2013-05-08T22:04:36+00:00dinsdag 3 augustus 2010|

Dag 8 : SeaWorld

We worden weer vroeg wakker, het is 7:00 uur en we gaan uit bed. We doen ons dagelijks ritueel koffie laptops aan, en even bijlezen op het ligbed aan de pool. Het is al lekker weer, en we hebben weer de nodige lol om de reacties.

We gaan vandaag geen ontbijt halen bij Publix, vandaag ga ik wat klaarmaken.
Ja IK … IK die al water laat aanbranden…. ga Croissants maken, althans de verpakking open maken, oven voorverwarmen op 350 Fahrenheit. Als de oven op temperatuur is kunnen de croissants erin en dan… 19 minuten wachten. Dit kan ik.. wel.

Croissant

Ik stop ze in de oven en na 19 minuten …….

Croissant1

Nou dat hadden jullie niet verwacht huh? Nu nog wachten wat de smaakpolitie ervan vind. Die zijn niet alleen geïnteresseerd in de kleur die willen meer. Die willen dat het ook nog te eten is.. Gespannen wacht ik af.

Trotse mandy

Ik mag blijven, als we het eten op hebben gaan we naar Seaworld. Rond 10:30  komen we in SeaWorld aan, en we staan redelijk vooraan. Er staan wel aardige wachtrijen om alleen al binnen te komen. Maar na een tien minuten zijn we binnen, de e-tickets werken gelukkig. We gaan  naar de “Clyde & Seymour show” . Bij  binnenkomst wordt je natuurlijk in de maling genomen door een oude bekende…..  de Mime is al een attractie op zich.

mime

En in deze show wordt ook weer iemand uit het publiek gehaald die wordt getrakteerd op wat water in de nek… wat veel hilariteit te weeg brengt.

Nat

Het is een leuke show, met een grappige verhaal lijn … treasure1
Het blijft bijzonder hoe Mens en Dier dit kunnen voorschotelen.

Best druk

Het is vandaag best druk, we gaan de achtbanen niet doen, wij doen alleen de shows. We zitten in de vakantie modus dus geen enkel pretpark moet in één dag gedaan worden. Deze aanpak bevalt ons het beste …  had ik al verteld hoe warm het was …

De volgende show die we gaan doen is Believe, we lopen rustig naar het Shamu Stadium. Ondertussen kopen we wat drinken bij een kraam, want de warmte dwingt je toch veel vocht tot je te nemen.
Mandy en Jasper
De Believe show zelf is wel veranderd, toch is er nog steeds veel om van te genieten, ondanks dat mens er Orca niet meer tegelijker tijd in het water zitten.  De hoofdrol spelers van vandaag doen echt hun best om ons te vermaken.  We zitten op een meer dan uitstekende plek en de Olympus Camera mag zich vandaag bewijzen…

Believe7

Het is prachtig om te zien hoe dit gaat, ondanks dat het nu alleen de orca’s zijn die zwemmen is het gigantisch. Het prachtige weer werkt ook mee, en ook de muziek tijdens deze show voegt veel toe.
wow onwijs

Het Stadium is uit eindelijk helemaal tot de nok toe gevuld, de mensen op de soakzone worden niet meer zo nat gemaakt als voorheen, maar het stadium reageert er wel op als er ineens een aantal vinnen hun richting op wijzen en water in hun richting gaan gooien.

spetter
Maar echt zeiknat … nee dat niet, maar het is toch een leuke variant die wij nog niet gezien hadden in Seaword. Het fotoverhaal heeft hele leuke foto’s van de shows, ik heb er veel gemaakt, heb toch een selectie gemaakt anders duurt zo,n foto verhaal 20 minuten dan kijk je het nooit meer terug 😉

Jump

De camera bevalt me wel,  neemt de foto op het moment dat ik het wil, zeker bij dit soort shows een must.

Einde

Het einde van de show nadert, de trainers zwaaien naar het publiek de splashzone krijgt nog één keer wat water te verwerken tot hilariteit van diegenen die niet nat worden… Als de show is afgelopen gaan we opzoek naar iets eetbaars. Het wordt een hotdog en een beker cola met ijs. De hotdog is niet echt geweldig maar je moet  hier nu eenmaal goed eten en drinken. Na het eten gaan we de ‘Blue Horizons’ show bezoeken, deze show is ook erg leuk, tenminste ik vind hem erg leuk.

Er gebeurd veel, rond vliegende papagaaien, dolfijnen zwemmen over en onder elkaar door, mensen die acrobatische toeren uithalen, en van grote hoogte duiken in het water. Je komt ogen en oren te kort, laat staan dat dit een beetje fatsoenlijk te fotograferen is .. er wordt wat naar ons gezwaaid ..

Zwaaien
Toch leuk wellicht hadden ze ons herkend… lol, de show gaat gewoon door in een aardig tempo.
Mooi

Ondertussen zit er een buitje aan te komen, donkere wolken hangen boven  SeaWorld… Doordat het zo donker wordt is het lastiger  foto’s te nemen.

Vliege beesten

Hier is het moment dat de papagaaien los gelaten worden. Dit is het moment dat er heel veel om je heen gebeurd.  Er vliegt een enorme vogel over het water..
De grote vogel

Ik weet niet of dit een beetje te zien is, maar het is wel echt een hele grote. De show blijft wel boeien tot het einde. De regen neemt toe dus we besluiten na deze show naar huis te gaan.
Gaaf

En dan naderen we het einde…
Erg leuk

Het wordt een kleurig einde van deze show..
Kleurig einde

Dan gaan we naar de uitgang, waar Mandy nog een stel postkaarten koopt met postzegels. We rijden in de regen naar huis, ik moet echt heel rustig rijden want de hel is los gebroken..

voorzichtig

Eenmaal thuis knapt het heel snel op, tegen de vroege avond kunnen we zelfs weer  zwemmen. Heerlijk na zo,n dag in Seaworld, we gooien nog met een balletje, en hebben nog wat lol in het zwembad.
Zwemmen
Na het zwemmen gaan we douchen, we krijgen ook honger… waar gaan we eten, het wordt Cracker Barrel. We gaan even in de stoelen voor het restaurant ..
Grappig die schommel stoelen..

Cracker

We bestellen allemaal wat anders, ik neem Meatloaf, Jasper een salade, Mandy neemt ..gegrilde kip. We nemen coleslaw en fried apple als bijgerecht.  Gein

Hmm we staan er gekleurd op…  Na het eten gaan we nog even naar de Walmart om het een en ander aan te vullen.

walmart

Daarna …gaan we lekker naar huis. Ieder doet nog wat voor zich zelf en ik maak het blog af.

Voor de liefhebbers  : Fotoverhaal 8

Tot morgen

Vandaag worden we pas tegen 8:00 wakker, ik start de laptops op, en zet deze bij onze ligbedden bij het zwembad. Mandy maakt de koffie klaar en zo begint de dag weer heerlijk relaxed. We lezen de blogs en de reacties waar weer heel veel lol over is, we lezen…
We worden weer rond 7:00 wakker, we zetten koffie en Orange Jus buiten neer, Mandy en ik pakken de laptops en lezen rustig op het blog de reacties. Leuk dat de fotoverhalen zo goed bekeken worden, en de reacties erop zijn geinig. Ik surf langs een aantal nieuws sites en…

23 Comments

 1. Anita 3 augustus 2010 van 07:34 - Antwoorden

  Leuke dag was dit weer. Fijn heh zo’n buitje voor het stof aan het eind van de dag? Je hebt toch wel een kaartje bij Seaworld voor de 2e entree geregeld?
  Leuke foto bij Cracker Barrel, geniet lekker verder.
  Groetjes,
  Anita

 2. Teleton 3 augustus 2010 van 08:45 - Antwoorden

  Goeie keus hoor, eerst de shows en later de attracties! Alles op het gemakje en jullie laten je niet opjagen door de drukte in het park. Want als de stadiums vol zitten, loopt er behoorlijk wat volk is onze ervaring.

  Gelukkig kent de Olympus geen wachttijd en sluitert hij precies tijdens de afsprong. Ze zijn mooi hoor, de plaatjes. En in 99 % van de gevallen zien wij een heerlijke blauwe lucht, dus lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Dat heet vakantie!

 3. Roberto en Wendy 3 augustus 2010 van 09:14 - Antwoorden

  de foto’s in sea world zijn van hoge kwaliteit, ik vind ze echt goed gelukt.

  Weer een geweldige dag in een geweldige vakantie.

  Doe zo verder

 4. Alfons, Mirijam en Manon 3 augustus 2010 van 10:10 - Antwoorden

  Zo, we zijn weer bij gelezen . We waren een weekendje naar Duiven/Arnhem, ook leuk. Prachtige foto’s weer, en leuk om jullie verslag te lezen.
  We want more!

 5. van Velzen Florida 2010 3 augustus 2010 van 10:30 - Antwoorden

  Wat een heerlijke dag weer. Krijg echt heimwee als ik dit zo lees en zie. En bij Cracker Barrel gegeten, jammmieeeee!!!

 6. Jacqueline 3 augustus 2010 van 10:49 - Antwoorden

  Hoi Rick,

  Wij hebben ook een Olympus en zijn ook dik tevreden. Vorig jaar ook hele mooie foto’s van Seaworld gemaakt maar ook hele mooie foto’s van het Wishes vuurwerk. Prachtig hoe die lukte, was zo blij en trots erop. Wat een fototoestel toch ook nog kan toevoegen aan de pret.

  Groetjes
  Jacqueline

 7. Anonymous 3 augustus 2010 van 10:50 - Antwoorden

  Hallo,

  Wil even zeggen dat ik heel erg geniet van jullie blog en het foto verhaal met een lekker muziekje eronder.
  Ik tel de dagen af tot ik zelf weer in Orlando ben, maar geniet al lekker als voorpret van jullie blog.

  Marisa
  Girly1980 op het forum

 8. Fam Verkoelen-Roeland 3 augustus 2010 van 11:29 - Antwoorden

  Mooi verslag met heldere foto’s alweer.
  De dagen zien er mooi gevuld uit…
  Groetjes,

  Fam Verkoelen-Roeland

 9. Sonja 3 augustus 2010 van 14:34 - Antwoorden

  Wederom hebben jullie weer een super dag gehad. Lekker alles op eigen tempo. Het spat van de foto’s af dat jullie genieten. En mijn complimenten hoor Cas Spijkers de croissants zien er zeer smakelijk uit.

 10. Richard en Lenie 3 augustus 2010 van 15:06 - Antwoorden

  Jullie hebben dus weer heel erg genoten.. en wij ook van de mooie foto’s en natuurlijk het leuke fotoverhaal met die lekkere muziek!
  Prachtig en ga vooral zo door met dit leuke verslag!
  Groetjes Lenie

 11. Aggie 3 augustus 2010 van 17:08 - Antwoorden

  Weer een heerlijke dag, die jullie relaxed doorstaan, door de attracties links te laten liggen tijdens deze drukte. Prima keuze lijkt me en dan eten bij Cracker Barrel, nog nooit gedaan…komt misschien nog een keer hier!? Tot morgen maar weer!!

 12. Michael K.J. van Dijk 3 augustus 2010 van 17:26 - Antwoorden

  Hoi Rick (en family),
  Over inkleuren gesproken, je hebt baas boven baas en in dit geval ben jij dat toch echt, Ubervakantieman hahaha.
  Geniet ervan!
  Groet Michael.

 13. Saskia 3 augustus 2010 van 18:43 - Antwoorden

  prachtige foto’s van een prachtige dag, jullie genieten met volle teugen. Ennuh Rick, mooie croissants hoor….

 14. kimmie 3 augustus 2010 van 19:52 - Antwoorden

  Hmm Leuke dag, Zeer mooie foto’s…ziet er weer goed uit. Zeker ook die croissantjes goe gedaan.

 15. Petra 3 augustus 2010 van 20:17 - Antwoorden

  Heerlijk mijn lievelings restaurant, CRACKER BARREL.
  Ook leuk het winkeltje voor het restaurant, het doet een beetje texaans aan maar wij vinden het onwijs gezellig en goed eten, vooral een ontbijtje gaat er altijd wel in.
  Veel plezier nog….

  Groetjes van Petra

 16. Karen aka Cloggie68 3 augustus 2010 van 20:39 - Antwoorden

  Wat een leuk verslag weer…ik vind het fotoverslag toch wel een blijvertje hoor, leuk gedaan!!

 17. Jan Judy 3 augustus 2010 van 21:11 - Antwoorden

  Hee vakantie gangers geweldige foto’s is net of we erbij zijn’kortom een geweldige show met mijn favoriete muziek;was weer leuk thuis komen zo.
  En dat restaurant helemaal geweldig zeg zeker die schommelstoelen zoals op het schilderij bij beppe boven de schoorsteenmantel?? En wat ben ik blij dat Rick voor de vakantie nog die spoedopleiding koken heeft gedaan je ziet het resultaat,ben trots op je Rick.
  Jasper wat een prachtig t’shirt heb je aan en die kleur staat je geweldig zo ook de geruite blouse,je ziet er geweldig uit.
  Zou ook graag willen weten waar jullie die prachtige regenjassen hebben gekocht,is hier echt een must.
  HEE Mandy wanneer zien we jou in die geweldige bikini?? .
  Nou lieve schatten jullie spetteren van het scherm en dat kan maar EEN oorzaak hebben dat jullie intens genieten en dat maakt ons erg gelukkig en we kijken weer uit naar morgen,voor ons weer een feest.
  Dikke knuffels papa en mama

 18. Pieter en Petra 3 augustus 2010 van 23:32 - Antwoorden

  Hoi Rick ( en Mandy natuurlijk ),

  Je croissants zien er goed uit, wat ons betreft kun je over een kleine 6 weken bij ons in de villa een ontbijtje komen verzorgen. Ook zien wij al de PUBLIX fruitsalade op de ontbijttafel staan en die hoort er natuurlijk bij elke ochtend 😉

  En dan ‘s-avonds gaan eten bij Cracker Barrel, wij zijn helemaal niet jaloers, echt niet, zeker niet… hihihi !

  Groetjes,
  Pieter & Petra “PenPe”

 19. Barkies 4 augustus 2010 van 03:30 - Antwoorden

  Nou we zijn weer bij met lezen.
  Warm he zo’n dag in een park. Wij slaan Seaworld dit keer over, je kan niet alles he?
  Het lijkt mij ook dat Believe er niet minder om is geworden. Je komt toch voor de Orca’s en niet voor de kunstjes met mensen. Vond het zelf wel jammer dat de dolfijnenshow ook niet alleen maar met dolfijnen is.
  Ik vind het ook wel grappig dat wij elke keer maar een paar druppels hebben en de buien niet meekrijgen op de een of andere manier.
  Maar inderdaad klaart snel weer op.

 20. dianne en vincent 4 augustus 2010 van 15:06 - Antwoorden

  Wat een leuke verhalen en vindt je fotoverhaal helemaal leuk om te kijken. Inderdaad zo’n minuut of 2,5 is leuk om terug te kijken !

  Heb al helemaal zin in Seaworld in november

  Dianne

 21. marilingoesusa 4 augustus 2010 van 18:29 - Antwoorden

  Hoi Rick,Mandy en Jasper,

  Wat hebben jullie een heerlijke relax vakantie daar in geweldig Orlando (Florida).
  Er wordt volgens ons met volle teugen genoten van alles, heerlijke, mooie goed gelukte croissants en een heele leuke dag in Sea World met aan het eind van de dag een heerlijk diner bij Cracker Barrel.
  De foto bij de Walmart geeft ons een groot heimwee gevoel.Heerlijk hoor.
  We genieten van jullie mooie foto,’s en leuke verhalen.
  Veel plezier nog.

  Martin,Richard en Linda

 22. Andre-Daphne 4 augustus 2010 van 19:48 - Antwoorden

  Wat een schitterende foto’s maakt jullie camera. Echt leuk om terug te kijken, wij hebben afgelopen mei zeer genoten van Seaworld. Trouwens het eten bij Cracker Barrel is ook niet verkeerd. Wij hebben daar 2 keer heerlijk gegeten. Geniet er lekker van hoor.

  groetjes

 23. Alex 6 augustus 2010 van 17:13 - Antwoorden

  Hi Rick,

  weer een lekkere dag. En knap van je dat de croissants gelukt zijn ! Je moet wel oppassen hoor, voordat je het weet sta je iedere dag in de keuken 😉

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com