Het is weer tijd voor een nieuwe omgeving, de volgende camping ligt bij Ramsau bei Berchtesgaden.. een rit van 115km. We kunnen dus rustig aandoen. Dus ontbijten we eerst, gaan daarna douchen. Tegen half tien hangen we de caravan achter de auto en rijden richting Simonhof Campingplatz. Deze camping ligt in de Duitse deelstaat Beieren. We rijden weg met een beetje regen en dat zou de gehele twee uur duren totdat we op de camping aankomen. We zetten de caravan op de plek, nemen een bakkie relaxen wat, tegen een 13:30u rijden we naar de Hintersee. We parkeren bij Gasthaus Seeklause, daar kan je ook beginnen aan het rondje om het meer.

IMG 2759bb Eerst gaan we wat eten bij Gasthaus Seeklause. We bestellen Holzfällersteak van de Lavasteingrill in Dunkelbiersoße met Bratkartoffeln en Röstzwiebeln. Het eten smaakt erg goed, daarna doen we het rondje om het meer.

DSC 0877b De Hintersee rond wandelen doe je in een klein uurtje, af en toe stop niet meegerekend 🙂

DSC 0929b Met het mooie weer zoeken mensen wat verkoeling op het water.

DSC 0905b Een stel nieuwsgierige eenden komt ook even bij ons kijken.

DSC 1026b Er zijn hier fraaie plekken met meerdere bankjes aan het water.

DSC 0933b De Hintersee is ook weer zo ontiegelijk helder, prachtig zo de boomstam in het water.

DSC 0949b we zien de rivier uitmonden in het meer in de verte..

DSC 0874b Op de hellingen zien we van die prachtige huizen staan.

DSC 0956b Nu komen we bij een stuk met iets meer rotsachtig gebied.

DSC 0950b Er zijn goed aangelegde paden om het meer, dat maakt de wandeling makkelijk.

DSC 0961b Prachtig die rotsen in het water, het is een fijne wandeling, het heerlijke weer werkt ook mee, in de ochtend hadden we nog regen, dan nu zo fraai opengebroken binnen een paar uur.

DSC 0993b Hoe komt zo’n boompje tot groei op zo’n rotsblok… hoe wortelt dat.

DSC 1005b De jeugd vermaakt zich ook op het water…

DSC 1021b Wat een heerlijke setting zo, we zitten af en toe op een bankje naar de omgeving te kijken en te genieten.

DSC 1029b Op de heuvels en bergen is het ook al zo mooi, van die glooiende hellingen, hier en daar een huis.

DSC 1035b Tegen 17:00u zijn we weer bij de caravan, zetten de stoelen lekker in de zon. Zo genieten we tot de zon ondergaat. Weer een fijne dag.

Het beloofd een warme dag te worden vandaag, zo tegen de 28 graden en onbewolkt... Dat klopt we ontbijten dan ook buiten, daarna gaan we douchen en tegen 9:30 rijden we naar de karwendel-bergbahn. Parkeren is 4 euro, de kabelbaan is 19,50 per persoon.. We stappen in en gaan naar…
Deze dag stond al wat langer vast niet in de laatste plaats dat we al tickets hadden gekocht voor de boottocht op de Königssee. Bij de laatste stop kun je wandelen naar de Obersee, dit meer ligt achter de Königssee en is met de boottocht over de Königssee te bereiken.…