Vandaag is een dag geweest met zoveel variatie in landschappen.. zo mooi. Terug naar vanmorgen, na een camping ontbijtje koppelen we de camper los  ( Full Hook-up) en rijden eerst naar het Canyonlands National Park. We zijn lekker vroeg en rijden zo rond 08:00u over de prachtige weg naar Canyonlands..


Deze weg is eigenlijk de hele weg naar het entree van het park, alleen de route ernaar toe is al mooi!


Wanneer we het Canyonlands National Park binnen zijn  kijken even bij de Shafer Trail Overlook, dat is de trail welke we gisteren gereden hebben met de Jeep. De weg slingert zich prachtig naar beneden, wij vonden deze trip echt te gek. In de verte zie je de ochtend mist nog in de valley.


Terwijl Mandy er een foto van maakt was ik aan het genieten van de gehele ochtend setting, de mist nog, de diepte en hoe nietig we zijn in deze omgeving.


Nu is het tijd voor een mooie wandeling, we rijden helemaal naar het einde en willen wandelen naar Grand View Point Overlook. De wandeling is helemaal naar het einde, je beloning is een machtig uitzicht over een mooi Island in the Sky aan het einde, hier zijn we op de helft.


Na een flinke wandeling bereiken we Grand View Point Overlook, het gekke is dat het allemaal plat is en we toch heel hoog boven alles uit torenen. Van dit soort Islands zijn er meerdere, van de de naam Island in the Sky. De omgeving hier is ook weer met niets te vergelijken, het meest denk je echt aan buitenaards. Dat blijft de gehele dag zo in deze omgeving.


Er zijn geen echte paden, geen hekken maar dat maakt het ook wel spectaculair, op dit punt heb je echt 360 graden uitzicht!! Je torent heel  hoog boven alles uit. Hier zijn we even gaan zitten en genieten van de omgeving.


Je wordt wel heel erg stil van de geweldig grille en mooie landschappen. We  hebben al veel mooie dagen gehad, en deze is ook weer zo fraai.

Waar je maar kijkt is het gaaf… en je kan echt kilometers ver kijken!!


Dan zijn we weer bij het begin van de Grand View Point Overlook, pakken de camper en gaan naar een ander deel van Canyonlands.


Bij Green River Overlook lijkt het wel of we op de Maan zijn aangekomen. De mist op de achtergrond maak het mysterieus, dit beeld is ook zo ver van onze fantasie. En dan bestaat dit nog echt ook, onwaarschijnlijk zo gaaf.


Tegen 12:00u zetten we Camper op een parkeerinham… we hebben een mooi uitzicht gespot om te eten.
We smeren wat broodjes nemen stoelen en wat te drinken mee.


Hier hebben we heerlijk gegeten en zeker een uur gezeten en deze omgeving op ons inlaten werken.. Niet te bevatten !!


Dit is het uitzicht als je iets over de rand kijkt, bizar toch, waar vergelijk je dit nou mee?? Ik heb dit nog nooit gezien zo, het maakt het wel enorm gaaf !!


Laatste stop in Canyonlands is de Mesa Arch, wanneer ik daar een foto maak een Amerikaans stel wil de man ook een foto van ons maken.. Das nou aardig, en …. nog een leuke foto ook :-)


Bij de Mesa Arch is het niet druk, in het weekend wel heb ik begrepen, deze Arch gecombineerd met het uitzicht is wel mijn favoriet !!!


Dit is je uitzicht, waanzinnig toch? Dan rijden we naar het Dead Horse Point State Park.


We rijden in Dead Horse Point State Park helemaal naar einde Dead Horse Point Overlook, op dit punt zie je de Colorado River een slinger om een rotsplateau heen draaien !!


Ook in Dead Horse Point State Park zijn de uitzichten echt spectaculair, op dd achtergrond zoekt de Colorado River zijn weg.


Vanaf een andere kant van Dead Horse Point Overlook hebben we zicht op zoutwinning..

“As the sun evaporates the water in the pond, crystals of potassium and salt are left behind, which are gathered for production of the odourless chemical.  The potash source comes from the Paradox Basin, which has been there for an estimated 300 million years and sits 3,000 feet below the ground.”

“The potash evaporation ponds,  contribute to the US’ largest supply of potassium chloride ”
Gaaf om in het echt gezien te hebben het is dus echt zo blauw !!


We nemen nog een laatste blik op de waanzinnige blauwe kleuren van de zoutwinning hier, daarna rijden we tegen half vier terug naar de campground. In de avond steken we BBQ aan, we hadden een soort Idaho aardappels erbij heerlijk!!
Weer een topdag .. Morgen een rit naar Vernal, een tussenstop om naar Grand Teton te reizen.

Het is zes uur dat we opstaan, maken een makkelijk ontbijt klaar. Daarna wassen we ons, we hebben hier internet dus lezen we wat bij. Alles gaat een beetje langs je heen hier, we volgen weinig nieuwssites wel zo prettig  :-) Kwart voor zeven  laden we de koelbox e.d in…
Vandaag staan we redelijk vroeg op, zo tegen zeven uur gaan we naar de douches.. Daarna ontbijten we in de camper en tegen achten gaan we op weg naar  Colorado National Monument, Fruita. De rit ernaar toe gaat vlot, sterker we rijden bijna helemaal alleen. Wanneer we bij Colorado National Monument…