2013-05-09T21:29:00+00:00donderdag 4 november 2010|

Dag 8 : Relaxen & Lake Kissimmee State Park

 

Als ik op de wekker kijk, zie ik dat het al tegen 7:00 uur is. Hmm dat lijkt op uitslapen… ik ga eruit en zet koffie, niet veel later komt Mandy ook uit de slaapkamer. Heerlijk zo samen wakker worden, bakkie koffie gniffelen om de leuke reacties op het blog… We gaan lekker vroeg naar de publix, en tegen 8:30 hebben we al  een heel gesneden Chicago Italian in het karretje. Ik laat 15 Slices hard salami snijden, Mandy zoekt eieren en een lekkere bak vers fruit.  We nemen een tree Mountain Dew mee, en we zijn klaar voor deze dag.

Wanneer we bij het huis komen is het heerlijk weer, we maken het ontbijt klaar. Het smaakt weer heerlijk, we blijven lekker thuis deze ochtend, we gaan genieten van het zwembad en het prachtige weer. Zo brengen we de dag door tot een uur of twee… heerlijk.  Dan kleden we ons om..We gaan ons klaar maken voor de trip naar Lake Kissimmee State Park. We vullen de koelbox weer, en gaan op weg..
Voor wildlife en natuur hoeven we The Abbey niet echt af..

PB030335

De dag begint al goed.we rijden richting de 27.

PB030359

De trip duurt ongeveer een uur, wanneer we bij het State Park komen moeten we 5 dollar entree betalen en krijgen wandelkaartjes mee, met leuke routes.

We nemen de Gobbler Ridge Loop, het is een wandeling van ongeveer 3 mijl. Met de huidige temperatuur is het prima te doen en we hopen dat het zo blijft.

PB030354

We rijden naar de parkeerplaats… er lijkt geen einde aan de weg te komen, maar na een flink aantal slinger bochten zijn we er dan eindelijk. We parkeren de auto, nemen nog een slokkie, gaan nog even een plaspauze houden… er zijn schone wc’s . Dan beginnen we aan de wandeling… het is een mooie natuur zeg..

We kijken onze ogen uit dit ziet er schitterend uit, prachtige bossen met hele mooie open stukken. Het is alsof er straks gewoon Giraffe, Leeuwen, en andere mooie beesten te voorschijn komen.. Dat gebeurt niet, maar het plaatje is wel heel fraai hoor.. de paden de lucht alles zit mee, en het is echt heel erg mooi hier.

PB030373

We lopen de route, deze laat zich makkelijk volgen, overal staan oranje paaltjes zelfs met een pijl erop. Verkeerd lopen kan bijna niet..
We horen in het hoge riet wat gerommel, en we lopen zwijgend naar een plek waar we een goed zicht hebben… We zien dan een beetje verscholen..

CIMG2482CIMG2484

Deze pracht hertjes, onze dag kan dan niet meer stuk, we zijn niet voor niets gereden… Al zien we deze wandeling geen beest meer, is het al meer dan geslaagd zeg. We lopen  rustig verder, en verbazen ons over de prachtige natuur.. Via de bijbehorende foto’s zal ik proberen de sfeer over te brengen….

PB030402

We houden hiervan, het is weer adembenemend mooi..

PB030432
Het is echt een pracht park, we lopen langs het water, zien geen alligators, maar die hadden we gisteren al dus dat geeft niet. De route leid ons langs wat meer rood-riet-achtig spul, het is hier oorverdovend stil zeg. Het enige wat je hier hoort zijn vogels, en geritsel in struiken en bossen.

PB030438PB030369

We zien helemaal niemand, de hele route komen we geen mensen tegen zeg.
Terwijl dit echt mega mooi is.. het lukt me om een vogel in de lucht te fotograveren hij steekt erg heel gaaf af in de mooie floridiaanse blauwe lucht.
Het blauw hier is toch nog intenser…

PB030522

We hebben het naar ons zin, en zien van alles… in de verte achter mij, lijken wat donkere wolken over te drijven. Zolang het maar bij overdrijven blijft vind ik alles goed…
PB030423PB030431

PB030347Wanneer we verder lopen, zien we weer een groepje Herten, we hebben geluk.

Wanneer ze ons in de gaten hebben kijken ze nog heel even en gaan dan heel rustig de andere kant op…

Toch weer een kippevel moment, je kan dit alleen maar hopen als je aan de wandeling begint.. alle beesten zijn dan buiten de mooie wandeling echt een bonus..  We lopen verder en het weer betrekt wel wat.. maar het is nog steeds droog.. het levert grillige plaatjes op!

PB030441

Het wordt natuurlijk ook steeds later, en we moeten nog wel een stukje te lopen, het spettert een heel klein beetje.. Gelukkig waait het over, en blijft het verder droog. Wanneer we weer door een bebost deel heen lopen,zien we tussen de struiken iets rond schuivelen…………..helemaal top!!

CIMG2497PB030485
Hoewel het steeds later en dus donkerder wordt, blijven we onze ogen uitkijken zeg, het wordt ook tussen de bomen wat donkerder, maar op de open vlaktes is het gewoon goed licht.. Door de bewolking valt zonlicht in mooie strepen op de bossen, het is een mooi gezicht..

PB030524

PB030575

We lopen vlakbij de parkeerplaats langs het water, in de verte zie ik dat de zon langzaam aan het zakken is..

Verderop zie ik de lucht mooi op kleuren,
Ik loop door naar een bruggetje.. vanwaar ik waarschijnlijk  de zon kan zien ondergaan..

PB030581

Het water loopt in een rechte streep richting de plek waar de zon langzaam onder gaat.  Wat een geslaagde dag zeg, zelfs het slot is prachtig.. We lopen naar de auto, en ik zie wanneer we onderweg zijn veel gelijkenis met de weg en het riviertje….

PB030599

Ik kan het niet laten, er is toch niemand op de weg hier, en schiet de foto…

PB030604 Dan rijden we richting huis, we hebben geen zin meer om uitgebreid te eten.  Onderweg zien we een Hardees, en besluiten hier een hamburger te eten.

Deze burger is erg goed, daarna rijden we naar de villa, en eenmaal thuis sorteer ik wat foto’s en maak het weblog..
Ik heb de hottub al aangezet…

We gaan straks nog heerlijk tubben in een gloeiend hete Tub..

Tot morgen..

We komen pas tegen 7 uur ons bed uit, de 2e dag dat we zolang hebben geslapen.. Het koffie zetten heb ik hier nu wel onder de knie, Mandy is er blij mee… Ik start de laptops weer op en we genieten weer van de leuke reacties, de vragen zal…
Wat is het het toch geweldig als je wakker wordt aan deze kant van de plas. Het opstarten van de Laptops, het lezen van de heerlijke reacties, het maakt het bloggen ook leuk. We lezen dit eigenlijk als eerste, dan volgen de nieuws sites…en dan … tja eentonig, maar oh…

28 Comments

 1. Alfons, Mirijam en Manon 4 november 2010 van 05:50 - Antwoorden

  Wat een schitterende foto’s! Het ene moment sta je in een pretpark , het andere midden in de natuur. Prachtig. En morgen weer een hele andere ervaring, als het allemaal meezit tenminste.

 2. Alex 4 november 2010 van 07:22 - Antwoorden

  Als jullie vandaag nog niet tot rust zijn gekomen …
  Wat een prachtige natuur en mooie foto’s !
  Ben benieuwd wat jullie morgen gaan doen.

 3. de brabertjes 4 november 2010 van 08:25 - Antwoorden

  dat ziet er allemaal fantastisch uit heel leuk om te zien dat er ook zoveel natuurschoon is.
  hele mooie foto`s

 4. Needmagic 4 november 2010 van 08:27 - Antwoorden

  Zennnnnn…wat een rust en wat een prachtig stukje Florida!

  Geniet ervan,tot morgen!

 5. Sonja 4 november 2010 van 08:51 - Antwoorden

  Wat een prachtige natuur, maar vooral zo mooi door jullie vastgelegd op lekker veel foto’s. Mooie blauwe luchten. Beter dan die grijze dreigende lucht die ik hier waarneem als ik naar buiten kijk.
  Tot morgen.

 6. Harm, Christa, en kids. 4 november 2010 van 08:55 - Antwoorden

  wat leuk dat jullie een gordeldier gezien en vastgelegd hebben, prachtige natuur. ga ik ook op ons lijstje zetten voor volgennd jaar, bedankt voor de tip.

 7. Anita 4 november 2010 van 09:07 - Antwoorden

  Wat heb je dit verslag weer leuk neergezet en wat een prachtige foto’s. Die blauwe lucht, echt zo mooi. Grappig beest zo’n gordeldier. Lekker heh ‘s avonds in de hot tub, vonden wij ook heerlijk in het maanlicht bubbelen!
  Geniet lekker verder,
  groetjes
  Anita

 8. Pieter en Petra 4 november 2010 van 09:30 - Antwoorden

  Grappig dat jullie dezelfde trail hebben gelopen en bijna op dezelfde plekken fotos hebben gemaakt. Maar wat is het daar toch mooi he en inderdaad oorverdovend stil, heerlijk…

  Ik ben wel benieuwd of jij een polarisatiefilter hebt gebruikt (zie de fotos op mijn blog)

  Groetjes vanuit NL waar de 1e herfststorm woedt,
  Pieter & Petra “PenPe”

 9. kimmie 4 november 2010 van 11:11 - Antwoorden

  Schitterend

  tot morgen

 10. Peter 4 november 2010 van 11:21 - Antwoorden

  Schitterende omgeving en natuur, hebben wij dus nu ook op ons wensenlijstje gezet voor volgende jaar.
  Nu nog onze dochter overtuigen, die houdt niet zo van lopen 😉
  Ook weer genoten van de prachtige foto’s!

  Veel plezier en rust weer gewenst

  Groetjes

  Peter, Jolanda en Melanie

 11. Monique Mulder 4 november 2010 van 11:24 - Antwoorden

  foto’s???? het lijken wel schilderijen!!!!! Prachtig!

 12. Jan Judy 4 november 2010 van 11:38 - Antwoorden

  Ach wat is het toch een heerlijk begin van de dag,lekker bakkie en dan genieten van al het mooi’s waarvan jullie ons laten mee profiteren.
  Wat een prachtige foto’s weer en dan die natuur echt we kijken ons ogen uit;wat is de aarde mooi maar zo ongelijk verdeeld”wij hier in een dikke trui en jullie zo heerlijk zomers.
  Geniet er maar lekker van,want koning winter duurt lang hoor.
  Hele fijne dag en tot het volgende verslag,KNUF Papa en Mama

 13. Mariska 4 november 2010 van 11:45 - Antwoorden

  Adembenemende mooie foto’s! Weer een schitterende dag!!
  Gr,
  Mariska

 14. Twan en Judith 4 november 2010 van 11:50 - Antwoorden

  Wat een schitterend lettertype! Je hebt al zoveel reacties over de foto’s, ik denk ik probeer iets anders…

  Niet dat de foto’s niet mooi zijn hoor… maar dat lettertype, dat is toch wel heel erg mooi.

 15. Martin, Richard en Linda 4 november 2010 van 12:47 - Antwoorden

  Hoi Luitjes,

  Wat een geweldige dag hebben jij en Mandy weer gehad, zou ons zeer verbazen als jullie niet uitgerust terugkomen van deze heerlijke vakantie in de States. Over ons komt ook een innerlijke rust als we de blog lezen, super relax begin van de dag. Zijn nu al benieuwd naar het volgende verhaal, heel veel plezier nog!

 16. Marja 4 november 2010 van 13:16 - Antwoorden

  Wat een leuke dingen hebben jullie weer meegemaakt, lijkt me dat je toch ietwat “schrikt” als je geritsel in de bosjes hoort…..

  De foto’s zijn weer om in een lijstje te doen, echt heel mooi, en dan die Armadillo…ik heb ze alleen maar platgereden langs de weg zien liggen, maar ze hebben daar gelukkig de ruimte.
  Op naar morgen…

 17. Roberto en Wendy 4 november 2010 van 13:23 - Antwoorden

  De natuur ziet er echt mooi uit. Het zijn de simpelste dingen die een mens het meest gelukkig maken hé 😉

  heel mooie foto’s trouwens, ik heb je er nog geen complimentje over gegeven. dus bij deze … 🙂

 18. pumi1000 4 november 2010 van 13:32 - Antwoorden

  Inderdaad erg mooie foto’s met al die verschillende kleuren. Vooral die met die vogel en die blauwe lucht!

 19. Teleton 4 november 2010 van 14:54 - Antwoorden

  Mooie trip! En dan zeggen mensen, als je met vakantie naar Florida gaat dikwijls: “Daar zijn toch alleen maar pretparken…..?”.

  Lekker zo laten, dan blijft het hier toch oorverdovens stil op sommige plaatsen……

 20. rebecca 4 november 2010 van 10:38 - Antwoorden

  echt geweldig gewoon rick en mandy!!
  opnieuw weer prachtige foto’s, lijkt wel of je in afrika bent terecht gekomen 🙂
  dank je wel voor jullie leuke berichten

 21. Jackie 4 november 2010 van 18:56 - Antwoorden

  ohoh..peter is al sinds 24 uur onderweg, belde net ; ik kom nog later thuis, moest voor hem een prak met gehaktballen bewaren……en ik heb honger….beginnen jullie weer over hamburgers.. grrrrrrrrrrrrr, ik ga maar wat rommelen in de keuken en doe net alsof ik Florida een hamburger ga eten….goh..wat heb ik het goed he..zo hier ,zo daar..hups daar komt de hamburger….onderweg naar de keuken nu…doeggieeeeeeee

 22. Tinnetam 4 november 2010 van 20:22 - Antwoorden

  Wow, wat een mooie natuur en wat heb je dat alles mooi vast weten te leggen zodat wij mee kunnen genieten ! Ben er even helemaal stil van en dat wil wat zeggen 🙂

  Ik ga nog even genieten van die mooie foto’s hoor.

 23. Belgske 4 november 2010 van 20:55 - Antwoorden

  Mooi hè, als je de natuur inwandelt en je komt dieren in ‘t wild tegen zoals dat gordeldier. Die foto van die vogel met een volledig blauwe als achtergrond is super.
  Verder kon ik enorm genieten van de bomen die begroeid waren met dat Spaans Mos. Het geeft je een feeëriek gevoel.

  Belgske

 24. Karen 4 november 2010 van 21:59 - Antwoorden

  De iPad laat niet alle foto’s dus ik kom morgen nog wel even kijken want na al die complimenten wil ik ook even een Zenmoment met floridiaanse rust 🙂 heerlijk!

 25. Shamugirl2011 4 november 2010 van 22:27 - Antwoorden

  Zo hele mooie foto’s in een blijkbaar heel mooi park. Het moet idd een beetje koeler zijn als je zo’n trail wilt lopen. Echt mooi.

  See ya morgen

 26. Patrick en Nienke 5 november 2010 van 12:23 - Antwoorden

  Toch nog een gordeldier gezien 😉

 27. Harm, Christa, en kids. 6 november 2010 van 09:39 - Antwoorden

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 28. Fam Verkoelen-Roeland 10 november 2010 van 10:56 - Antwoorden

  Schitterende sfeerbeelden, doet me mooi wegdromen…
  Groetjes,

  Hilde en co

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com