2013-05-09T21:29:19+00:00vrijdag 5 november 2010|

Dag 9 : Coach Safari in St Cloud en ….

We komen pas tegen 7 uur ons bed uit, de 2e dag dat we zolang hebben geslapen.. Het koffie zetten heb ik hier nu wel onder de knie, Mandy is er blij mee… Ik start de laptops weer op en we genieten weer van de leuke reacties, de vragen zal ik beantwoorden wanneer we weer thuis zijn.. Anders is het ondoenlijk, maar thuis loop ik de vragen na, en probeer het wel…

Wanneer we wat gegeten hebben stappen we tegen halfnegen in de auto op weg naar St Cloud. We hebben om 10:00 uur een Eco Coach Safari, ik vraag Tomtom ons hierheen te brengen.. De Tomtom is wel meer met ons mee geweest op vakantie naar Florida, dus deze kent de wegen, als zijn broekzak. Dat is te merken want na een uur en een kwartier, zet deze ons feilloos voor de deur van Florida Eco Safaris..  Dan moet je nog een lang weggetje volgen naar het restaurant vanwaar alles wordt aangestuurd. We zijn duidelijk niet de enige die op weg zijn naar de Kantine..

PB040605PB040607

We zullen flink gas bij moeten geven om als eerste bij het restaurant aan te komen.. Echter ik heb ook geen zin om Roadkill te veroorzaken dus ik geef de dieren voorrang. We zijn ruim op tijd, en begeven ons naar de kassa en laten onze coupons zien. Het is in orde, we mogen nog 10 minuten wachten op een groep mensen, en zullen dan te samen eerst een kleine diashow zien van het ontstaan van dit alles. We lopen dan nog even naar buiten..PB040609

Dit begint al lekker in de vijver voor de kantine mag je de Alligators niet voeren, het is hier erg fraai aangelegd, en in het midden van de foto zie je zo,n koppie drijven….

PB040622

We gaan terug naar binnen, en melden ons weer, de andere mensen zijn niet komen opdagen. we krijgen een private tour. Eerst de diashow, het is leuk in elkaar gezet.. het hoe en waarom van alles hier wordt duidelijk… Het is geen must see, wel is duidelijk dat de passie voor alles wat leeft hier met hoofdletters wordt geschreven.

Dan begint de trip, we zitten maar met zijn tweeën in de grote truck, en mogen lekker helemaal voorin.  De 2 stoelen hebben mooie uitzicht,  we gaan lekker zitten.PB040774

De coach verteld van alles, en ratelt aan één stuk door, maar ze is wel weer heel  goed in het uitleggen van wat ze doen. En… ze heeft een uitstekend oog voor de wilde dieren. De route is best fraai, al werkt het weer niet mee, het is droog maar meer ook niet. De coach vind het een voordeel, wellicht kunnen dan wel hertjes dichtbij spotten e.d..

PB040640

De route gaat langs, een watertje met veel kroost, soms zien we hier wat alligators tussen verscholen.. soms liggen de kleintjes op de kant, hopen op wat zonnestralen..
CIMG2518
Prachtig gecamoufleerd zo verstopt onder het kroost.

CIMG2522

Wanneer je heel goed kijkt zie je de alligator, in het bruine stuk zo in het midden van  de foto. Een heeel kleintje, geinig toch, zo gaat deze trip ook weer langs hele mooie stukken. Op sommige op stukken branden ze hele delen van bossages af, zodat andere planten en bomen weer voorrang krijgen. Ze laat de verschillen zien en de verse delen zijn inderdaad een stuk groener, en we rijden over hele mooie bospaden..

 

PB040733PB040780

Het ziet er allemaal mooi uit, en alle omgevallen bomen, laten ze gewoon liggen, net als in zovele bossen tegenwoordig. Op een van die paden staat Bambi  dus danig in de weg, dat we moeten stoppen, en we wachten op gepaste afstand tot we er langs kunnen..
PB040711

Onze coach maakt het gevoel nog leuker door te melden dat ze de afgelopen drie dagen geen herten heeft gezien. We hebben dus geluk, zal ze dit bij iedereen zeggen … we zullen het nooit weten. Wij genieten ervan de rest is weer bijzaak.

PB040631
In de verte zien we een hele veestapel in het wild, er zijn wel afzettingen maar het terrein is enorm groot. Ze kunnen vrij bewegen over een zeer groot gebied.

CIMG2517We zien enorme spinnen… welke lijken te zweven. Dat is natuurlijk niet zo, maar de spinnenwebben en hun draden zijn nauwelijks te zien. Best wel gaaf zo…

Het valt me op dat ze allemaal zo tot 3 meter boven de grond hun web hebben hangen.. De truck gaat er steeds ruim onder door. En daar is Mandy maar wat blij om.

Even verderop vangen we een prachtige vogel in de lens, hij blijft er nog even voor zitten. Maar even later heeft hij zoiets van, wegwezen hier..
De foto hebben we nog wel kunnen maken.. omdat hij nog zo rustig zat.
CIMG2524

Dan komen we aan bij een wandel trail, de truck wordt stil gezet, en we gaan een stukje de bossen in. Hier loopt een heel klein riviertje, het het ziet best mooi uit.

PB040757PB040772

….
PB040769 Er staan hier bomen met lianen of iets dergelijks, hoewel ik zeker denk te weten dat Tarzan hier niet heeft gewoond lijkt het er wel op…Op de bomen groeien gewoon rijen varens, mooi om te zien en tussen de takken door zien we een kikker wachten op vermoedelijk de eerste trein naar huis. Hij blijft rustig op zijn plek zitten terwijl ik hem op de plaat vang.

We rijden verder, en het is echt wel een eco tour, hier moet je van houden, anders is het vet saai. En of je dieren ziet is natuurlijk wel een tref, we hebben vaak geluk gehad met onze bezoeken aan dit soort parken..

Ook vandaag weer, wanneer we tussen de bossen kijken, zien we vlak naast de truck, het broertje van Bambi, ik wist geeneens dat deze hier ook woonde..

CIMG2534 CIMG2533

Nu weten we het zeker,  en wanneer we bijna terug zijn bij het restaurant spotten we nog twee hertjes in het hoge gras.

PB040741
We hebben deze rit weer niet voor niks gemaakt, het was leuk zeker omdat we mazzel hadden om veel dieren te zien.. PB040612
Wanneer we vlak bij de auto zijn vliegt er een groep roodneuspuntmutsvogels over in de hun bekende formatie  ….  het is een mooi gezicht.

Dan gaan we weer naar huis, wanneer we  vlak bij huis zijn, halen we eerst nog een broodje Subway, Forrest Ham, Turkey Breast.  Als we weer thuis zijn vermaakt Mandy zich met lezen, en ik met muziek luisteren en  de computer. Tegen 4 uur gaan we lekker in de hottub, welke ik had aangezet toen we thuis kwamen..

Je wil het niet geloven maar als we in de Tub willen, lijken de dieren ons vandaag goed gezind zeg..Het lijken dezelfde drie vogels van gisteren die ons passeerden bij de ingang van The Abbey?

PB040792
Helemaal leuk … we gaan daarna lekker met een bananasplit, in het hete potje..
Wat een lekkere dag is dit geworden .. Tegen half zes, springen we onder de douche, en daarna rijden we naar de Premium Outlet. Jasper had gemeld dat hij  nog wel twee Levi’s 501 broeken wilde.. de maten heeft hij opgegeven.

Eenmaal bij de Premium, komen we langs een winkel met de naam ‘Columbia Sports Wear’, ik slaag daar voor een nette winterjas. Mandy slaagt ook nog in de Levi’s store, en Jasper op afstand ook. Dus Jasper je hebt er twee broeken bij…
We gaan ook naar Zales, we halen de schoongemaakte ring op, volgens Mandy  is de ring weer helemaal als nieuw. Ze is er blij mee. Dan lopen we nog rustig door de outlet zonder enige reden, en tegen een uur of acht krijgen we honger. We landen bij Carrabba’s Italian Grill, en we nemen allebei een Pizza.. Mandy de Pepperoni en ik de Italian Chicken, we delen de pizza’s zodat we van beiden een helft nemen.. We zijn het er overeens, de Italian Chicken is het lekkerst.  Na de Pizza rijden we naar huis, ik maak het blog af, en Mandy zit naast me op haar Laptoppie..

Morgen gaan we hopelijk de lancering  van de Space Shuttle meemaken..
We rijden hiervoor naar Titusville, volgens Ton is er een uitstekende spot bij de parkeerplaats van Sears.. Wie weet komen we nog bekenden tegen…

Tot morgen

Vandaag is de dag dat we naar Titusville gaan, de Space Shuttle zal vanaf hier uitstekend te volgen zijn. We moeten dan parkeren op het parkeerterrein van Sears, wellicht ontmoeten we daar ook Alfons, Mirijam en Manon,  en Ton en Lidy.  We zitten allemaal in Florida, dus dat zou leuk…
  Als ik op de wekker kijk, zie ik dat het al tegen 7:00 uur is. Hmm dat lijkt op uitslapen… ik ga eruit en zet koffie, niet veel later komt Mandy ook uit de slaapkamer. Heerlijk zo samen wakker worden, bakkie koffie gniffelen om de leuke reacties op het…

24 Comments

 1. Teleton 5 november 2010 van 04:55 - Antwoorden

  Ja, ja, die shuttle toch. ‘t Is net die mop van die twee jongens die naar Parijs gingen…..

  Mooie dag hebben jullie weer verzonnen. Puur natuur en een heerlijke temperatuur weer vandaag voor The Outdoor Events. We boffen toch maar hier!

 2. Alfons, Mirijam en Manon 5 november 2010 van 05:53 - Antwoorden

  Wederom prachtige beelden van de FL natuur, heel erg leuk. Op de parking bij Sears is inmiddels een ‘Dutch Only’ section ingericht heb ik vernomen.

 3. Alex 5 november 2010 van 08:10 - Antwoorden

  Zien er weer prachtig uit die foto’s. En jullie boffen maar met al dat natuurlijk schoon voor de lens. Je zult het wel verdiend hebben.

  Enjoy !

 4. Martin, Richard en Linda 5 november 2010 van 08:32 - Antwoorden

  Dat is weer een ander stukje Florida dan men gewend is. Altijd leuk om de dieren in de vrije natuur te spotten ipv een dierentuin. Best luxe trouwens op deze reis zo met z’n tweeen in de truck en een prive uitleg krijgen. Veel plezier bij de lancering en tot morgen….

 5. Sonja 5 november 2010 van 08:53 - Antwoorden

  Het is erg leuk om ook eens andere verhalen te lezen dan de bekende pretparkmomenten. Dit is zo’n andere kant. Erg leuk dat jullie dit allemaal ondernemen hoor en natuurlijk helemaal perfect dat de dieren zich aan jullie tonen want dat levert voor ons ook weer leuke plaatjes op.

 6. Pieter en Petra 5 november 2010 van 08:57 - Antwoorden

  Wat een mooie fotos weer vandaag, alleen jammer dat het bewolkt was want dat geeft altijd een beetje somber tintje aan de kleuren vindt ik persoonlijk.

  Maar Florida Eco Safaris gaat ook bij ons op het lijstje voor de volgende bezoeken aan Florida.

  Rest ons nog de vraag waarom jij als een ‘jekko’ over de smalle zandweg moest scheuren om als eerste bij het restaurant te zijn.. (hoge nood ?)

  Groetjes & tot morgen,
  Pieter & Petra “PenPe”

 7. Peter 5 november 2010 van 09:26 - Antwoorden

  Prachtige foto’s en weer een prachtige natuur.
  Wat is het toch een heerlijk land hé!?
  Wat ik mij afvraag is hoe je al die gekochte spullen weer mee naar huis krijg, had gelezen dat je per persoon maar € 500 mag uitvoeren-invoeren en hoe doe je dat in je koffers.
  Jullie als doorgewinterde Florida/bezoekers zullen daar wel een oplossing voor vinden, hahaha….
  Veel plezier met de lancering morgen.

  Groetjes

  Peter, Jolanda en Melanie

 8. kimmie 5 november 2010 van 10:46 - Antwoorden

  Dit ziet er ook weer mooi uit en wat een foto’s gaaf

  Hopen dat de lancering door gaat.
  tot morgen

 9. monique mulder 5 november 2010 van 11:38 - Antwoorden

  Die spin! hahahaha! Ik kan me een moment herinneren lang geleden…. 🙂
  Maar goed inderdaad dat hij hoog hing.
  Prachtige foto’s Rick! Ik geloof dat ik volgende keer mee moet……

 10. belgske 5 november 2010 van 11:41 - Antwoorden

  Kijk zo’n vakantie gelijk jullie hopen mijn vrouw en ik over een …tig aantal jaar ook te kunnen ondernemen. Ik bedoel hiermee zonder de kids.

  Met kids spelen de pretparken toch wel een belangrijke rol, zonder zouden we ten eerste een andere periode dan de zomer kunnen uitkiezen EN ons meer kunnen toeleggen op oa de State Parks.

  Staan er trouwens nog meer van die parken op het menu? Een tip : het is wel een stukske rijden maar Fort Desoto State Park is een pareltje.

 11. Harm, Christa, en kids. 5 november 2010 van 12:30 - Antwoorden

  Weer zo’n geweldige dag, wij zijn bang dat wij te weinig dagen Orlando gepland hebben. Ook dit uitstapje staat nu op ons verlanglijstje. Het lijkt wel wat op de Babcock Ranch.
  Wel weer super om een prive rondleiding te krijgen, maakt het toch extra speciaal.
  Nog een vraagje: hoe komen jullie aan coupons, voor dit soort activiteiten?

  Morgen hopelijk de lancering van de space shuttle, met jullie mooie foto’s zijn we er dan ook een beetje bij en zitten we bijna 1e rang.

  Veel Plezier!

 12. Marja 5 november 2010 van 13:16 - Antwoorden

  Ik heb zo’n vermoeden dat je je Tarzan instincten heel erg moest inhouden toen je die lianen spotte, je zag jezelf zeker al uitschreeuwend van top naar top slingeren 🙂

  Wat een mazzel weer om met z’n tweetjes in die mega truc te belanden, weet je…jullie hebben het gewoon verdiend moet je maar denken…twee mensen voor het eerst zonder kind op vakantie…dan heb je een beetje extra TLC nodig!!!

 13. Aggie 5 november 2010 van 13:40 - Antwoorden

  Wat een 2 heerlijke dagen weer! Genieten van de natuur met al zijn prachtige dieren, kan niet beter….Have Fun!!

 14. Sonja 5 november 2010 van 14:12 - Antwoorden

  Je hebt ons weer getrakteerd op een prachtig stukje onbekend Florida. Het was een superdag!

 15. Karen aka cloggie68 5 november 2010 van 17:08 - Antwoorden

  Dat was geen Full Size rental car maar een beetje Oversized 🙂 en dan nog maar met zijn tweetjes ook :0). Wel fijn dat jullie steeds zo goed slagen in de outlet, jullie houden straks in NL tijd over want daar hoeft niet meer geshopt te worden straks! Gaat de shuttle nog vliegen?

 16. Woody36 5 november 2010 van 11:38 - Antwoorden

  Als ik jullie een advies mag geven, stop onmiddelijk met bloggen. Jullie maken het op deze manier veel te aantrekkelijk voor ons thuisblijvers om massaal naar the Shunshine State af te reizen. Met als gevolg dat jullie zelf bij een volgend verblijf overal in de rij/file zullen staan ;))
  Die winterjas kun je volgende week hier direct aan. Temp. daalt naar de 6 a 7 graden (nog maar niet aan denken toch).

 17. Needmagic 5 november 2010 van 18:32 - Antwoorden

  Wat een geweldige dag in een geweldig stukje Florida.
  Het water loopt in mijn mond zodra ik het woordje Carraba’s zie staan.
  Je moet daar de steak eens nemen die is zo ongeloofelijk mals en lekker………….mmmh nog 6 maanden en dan mag ik deze weer eten!
  Dank je wel voor je mooie en uitgebreide verhaal van vandaag…en tot morgen!

 18. Oma 5 november 2010 van 20:12 - Antwoorden

  Dit is nou een niet te vergeten natuur en heel mooie foto`s MA.

 19. Mariska 5 november 2010 van 20:53 - Antwoorden

  Op safari in Florida, unieke ervaring met wederom schitterende foto’s.
  Ik heb inmiddels begrepen dat lancering is uitgesteld, jammer maar ik weet zeker dat jullie wel een andere mooie invulling aan de dag zullen geven. Gr Mariska

 20. Jan Judy 5 november 2010 van 21:50 - Antwoorden

  Ja soms loopt een dag iets anders als gepland,dat betreft ons dan;want als ik jullie foto’s bekijk denk ik zo zou dit gepland zijn???
  Safari met z;n tweetjes nou Rick volgens ons heb je de rest van de gasten kaartjes gegeven voor het eea want dit is toch vreemd,wie wil dit nou missen en dan die coach nou die je de oren van je kop afL!!! Ja dan denk ik gewoon neem Loes en Judy gewoon mee dan heb je toch een bepaalde rust die rust die wij jullie zo gunnen,nou denk er gewoon even over.
  Maar wat een prachtige dag hebben jullie weer gehad,en geloof ook niet in toeval,deze lieve dieren wisten gewoon dat jullie zouden komen,wat is dit genieten zeg en de foto’s zijn weer geweldig en toch weer een ander stuk natuur echt prachtig wel jammer van het weer maar ja dat geeft ook weer spannende momenten die weer prachtig in beeld zijn gekomen,echt geweldig.
  En dan de shuttle volgens papa ging het niet door hij heeft het via internet,nou dat lezen we straks wel;het feit dat je daar bent geweest lijkt ons al geweldig en anders hebben jullie nu gewoon een stijve nek en gaat het ijsje nu op de nekjes,nou lieverds wij kijken alweer uit naar morgen met een heerlijk foto verhaal waar wij zeker van smullen samen met de boys.
  Bedankt voor deze en andere prachtige foto’s en Rick je bent geweldig in het over brengen van de dingen die jullie hebben mee gemaakt tot nog toe,morgen weer smullen en als het goed is gaan jullie zo BBQen heb het fijn en gezellig”dan hebben wij het ook;liefs Papa en Mama

 21. Hans 5 november 2010 van 22:11 - Antwoorden

  Hoi Rick & Mandy,

  Wederom een superdag in Florida zo te zien.
  Wat is het leuk om jullie blog te lezen, zo levendig geschreven, alsof je er zelf bij bent, tof 😀
  Geniet er maar van.

  Grt
  Hans & Francisca

 22. Twinmom1995 5 november 2010 van 22:15 - Antwoorden

  Weer twee hele mooie dagen achter de rug met prachtige foto’s.
  Wat een reclame voor Florida, zoals al eerder gezegd, Florida is echt wel meer dan pretparken en shopping malls alleen.

 23. MattRob 6 november 2010 van 00:50 - Antwoorden

  Prachtige dagen weer achter de rug, met prachtige foto’s ! Jullie zijn lekker bezig 😉 !

 24. Chanti 7 november 2010 van 20:40 - Antwoorden

  Van dit soort foto’s ga ik altijd erg zwijmelend zuchten. Mijn man vroeg al wat ik aan het doen was! *grijns* Wat ziet het er schitterend uit zeg!!

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com