel is de omgeving Weißensee.

Het is weer tijd voor een nieuwe omgeving, de volgende camping ligt bij Ramsau bei Berchtesgaden.. een rit van 115km. We kunnen dus rustig aandoen. Dus ontbijten we eerst, gaan daarna douchen. Tegen half tien hangen we de caravan achter de auto en rijden richting Simonhof Campingplatz. Deze camping ligt…
We hoeven niet heel vlot weg, pas tegen een uur of half tien /tien uur. Ik haal tegen een of 08:00u verse broodjes bij de receptie en loop terug naar de caravan. Na het ontbijt frissen we ons zelf op en hangen de caravan rond 09:45u aan de auto, we…