Vandaag staan we heel vroeg op, het is tegen 5:00u dat we in de auto naar Miami rijden .. De rit is saai en lang, tegen half tien komen we aan op onze eerste bestemming. We parkeren de Dodge op het parkeerterrein van het “The Holocaust Memorial Miami Beach”.

Miami Beach
Wanneer we aankomen lopen zie ik hele grote arm naar de hemel reiken..

Miami Beach
In die arm klimmen allemaal mensen voor hulp, je zou ook kunnen denken dat ze een reddende uitgestoken arm zoeken. Die zal er pas Mei 1945 komen..

Miami Beach
Een echtpaar neemt afscheid van elkaar, in de muur achter hen staan alle namen gegraveerd van de slachtoffers van de vernietiging’s kampen.

Miami Beach
De man op de voorgrond zoekt om hulp, je krijgt hier echt even een moment om bij stil te staan

Miami Beach
Je gaat in gedachten terug naar 1940 – 1945 hoe heeft dit kunnen gebeuren, hoe is het mogelijk dat zes miljoen joden in de kampen zijn vernietigd.

Miami Beach
De beelden spreken voor zich, eindeloze rijen met namen in de muur, je wordt er stil van.

Miami Beach
Het beschermen van de kinderen..We moeten echt even bijkletsen in de auto, de beelden zijn zo indrukwekkend, zelfs de gelaatsuitdrukkingen zijn levensecht, we zijn er echt stil van.. Dan rijden we naar een parkeergarage in Miami Beach. Het early bird parkeren kost 8 dollar voor de gehele dag.

Miami Beach
Miami beach is een mooi gebied om te wandelen, strand te bezoeken, en Ocean Dr is een strook waar mensen zich willen laten zien.

Miami Beach
Van roze politie auto tot Coca Cola truck

Miami Beach
Natuurlijk zit er een Starbucks..

Miami Beach
We hebben een regenbui gehad de straten zijn nog nat, de zon laat zich alweer snel zien.

Miami Beach
De gebouwen zijn prachtig.. , de Lincoln Road Mall is een autovrij winkel gebied en erg mooi, alle bekende winkels zitten hier wel.

Miami Beach
Een echte Art Deco straat, daar zijn vele van dit soort straatjes met mooie huizen.

Miami Beach
Langzaam wordt het donker, ook dan is Ocean Drive een mooie plek om te zijn..

Miami Beach
Uit de auto’s die parkeren komen de mensen die het nachtleven ingaan..

Miami Beach
Waar je ook kijkt, er is mooie neon aan de muren, .. heel langzaam veranderd Miami Beach .. en maakt zich op voor de nacht!

Miami Beach
Sommige gebouwen worden verlicht met lampen op de gevel.. Het was echt hele indrukwekkende dag, op zijn zachtst gezegd!!! De overnachting in het Best Western is goed bevallen, nu gaan we eerst lekker ontbijten en dan opweg we naar de Sawgrass Mills Mall.

we zullen tegen de avond weer terug rijden naar Tuscan Hills!
Tot morgen !!

We zijn zo rond halfacht wakker, we willen lekker lui doen aan de pool.. Mandy maakt een lekker ontbijt klaar, en we gaan buiten zitten. Helaas laat de zon zich niet echt zien, het is wel warm. We besluiten om dan naar Seaworld te gaan, we wilden eigenlijk een relax-dag…
We staan tegen een uur of acht op, Mandy en ik doen het rustig aan.., tegen half negen gaan we douchen en daarna naar beneden. Het ontbijt is er nog, het is een ontbijt buffet en smaakt prima.. tegen een uur of halftien zijn we klaar, we halen de koffer…