We zijn vroege vogels, in de vakantie hebben we de wekker maar gezet..
Dat geloof je niet huh.. Tegen zes uur gaat de wekker, gaan eerst op ons gemak douchen en dan naar het ontbijt in het hotel. Daarna pakken we onze koffers weer in en checken uit, even voor half acht zitten we in de auto naar Ichetucknee Family Canoe & Cabins.


Mandy en ik hebben hier om 8uur afgesproken, we rijden over locale binnendoor zandwegen naar de Kayak tours. Eenmaal  bij Ichetucknee Family Canoe & Cabins aangekomen raden ze ons aan om ons lekker te laten zakken op de stroming van de rivier en gewoon te genieten. Dan hoef je nauwelijks te kajakken, ga je erin bij Ichetucknee Springs State Park en halen ze ons op bij Dampiers Landing na ons belletje. Er zijn geen tubbers ( die komen pas in Juni ) en we zijn de enige deze ochtend, hoe gaaf is dat een rivier voor jezelf 🙂


Ok dan doen we dat is weer eens wat anders..


De zon is er al wel maar met een start temperatuur van 55 °F is het gewoon fris, dus onze windjacks aan.. Zo ziet genieten eruit, de omgeving is ook echt heel erg mooi .. !!


Het water van de Spring is het hele jaar door  72°F warmer dus als de buiten temperatuur van deze ochtend, er hangt gewoon mist boven het water.


De zon komt al snel op, maar eerst kunnen we nog genieten van de mist en het uitzicht.


We peddelen dus niet laten ons gewoon lekker met de stroom mee voeren,  af en toe wat bijsturen op de stroming en das alles, de zon maakt het helemaal af!


Niet veel later loopt de temperatuur op tot zo’n 79 °F en gaan de jasjes weer uit. Wat een uitzichten vanaf de kajak!


Het water is hier freaking helder,  alles is mooi breed en je hoeft nauwelijks iets te doen.


Sommige stukken zijn zo blauw en helder dat je meters voor je uit kunt kijken, de scholen vis zijn gemakkelijk te zien. Ik hou de onderwatercamera in het water om er wat sfeer foto’s van te maken, zo kunnen we  dit altijd terug zien!


Prachtig helder  !!


Een Snowy Egret vliegt voorbij, je kan hem herkennen aan de gele poten!!


Een Brown Water Snake ligt heerlijk te zonnen..


Hier kun je goed zien hoe helder het water is..


Een Green Heron staart ons na..


Een mega kippenvel moment, een snuitje doemt op aan de oppervlakte.. Het is een Manatee, deze is lekker aan het eten en komt af en toe boven om adem te halen.
Wij genieten met volle teugen en blijven een tijdje bij hem kijken. Ik steek de onderwatercamera in het water en maak wat foto’s. Wat een gigantisch moment zeg, een Manatee lekker in zijn eigen onderwaterwereld en wij kijken er naar hoe de Manatee heerlijk zit te eten.


We kijken hem na en laten ons verder afdrijven, … nog heel lang nagenietend van deze encounter!!


De echte zonaanbidders liggen heerlijk op de omgevallen bomen.


De Cypres Trees zijn reuzen…


Hier zie je Mandy helemaal links hoe klein ze is met de kayak ten opzichte van deze reuzen.
Dan zit de trip erop, deze was een trip om in te lijsten, de omgeving is super mooi, de Manatee een geweldige bonus. Ik bel dat we zijn aangekomen bij Dampiers Landing,  20 min later worden we opgehaald.. We zetten koers naar Jacksonville Beach en komen onderweg langs Lake City, daar gaan we eerst wat eten.
Het wordt Panda Express.


Tegen 15:00u komen we bij ons hotel aan, deze ligt Ocean Front das lekker, we brengen de koffers naar de kamer en gaan lekker het strand op.
Het is dan nog geen half vier..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vlakbij het hotel is ook een pier, we zijn eerst een heel stuk onder de pier door gelopen, je loopt zomaar een eind weg. Het is hier lekker stil!


Een Ruddy Turnstone zit heerlijk te smikkelen, ik geniet van het mooie fotomoment!


We lopen terug naar de pier, een Pelikaan neemt ons rustig op..


Vanaf de pier zien we een Wave Rider in actie.. knap hoe die gasten dat doen!!
Daarna lopen we op ons gemak naar het hotel… Wat een gave dag!

We staan vroeg op even voor zevenuur, douchen en gaan ontbijten in het hotel. Na het ontbijt doen we de spullen in de koffers en tegen half negen rijden we weg. Het doel is het Edward Ball Wakulla Springs State Park, daar willen we een riverboat tour doen. De eerste…
Vandaag gaan we weer eens wat anders doen, we rijden naar Cumberland Island, dit ligt in Georgia. Dit lijkt heel ver, het is maar een uurtje rijden vanaf het hotel, we nemen de Ferry " Cumberland Queen II " Wat er met Cumberland Queen I gebeurt is willen we niet weten.. Het Cumberland Island National Seashore…