Vandaag staan we weer mooi op tijd op, tegen een  uur of 8 hebben we de eerste bak koffie op. We willen naar Epcot, en het afsluitende vuurwerk bekijken, dus doen we in de ochtend rustig aan. Tegen een uur of 11 gaan we op weg, het is lekker rustig het rijdt allemaal zo door. Het weer is de afgelopen dagen meer dan goed, we hebben nog geen regen gezien, hopelijk blijft zo. Met een kwartiertje rijden we onder het entree door..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Het is altijd zo mooi onderhouden, het gras kort, geen troep, op de één of andere manier kom je op de weg naar de themaparken al in de stemming. We rijden door naar de kassa, en parkeren bij Epcot op D11-14, ik maak een foto  van het bord. Het is niet echt nodig want we staan eigenlijk vooraan, we hoeven niet eens met de tram. We lopen dan ook zo door naar ingang. We hebben buiten de camera niets mee, dus we hoeven niet gecontroleerd te worden, in een zucht zijn we dan ook binnen.

We willen in ieder geval Soarin en Test Track doen, en daarna gewoon wandelen en hier en daar wat samplers eten.. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soarin wordt de eerste attractie waar we naar toe gaan, 30 minuten wachttijd, gewoon in de rij en het gaat redelijk vlot. We zitten inderdaad met een halfuurtje in de Hangglider, het is een mega attractie.

Als we Soarin beleefd hebben trekken we een fastpass we willen hem vandaag nog een keer doen, we mogen tegen 5:30 en 6:30 terug komen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADaarna lopen we rustig naar Test Track, deze twee attracties moet je eigenlijk wel doen in Epcot.
Er was een wachtrij van 40 Minuten, Single Riders slechts 5 minuten, de keuze was snel gemaakt.

We gaan de Single Riders rij in en we zijn heel snel aan de beurt we zitten niet bij elkaar. Maar dat kan gebeuren,  de attractie was er niet minder om..
Ik wacht op Mandy die eigenlijk één auto achter mij zat, we hebben onze favo’s al gedaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer je test track uitkomt staan er mooie auto’s te pronken….

Daarna gaan we gewoon de landen af, bij alle landen kun je nu samplers kopen voor een paar dollar..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We beginnen met China en nemen de Black Pepper Schrimp met Noodles..
Dit smaakte heel erg lekker, zo nemen we later  de Caribbean Chicken Drumstick met Mango Salsa… ook weer voor 3 of 4 dollar dacht ik, en allemaal kleine hapjes.

Onderwijl maak ik natuurlijk ook foto’s tijdens het lopen in Epcot
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Noorwegen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mexico…

Tijdens het Food & Wine Festival kun je overal lekker proeven het is  heerlijk zo langs alle kraampjes te lopen, hier en daar  proeven  ..voor weinig 😉 .
We stranden bij Japan en nemen daar de California Sushi Roll, ook dit is weer erg lekker.
Conclusie is dat het Wine & Food Festival ons we bevalt…

RickHeerlijk om hier rond te wandelen en wat foto’s te schieten..

Dat vind Mandy schijnbaar ook, alleen met mij als onderwerp,

Prachtig hoe Disney al die gebouwen zo mooi houd. Alles is zo goed onderhouden …  in alle details klopt het altijd..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Noorwegen…

We lopen door richting Engeland, daar is een optreden de band speelt allerlei bekende nummers. Het is er best gezellig druk, we zoeken een lekkere plek uit, blijven hier net zolang hangen tot de band ermee stopt. Het geluid is echt top, en de  muzikanten zijn echt goed.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Geweldige band ..!!

Daarna lopen we weer terug richting Frankrijk, en  in Duitsland halen we de Apple Strudel met vanilla sauce. Ook weer erg goed, we raken hier in gesprek met een leuk Amerikaans stel wat in Tampa woont en werkt, en verslingerd is aan Disney..

Na een halfuurtje nemen we afscheid en vervolgen we onze wandeling..
Tegen de avond nemen we een plek voor het vuurwerk, we zitten op een prima plek.
Klokslag negen uur… begint ‘IllumiNations: Reflections of Earth’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is prachtig, waterfonteinen , vuurwerk, video op de bol in het midden..
De gebouwen mooi verlicht op de achtergrond,  dit is echt helemaal TOP.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan wordt het tijd om het park te verlaten, en we rijden vrij vlot op de I4 richting huis wanneer we naast ons Pieter en Petra zien rijden..

We stoppen bij de Publix, en na een knuffel, en wat bij kletsen rijden ze achter ons aan naar the Abbey. we spreken af één drankje te nemen, even bij kletsen … maar dat loopt een beetje uit de hand tot na enen.

Maar het is bere gezellig, en we hebben weer geleerd, onze koelkast maak ook ijsklonten, met een handle in de vriezer laat Pieter zien hoe dit werkt… Nooit geweten.
We bewonderen nog de Mega Ford Expedition, werkelijk alles is elektrisch, machtige kar.

Daarna wordt het toch echt tijd, om afscheid te nemen de vermoeidheid slaat toe.
We hebben weer een mega dag gehad…

Het is tegen 8 uur wanneer we wakker worden, en helemaal uitgerust.. We kleden ons even snel aan en rijden naar de Publix, halen vers brood nieuwe opsnit, en een heerlijke bak fruit. Daarna gaan we terug naar huis, en we plonsen in het zwembad.. Rond tegen elf uur gaan…
Vandaag staan we tegen een uur of acht op, het is lekker  weer, onder het genot van een kop koffie lezen we wat op internet. Ik maak het blog van gisteren, het was namelijk laat geworden….  Mijn verkoudheid is even snel als het opkwam, alweer weg, de middelen hier werken…