Vandaag gaan we een Kanotocht doen op de Weeki Wachee River. Om zeker te zijn dat we kunnen kajakken bel ik voor de zekerheid even. Het is niet zo druk maar en reserveren is wel gewenst. We vullen de koelbox, daarna rijden we nog langs de Publix voor verse harde bollen,  dan hop in de richting van het  Padding Adventures aan de Weeki Wachee River. De rit duurt ongeveer één uur en 45 min, muziek op en lekker toeren maar. Wanneer we bij de Padding Adventures aankomen parkeren we voor de deur. Om te kunnen kajakken moeten we een waiver invullen en daarna lopen we naar de kajaks.


We nemen beide een Single Kajak, de mannen van Padding Adventures pakken twee kajaks.


Een paar minuten later varen we een waar paradijs binnen, freaking helder water, de gehele tocht kun je de bodem zien.


Je gelooft de ogen niet, dit is het gemiddelde uitzicht vanaf onze kajak, overal vissen en een emerald kleurige rivier.. Buiten vissen zitten hier ook Manatees, op het bord bij de Padding Adventures stond dat ze gisteren 7 Manatees hadden gezien. Ohw dat zou wel de slagroom op deze tocht zijn.


De route is rustig af en toe zien we een kajak, een prachtig gezicht in het oer Florida…


Op sommige plekken kleurt het water zo mooi op, Mandy lijkt wel te zweven… op het prachtige water.


We zien af en toe wat wildlife aan de kant speurend naar een visje…


De rivier gaat door mooie bossen, open stukken, maar wat blijft is de adembenemende kleur van het water!!!


Mandy speurt naar wildlife,….


We nemen een rust pauze, eten een vers bolletje met verse salami, in een boom is Pileated Woodpecker in de weer.


Wanneer we verder varen veranderd de kleur van het water mee, in de verte zien we een kajak.


We zitten heerlijk om ons heen te kijken we hebben alle tijd, het is een tocht waar we aan het einde worden opgehaald. Mandy en ik hoeven dus niet tegen de stroom in terug te roeien, de tocht is wel ruim 5 mijl, dat dan weer wel.


Dan zien we een groepje Manatees.. ze drijven rustig naar mijn kajak toe, hoe gaaf is dat dan?


Een nog kleine Manatee kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, ohw kippenvel !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan zien we een snuitje boven het water.. zo leuk!!


Ze drijven met ons mee, roeien doen we niet meer 🙂


Mandy zit zo lekker te genieten van deze bonus, hier kun je alleen maar van dromen.


Drie Manatees klonteren samen vlak voor onze kajaks,  te leuk!!


De Mantees liggen helemaal in hun eigen wereld te drijven super om te zien!!


We varen na een tijdje weer verder, waneer we weer in een bosrijk stuk komen heb ik het gevoel van een bounty eiland.


We horen buiten natuurgeluiden ‘bijna’ helemaal niets, het ‘bijna’ zijn de druppels van de peddels 🙂 Het is een waar paradijs.


Het water stroomt hier iets rustiger waardoor het water super glad lijkt…


We varen langzaam naar het eind punt…


Man wat een mooie kajak tocht met de Manatees als geweldige bonus, bij het eind punt worden we opgewacht en de kajaks gaan op de aanhanger en wij stappen half drie in de bus.

Eenmaal bij de auto pakken we nog wat drinken voor de trip naar huis, vlakbij Lakeland stoppen we bij Five Guys voor een heerlijke burger met patat. Daarna rijden we door naar Sandy Ridge, daar zien we Gerry en Ruwin  bij hun huis, ze zijn kort hiervoor geland met Delta.. We heten ze even welkom met wat te drinken bij ons op het pooldeck. Daarna gaan ze naar hun villa de koffers uitpakken, Mandy en stappen nog lekker de hottub in…. Een dag om in te lijsten!!!

 

Gisteravond waren we laat thuis en hadden we besloten om vandaag helemaal niets te doen. Kon ik meteen een telefoontje plegen met de Management Company van de villa omdat de Pooldekverlichting en poolverlichting het niet deed. De dame aan de telefoon melde dat het wel de breker switch zou zijn, er komt…
Vandaag willen we Universal bezoeken, thuis had ik tickets gekocht waarmee we Universal 3 x mogen bezoeken in 14 dagen. Deze tickets bieden ook de hopper functie wat met name gaaf is met de Hogwarts Express van het ene naar het andere park te gaan. We hebben dit een paar jaar…