We gaan vandaag weer verkassen maar nu steken we weer een grens over, we checken eerst uit om acht-uur bij de receptie en nemen meteen verse bolletjes mee naar de caravan. Na het eten hangen we de caravan achter de auto en rijden richting Kamp Danica vlakbij Bohinj. Onderweg kopen we een tolvignet voor Slovenië, bij de Karawankentunnel betalen we nog eens 7,60€ tol om de door de bijna 8km lange tunnel te mogen rijden.

DSC 6492b Wanneer we op de camping komen is het bewolkt en zeer mistig, zetten de caravan op een plek aan de rivier.

DSC 6498b Nog even de caravan waterpas zetten, elektra erop en klaar, we zijn er steeds handiger en makkelijker in.

DSC 6501b We kijken uit over het riviertje, helaas is het weer niet al te best.

DSC 6506b We besluiten om naar Bled te rijden.

DSC 6507b We parkeren in de buurt van het kasteel van Bled. Het regent af en toe, soms een flauwe zonnetje en wat mist. We hebben niet de mooiste dag voor deze regio.

DSC 6535b Mandy en ik wandelen door het kasteel, lopen langs de vitrines met gebruiksvoorwerpen.

DSC 6524b Let op, dit is geen selfie!

DSC 6530b De Plafonds zijn hier en daar voorzien van de gebruikelijke mooie beschilderingen.

DSC 6533b We kijken vanaf het kasteel op het meer, we zien het kerkje op het eiland, maar het weer helpt niet helemaal. Wat zal het hier mooi zijn op een zonnige dag, wie weet op onze terugreis.

DSC 6534b De kleur van het water maar ook de omgeving is mooi, we weten het zeker, dit willen we zien met mooie weer PUNT!

DSC 6540b Beneden in het dorpje weet ik nog een foto te maken tijdens een schaars flauwe zon.

DSC 6555b Dan rijden we naar het meer van Bohinj, het weerbeeld blijft hetzelfde.

DSC 6558b Bij het meer van Bohinj is de omgeving niet voorzien van hotels, maar fraaie natuur, veel grilliger ook.

DSC 6561b Dan begint het te regenen en rijden we teug naar de camping. Het meer van Bled en Bohinj zijn beiden zeer de moeite waard, we proberen het op de weg terug opnieuw in te passen. Fingers Crossed dat het dan mooi weer is.

Morgen gaan we naar Camping Solaris in de buurt van Sibenik, Kroatië, een rit van 480km. Vroeg opweg dan hebben we alle tijd.

De dag begint weer met een ontbijtje, ik had verse bolletjes gehaald bij de receptie. Na het ontbijt rijden we naar Millstatt daar parkeren we de auto bij het zwembad. 6 euro voor de gehele dag. De zon is al lekker aanwezig in de ochtend. De wandelroute loopt langs het…
Omdat de regen zou aanhouden de komende dagen rond Bled en Bohinj gaan we vandaag inpakken en wegwezen richting Sibenik. Vlakbij Sibenik ligt Camping Solaris een mega camping, dit wilden we gewoon eens meemaken. Het is een lange rit van een kleine 500km, maar op deze manier kruipen volgende week…