We worden weer vroeg wakker, het is 7:00 uur en we gaan uit bed. We doen ons dagelijks ritueel koffie laptops aan, en even bijlezen op het ligbed aan de pool. Het is al lekker weer, en we hebben weer de nodige lol om de reacties.

We gaan vandaag geen ontbijt halen bij Publix, vandaag ga ik wat klaarmaken.
Ja IK … IK die al water laat aanbranden…. ga Croissants maken, althans de verpakking open maken, oven voorverwarmen op 350 Fahrenheit. Als de oven op temperatuur is kunnen de croissants erin en dan… 19 minuten wachten. Dit kan ik.. wel.

Croissant

Ik stop ze in de oven en na 19 minuten …….

Croissant1

Nou dat hadden jullie niet verwacht huh? Nu nog wachten wat de smaakpolitie ervan vind. Die zijn niet alleen geïnteresseerd in de kleur die willen meer. Die willen dat het ook nog te eten is.. Gespannen wacht ik af.

Trotse mandy

Ik mag blijven, als we het eten op hebben gaan we naar Seaworld. Rond 10:30  komen we in SeaWorld aan, en we staan redelijk vooraan. Er staan wel aardige wachtrijen om alleen al binnen te komen. Maar na een tien minuten zijn we binnen, de e-tickets werken gelukkig. We gaan  naar de “Clyde & Seymour show” . Bij  binnenkomst wordt je natuurlijk in de maling genomen door een oude bekende…..  de Mime is al een attractie op zich.

mime

En in deze show wordt ook weer iemand uit het publiek gehaald die wordt getrakteerd op wat water in de nek… wat veel hilariteit te weeg brengt.

Nat

Het is een leuke show, met een grappige verhaal lijn … treasure1
Het blijft bijzonder hoe Mens en Dier dit kunnen voorschotelen.

Best druk

Het is vandaag best druk, we gaan de achtbanen niet doen, wij doen alleen de shows. We zitten in de vakantie modus dus geen enkel pretpark moet in één dag gedaan worden. Deze aanpak bevalt ons het beste …  had ik al verteld hoe warm het was …

De volgende show die we gaan doen is Believe, we lopen rustig naar het Shamu Stadium. Ondertussen kopen we wat drinken bij een kraam, want de warmte dwingt je toch veel vocht tot je te nemen.
Mandy en Jasper
De Believe show zelf is wel veranderd, toch is er nog steeds veel om van te genieten, ondanks dat mens er Orca niet meer tegelijker tijd in het water zitten.  De hoofdrol spelers van vandaag doen echt hun best om ons te vermaken.  We zitten op een meer dan uitstekende plek en de Olympus Camera mag zich vandaag bewijzen…

Believe7

Het is prachtig om te zien hoe dit gaat, ondanks dat het nu alleen de orca’s zijn die zwemmen is het gigantisch. Het prachtige weer werkt ook mee, en ook de muziek tijdens deze show voegt veel toe.
wow onwijs

Het Stadium is uit eindelijk helemaal tot de nok toe gevuld, de mensen op de soakzone worden niet meer zo nat gemaakt als voorheen, maar het stadium reageert er wel op als er ineens een aantal vinnen hun richting op wijzen en water in hun richting gaan gooien.

spetter
Maar echt zeiknat … nee dat niet, maar het is toch een leuke variant die wij nog niet gezien hadden in Seaword. Het fotoverhaal heeft hele leuke foto’s van de shows, ik heb er veel gemaakt, heb toch een selectie gemaakt anders duurt zo,n foto verhaal 20 minuten dan kijk je het nooit meer terug 😉

Jump

De camera bevalt me wel,  neemt de foto op het moment dat ik het wil, zeker bij dit soort shows een must.

Einde

Het einde van de show nadert, de trainers zwaaien naar het publiek de splashzone krijgt nog één keer wat water te verwerken tot hilariteit van diegenen die niet nat worden… Als de show is afgelopen gaan we opzoek naar iets eetbaars. Het wordt een hotdog en een beker cola met ijs. De hotdog is niet echt geweldig maar je moet  hier nu eenmaal goed eten en drinken. Na het eten gaan we de ‘Blue Horizons’ show bezoeken, deze show is ook erg leuk, tenminste ik vind hem erg leuk.

Er gebeurd veel, rond vliegende papagaaien, dolfijnen zwemmen over en onder elkaar door, mensen die acrobatische toeren uithalen, en van grote hoogte duiken in het water. Je komt ogen en oren te kort, laat staan dat dit een beetje fatsoenlijk te fotograferen is .. er wordt wat naar ons gezwaaid ..

Zwaaien
Toch leuk wellicht hadden ze ons herkend… lol, de show gaat gewoon door in een aardig tempo.
Mooi

Ondertussen zit er een buitje aan te komen, donkere wolken hangen boven  SeaWorld… Doordat het zo donker wordt is het lastiger  foto’s te nemen.

Vliege beesten

Hier is het moment dat de papagaaien los gelaten worden. Dit is het moment dat er heel veel om je heen gebeurd.  Er vliegt een enorme vogel over het water..
De grote vogel

Ik weet niet of dit een beetje te zien is, maar het is wel echt een hele grote. De show blijft wel boeien tot het einde. De regen neemt toe dus we besluiten na deze show naar huis te gaan.
Gaaf

En dan naderen we het einde…
Erg leuk

Het wordt een kleurig einde van deze show..
Kleurig einde

Dan gaan we naar de uitgang, waar Mandy nog een stel postkaarten koopt met postzegels. We rijden in de regen naar huis, ik moet echt heel rustig rijden want de hel is los gebroken..

voorzichtig

Eenmaal thuis knapt het heel snel op, tegen de vroege avond kunnen we zelfs weer  zwemmen. Heerlijk na zo,n dag in Seaworld, we gooien nog met een balletje, en hebben nog wat lol in het zwembad.
Zwemmen
Na het zwemmen gaan we douchen, we krijgen ook honger… waar gaan we eten, het wordt Cracker Barrel. We gaan even in de stoelen voor het restaurant ..
Grappig die schommel stoelen..

Cracker

We bestellen allemaal wat anders, ik neem Meatloaf, Jasper een salade, Mandy neemt ..gegrilde kip. We nemen coleslaw en fried apple als bijgerecht.  Gein

Hmm we staan er gekleurd op…  Na het eten gaan we nog even naar de Walmart om het een en ander aan te vullen.

walmart

Daarna …gaan we lekker naar huis. Ieder doet nog wat voor zich zelf en ik maak het blog af.

Voor de liefhebbers  : Fotoverhaal 8

Tot morgen

We worden weer rond 7:00 wakker, we zetten koffie en Orange Jus buiten neer, Mandy en ik pakken de laptops en lezen rustig op het blog de reacties. Leuk dat de fotoverhalen zo goed bekeken worden, en de reacties erop zijn geinig. Ik surf langs een aantal nieuws sites en…
Vandaag worden we pas tegen 8:00 wakker, ik start de laptops op, en zet deze bij onze ligbedden bij het zwembad. Mandy maakt de koffie klaar en zo begint de dag weer heerlijk relaxed. We lezen de blogs en de reacties waar weer heel veel lol over is, we lezen…