We hebben rustig uitgeslapen tot 08:00U ook eens lekker, we gaan eerst douchen en daarna wat eten. Daarna vullen we brandstoftank van de camper bij de eerste de beste pomp. Vandaag gaat de rit van Mesa Verde naar Ouray, de rit zal via Durango naar Silverton gaan. In Silverton zullen we een tussenstop maken daarna over de Million Dollar Highway naar Ouray.

P9137307small Wanneer we eenmaal Durango voorbij zijn rijden we over de US550 je moet een ijskonijn zijn wil je van deze rit tot aan Ouray niet kunnen genieten…

P9137332small De rit gaat door de bergen, de kleuren van de bladeren, de prachtige bergpassen ….

P9137340small De weg door de bergen is heaven on earth zo mooi… we hebben de gehele weg tot aan Ouray met kippenvel gereden. Heel vaak hebben we tegen elkaar gezegd dit is de mooiste route welke we ooit hebben gereden.

P9137347small Achter elke bocht weer een nieuw cadeau, de rit over de bergpassen van Durango naar Ouray is 80 mijl. Sommige stukken kan je niet harder dan 15 tot 20 mijl met de afgrond net naast je.. Maar zo mooi!!!

P9137358small We rijden langs bossen vol met herfstkleuren … zo mooi!!

P9137371small Moet je voorstellen dan je zo door de bergpassen rijdt met dit soort herfst kleuren, gewoon niet normaal!!

P9137408small Op ongeveer 8 mijl van Silverton houden we een stop bij Andrews Lake, we parkeren de camper en lopen naar het meer. Het is denk ik een graad of 25, geen wolkje. Het is een plek van absolute rust, er is een visser en nog wat mensen aan het genieten van het uitzicht.

P9137387small Wij gaan ook lekker zitten eten en drinken hadden we mee in de rugzak. Hier blijven we zomaar een uur zitten alvorens we weer verder gaan.

P9137431small Daarna rijden we door naar Silverton, een prachtig dorp waar de tijd een beetje lijkt stil te staan.

P9137425small We parkeren de camper en lopen naar de “Main Street” mooi gekleurde winkels tussen de bergen.

P9137472small De huizen in de straat achter de main street liggen ook niet echt verkeerd.

P9137467small Niks geasfalteerde wegen, maar je zou er zo wel een week willen zitten vanwege de fraaie setting.

P9137450small We lopen in de richtig van het station, als het goed is komt over een kwartier de trein uit Durango aan.

P9137534small We zijn er op tijd, het is nog zo’n heel oude trein dit je kunt boeken, deze trein trip gaat onze verlanglijst zeg maar.

P9137549small Het stuk tussen Silverton en Ouray moet het allermooiste zijn van de Million Dollar Highway !

P9137557small Als je van Durango naar Ouray rijdt is de gehele rit een feestje, tussen Silverton en Ouray moet je geen hoogte vrees hebben, er zitten best stukken tussen zonder vangrails maar het is zo mooi, .. nee zo mooi dekt geeneens de lading!!

P9137562small Rijden over de Million Dollar Highway is een film afgespeeld voor je camper.

P9137575small Er zijn vele plekken waar je even kunt stoppen, doe dan ook gewoon… Het is te mooi dit zomaar aan je voorbij te laten glijden. Loop ook eens een wandelpad op!!

P9137594small Prachtige wanden vol met kleuren, en bergen welke kaal zijn… Maar de kleuren zijn zo fraai, we zijn vaak gestopt om het op ons gemak te bekijken!!

P9137596small We rijden weer over een stuk waar meer dennenbomen zijn dus de kleuren blijven groen, op sommige rotsen groeit niets.

P9137604small Vlak voor Ouray kom je bij “Switzerland of America Lookout Point” men vind dat dit punt het meest lijkt op Zwitserse Alpen …

P9137620Ssmall De naam “Switzerland of America Lookout Point” komt mede door dat je op dit punt Ouray omsloten door bergen kan zien net als veel Zwitserse berg dorpjes.

P9137633small We stoppen in Ouray, lopen hier ook door de winkelstraat, hier zit nog echt locale outdoor winkel.. We vinden Ouray en Silverton leuke dorpjes!

We rijden naar onze campground in Ouray en zien van die beekjes.. In de avond steken we BBQ aan, pff wat een mooie dag weer!!

Het is erg stil in de ochtend, de campground van Howard ligt bijna aan het einde van Canyon de Chelly. Heerlijk eerlijk gezegd, we zitten lekker buiten in de zon aan een ontbijtje. Tegen halfnegen vertrekken we naar Spider Rock Overlook... Het is nog vroeg, de zon is er nog…
Vandaag bezoeken we een Nationaal Park waar we wisselende dingen over hebben gelezen. Het ligt op onze route vandaag van Ouray naar Gunnison, laten we het maar met eigen ogen aanschouwen. De één vind het prachtig de ander niets zo heb ik wel gelezen. De route naar Black Canyon of…