We komen pas tegen 7 uur ons bed uit, de 2e dag dat we zolang hebben geslapen.. Het koffie zetten heb ik hier nu wel onder de knie, Mandy is er blij mee… Ik start de laptops weer op en we genieten weer van de leuke reacties, de vragen zal ik beantwoorden wanneer we weer thuis zijn.. Anders is het ondoenlijk, maar thuis loop ik de vragen na, en probeer het wel…

Wanneer we wat gegeten hebben stappen we tegen halfnegen in de auto op weg naar St Cloud. We hebben om 10:00 uur een Eco Coach Safari, ik vraag Tomtom ons hierheen te brengen.. De Tomtom is wel meer met ons mee geweest op vakantie naar Florida, dus deze kent de wegen, als zijn broekzak. Dat is te merken want na een uur en een kwartier, zet deze ons feilloos voor de deur van Florida Eco Safaris..  Dan moet je nog een lang weggetje volgen naar het restaurant vanwaar alles wordt aangestuurd. We zijn duidelijk niet de enige die op weg zijn naar de Kantine..

PB040605PB040607

We zullen flink gas bij moeten geven om als eerste bij het restaurant aan te komen.. Echter ik heb ook geen zin om Roadkill te veroorzaken dus ik geef de dieren voorrang. We zijn ruim op tijd, en begeven ons naar de kassa en laten onze coupons zien. Het is in orde, we mogen nog 10 minuten wachten op een groep mensen, en zullen dan te samen eerst een kleine diashow zien van het ontstaan van dit alles. We lopen dan nog even naar buiten..PB040609

Dit begint al lekker in de vijver voor de kantine mag je de Alligators niet voeren, het is hier erg fraai aangelegd, en in het midden van de foto zie je zo,n koppie drijven….

PB040622

We gaan terug naar binnen, en melden ons weer, de andere mensen zijn niet komen opdagen. we krijgen een private tour. Eerst de diashow, het is leuk in elkaar gezet.. het hoe en waarom van alles hier wordt duidelijk… Het is geen must see, wel is duidelijk dat de passie voor alles wat leeft hier met hoofdletters wordt geschreven.

Dan begint de trip, we zitten maar met zijn tweeën in de grote truck, en mogen lekker helemaal voorin.  De 2 stoelen hebben mooie uitzicht,  we gaan lekker zitten.PB040774

De coach verteld van alles, en ratelt aan één stuk door, maar ze is wel weer heel  goed in het uitleggen van wat ze doen. En… ze heeft een uitstekend oog voor de wilde dieren. De route is best fraai, al werkt het weer niet mee, het is droog maar meer ook niet. De coach vind het een voordeel, wellicht kunnen dan wel hertjes dichtbij spotten e.d..

PB040640

De route gaat langs, een watertje met veel kroost, soms zien we hier wat alligators tussen verscholen.. soms liggen de kleintjes op de kant, hopen op wat zonnestralen..
CIMG2518
Prachtig gecamoufleerd zo verstopt onder het kroost.

CIMG2522

Wanneer je heel goed kijkt zie je de alligator, in het bruine stuk zo in het midden van  de foto. Een heeel kleintje, geinig toch, zo gaat deze trip ook weer langs hele mooie stukken. Op sommige op stukken branden ze hele delen van bossages af, zodat andere planten en bomen weer voorrang krijgen. Ze laat de verschillen zien en de verse delen zijn inderdaad een stuk groener, en we rijden over hele mooie bospaden..

 

PB040733PB040780

Het ziet er allemaal mooi uit, en alle omgevallen bomen, laten ze gewoon liggen, net als in zovele bossen tegenwoordig. Op een van die paden staat Bambi  dus danig in de weg, dat we moeten stoppen, en we wachten op gepaste afstand tot we er langs kunnen..
PB040711

Onze coach maakt het gevoel nog leuker door te melden dat ze de afgelopen drie dagen geen herten heeft gezien. We hebben dus geluk, zal ze dit bij iedereen zeggen … we zullen het nooit weten. Wij genieten ervan de rest is weer bijzaak.

PB040631
In de verte zien we een hele veestapel in het wild, er zijn wel afzettingen maar het terrein is enorm groot. Ze kunnen vrij bewegen over een zeer groot gebied.

CIMG2517We zien enorme spinnen… welke lijken te zweven. Dat is natuurlijk niet zo, maar de spinnenwebben en hun draden zijn nauwelijks te zien. Best wel gaaf zo…

Het valt me op dat ze allemaal zo tot 3 meter boven de grond hun web hebben hangen.. De truck gaat er steeds ruim onder door. En daar is Mandy maar wat blij om.

Even verderop vangen we een prachtige vogel in de lens, hij blijft er nog even voor zitten. Maar even later heeft hij zoiets van, wegwezen hier..
De foto hebben we nog wel kunnen maken.. omdat hij nog zo rustig zat.
CIMG2524

Dan komen we aan bij een wandel trail, de truck wordt stil gezet, en we gaan een stukje de bossen in. Hier loopt een heel klein riviertje, het het ziet best mooi uit.

PB040757PB040772

….
PB040769 Er staan hier bomen met lianen of iets dergelijks, hoewel ik zeker denk te weten dat Tarzan hier niet heeft gewoond lijkt het er wel op…Op de bomen groeien gewoon rijen varens, mooi om te zien en tussen de takken door zien we een kikker wachten op vermoedelijk de eerste trein naar huis. Hij blijft rustig op zijn plek zitten terwijl ik hem op de plaat vang.

We rijden verder, en het is echt wel een eco tour, hier moet je van houden, anders is het vet saai. En of je dieren ziet is natuurlijk wel een tref, we hebben vaak geluk gehad met onze bezoeken aan dit soort parken..

Ook vandaag weer, wanneer we tussen de bossen kijken, zien we vlak naast de truck, het broertje van Bambi, ik wist geeneens dat deze hier ook woonde..

CIMG2534 CIMG2533

Nu weten we het zeker,  en wanneer we bijna terug zijn bij het restaurant spotten we nog twee hertjes in het hoge gras.

PB040741
We hebben deze rit weer niet voor niks gemaakt, het was leuk zeker omdat we mazzel hadden om veel dieren te zien.. PB040612
Wanneer we vlak bij de auto zijn vliegt er een groep roodneuspuntmutsvogels over in de hun bekende formatie  ….  het is een mooi gezicht.

Dan gaan we weer naar huis, wanneer we  vlak bij huis zijn, halen we eerst nog een broodje Subway, Forrest Ham, Turkey Breast.  Als we weer thuis zijn vermaakt Mandy zich met lezen, en ik met muziek luisteren en  de computer. Tegen 4 uur gaan we lekker in de hottub, welke ik had aangezet toen we thuis kwamen..

Je wil het niet geloven maar als we in de Tub willen, lijken de dieren ons vandaag goed gezind zeg..Het lijken dezelfde drie vogels van gisteren die ons passeerden bij de ingang van The Abbey?

PB040792
Helemaal leuk … we gaan daarna lekker met een bananasplit, in het hete potje..
Wat een lekkere dag is dit geworden .. Tegen half zes, springen we onder de douche, en daarna rijden we naar de Premium Outlet. Jasper had gemeld dat hij  nog wel twee Levi’s 501 broeken wilde.. de maten heeft hij opgegeven.

Eenmaal bij de Premium, komen we langs een winkel met de naam ‘Columbia Sports Wear’, ik slaag daar voor een nette winterjas. Mandy slaagt ook nog in de Levi’s store, en Jasper op afstand ook. Dus Jasper je hebt er twee broeken bij…
We gaan ook naar Zales, we halen de schoongemaakte ring op, volgens Mandy  is de ring weer helemaal als nieuw. Ze is er blij mee. Dan lopen we nog rustig door de outlet zonder enige reden, en tegen een uur of acht krijgen we honger. We landen bij Carrabba’s Italian Grill, en we nemen allebei een Pizza.. Mandy de Pepperoni en ik de Italian Chicken, we delen de pizza’s zodat we van beiden een helft nemen.. We zijn het er overeens, de Italian Chicken is het lekkerst.  Na de Pizza rijden we naar huis, ik maak het blog af, en Mandy zit naast me op haar Laptoppie..

Morgen gaan we hopelijk de lancering  van de Space Shuttle meemaken..
We rijden hiervoor naar Titusville, volgens Ton is er een uitstekende spot bij de parkeerplaats van Sears.. Wie weet komen we nog bekenden tegen…

Tot morgen

  Als ik op de wekker kijk, zie ik dat het al tegen 7:00 uur is. Hmm dat lijkt op uitslapen… ik ga eruit en zet koffie, niet veel later komt Mandy ook uit de slaapkamer. Heerlijk zo samen wakker worden, bakkie koffie gniffelen om de leuke reacties op het…
Vandaag is de dag dat we naar Titusville gaan, de Space Shuttle zal vanaf hier uitstekend te volgen zijn. We moeten dan parkeren op het parkeerterrein van Sears, wellicht ontmoeten we daar ook Alfons, Mirijam en Manon,  en Ton en Lidy.  We zitten allemaal in Florida, dus dat zou leuk…