We doen rustig aan, lezen wat op internet maken een ontbijt klaar, en maken plannen voor vandaag..
Eigenlijk wilden we wel een heerlijke pooldag houden, maar de temperatuur is 50ºF / 55ºF het zal in de loop van de dag wel warmer worden, echter lekker zonnen in de ochtend zit er niet in. Mandy stelt voor om St Augustine toe te rijden, we zijn hier voor het laatst in 2009 geweest. Ok dat doen we, dan moeten we ineens toch een beetje haasten om nog redelijk op tijd weg te rijden.  Uiteindelijk zitten we rond negenuur in de auto voor de rit van een ruime twee uur. Je moet er wat voor over hebben,… rond halftwaalf parkeren we bij het Visitor Information Center voor een $10,- de hele dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We lopen als eerste naar het ‘Castillo de San Marcos” we betalen $7,- per persoon en gaan het fort naar binnen.
Het is prachtig weer geworden, korte broek met een dunne trui volstaan..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De bouw van het Fort begon 1672,het is beurtelings bezit van de Spanjaarden en Engelsen geweest.. Een aantal malen is het Fort heroverd, we beginnen beneden, lopen langs alle vertrekken en de kruit en wapenkamers.

Fort
Wanneer we de slaapplaatsen hebben bezocht lopen we de trap op en gaan naar boven..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vanaf de oostzijde van het Fort is er een zeer goed overzicht op naderende schepen, op deze plek staan nog steeds een aantal kanonnen. St Augustine is het oudste stadje van de Verenigde Staten van Amerika!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
St. Augustine werd in 1565 door de Spanjaarden gesticht, dit zou zo blijven tot dat de Engelsen het plaatsje veroverden in 1763.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Engelsen hebben niet heel lang plezier beleefd aan St. Augustine in 1783, heroverden de Spanjaarden het plaatsje weer. In het jaar 1822 kwam St Augustine te samen met Florida in handen van de Amerikanen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer je in St. Augustine bent loop dan ook eens langs de ‘Oldest Wooden Schoolhouse’ dit is het oudste houten schoolgebouw van Amerika. Het is niet bekend wanneer de school gebouwd is, maar uit oude documenten blijkt dat de school in 1716 al bestond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We lopen door de gezellige winkelstraat, de temperatuur is inmiddels lekker opgelopen dat we weer in korte mouwen lopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Soms moet je wel even een break houden…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
St. Augustine heeft weer een heel ander sfeertje dan de andere uitschieters als Miami Art Deco, de Keys, of Tarpon Springs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De winkelstraat is gezellig commercieel, het is zo anders als andere steden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wij nemen beide een flatbread als lunch met wat te drinken, ondertussen kijken we mensen vanaf het terras.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan gaan we de oude stad verkennen, het is weer leuk hier te zijn !!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kijk zo kan je lekker genieten vanaf je eigen balkon, drankje erbij, niet verkeerd!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We komen langs de oude gebouwen zoals de Flagler Memorial Presbyterian Church.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We lopen even het Flagler College binnen, we kunnen er ook naar het toilet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De gebouwen die hier staan zijn echt prachtig hier zie je het Lightner Museum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan is het zomaar tegen vieruur, willen we niet heel laat thuiskomen moet we wel naar de auto, een kwartier later zijn we op weg. Richting Orlando, stoppen we voor een Five Guys Burger ohw deze was weer heerlijk Hmmm

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De zon gaat in stijl onder zoals deze dag toch al heel leuk was.. De lange rit heen en terug meer dan waard. Zeker gezien het weer is het een uitstekende keuze gebleken!!

Tot morgen.. thanks voor de leuke reacties !!!!!

Wow.. het lijkt op uitslapen, we worden pas om kwart voor acht wakker. Zo snel geraken we normaal nooit in het Florida ritme! Mandy zet koffie en thee en een klein hapje klaar, en we lezen de reacties op de blog. We doen rustig aan vandaag, ik zoek mijn Garmin…
Vandaag gaan we eens wat anders doen, het is heerlijk weer niet te warm.. we kunnen wel gaan fietsen zegt Mandy.. De  West Orange Trail stond al een tijdje op de to do list, ... voor als het niet al te heet is. We besluiten om eerst maar eens lekker te…