2018-07-01T20:58:28+00:00dinsdag 4 oktober 2011|

Dag 8: Blue Springs State Park..

Het is tegen 8 uur wanneer we wakker worden, en helemaal uitgerust..
We kleden ons even snel aan en rijden naar de Publix, halen vers brood nieuwe opsnit, en een heerlijke bak fruit. Daarna gaan we terug naar huis, en we plonsen in het zwembad.. Rond tegen elf uur gaan we ontbijten, na het eten, gaan we douchen… en kleden ons aan. We gaan toch maar wat doen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blue Springs State Park stond nog altijd op ons to do list. Het is er nooit van gekomen, vandaag dus wel.

We rijden op ons gemak naar het State Park, het laatste stuk is veel stoplichten, en bijna bij het eind ga je door een gewone woonwijk, aan het eind hiervan begint het State park, we parkeren de auto, en pakken eerst een beetje fruit van de publix.. We vullen voor dit soort dagen altijd een koelbox met  wat drinken en dergelijke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We nemen allebei wat fruit voor dat we aan het wandelen gaan, een slokkie drinken en dan op weg.. We gaan eerst de korte trail lopen, dit gaat over een boardwalk..
Tussen de bomen heb je dan zicht op het water, het water is prachtig helder, het ziet er weer heel mooi uit. We zijn blij met de keuze van vandaag..

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Je kan zo op de bodem kijken…

Even later hebben we geluk, we zien een Manatee zwemmen, en gelukkig kan ik hem ook nog vast leggen op de foto..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We lopen de boardwalk af en beide kanten op zijn mooi, het is hier weer oorverdovend stil, en op een paar mensen na is er niemand… We wandelen richting de St Johns River, hier stoppen we bij de Kano-verhuur.. We overleggen samen, want durven we hier wel met een Kayak, er zitten ook alligators… We doen het.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een passerende Kano, wil wel een foto maken, in ruil dat ik ook foto’s van hun maak, we ruilen even van foto toestel… Het kanovaren is hardstikke leuk om te doen, daarbij is het gigantisch mooi weer. We zien natuurlijk allerlei dingen bewegen in het water, maar niet alles is een alligator natuurlijk. Niet heel veel later hebben we drie Manatees voor de Kano..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We zijn weer hartstikke blij, deze vakantie hebben we veel geluk met dieren in het wild spotten..zeg. Ze zwemmen een hele tijd met ons mee, maar op een gegeven moment zijn we ze kwijt. Dit was al helemaal top, het Kano-en op zich was al geweldig…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens het roeien in de  kano, zien we weer van alles langs de kant, de omgeving is weer giga mooi. Na een uur houden we het voor gezien, we roeien terug naar het begin, we varen met de kano zo de kant op, en het inleveren van de peddels, gaat vlot.
Nog geen 5 minuten later lopen we richting de auto, op een boom zie ik een eekhoorn zich verschuilen, maar ik zie zijn pootjes nog op de stam,, langzaam breng ik de camera in positie en op het moment dat hij naar ons gluurt… druk ik af..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daar wordt je wel vrolijk van…

Het shot is leuk gelukt zie ik bij thuiskomst..
Na deze middag, rijden we door naar Mount Dora… Tegen 6 uur komen we hier aan.
We lopen richting de vuurtoren, we zien hoe laag de zon al staat, en ik vraag aan Mandy of we hier niet kunnen wachten op de ondergaande zon…
Tijdens het wachten, zien we vissende vogels en een alligator ,genieten van de ondergaande zon..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan gaat langzaam de zon onder ..OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We blijven dit rustig kijken maar na een 10 minuten is het allemaal weer voorbij…
Dan zoeken we een plek om te eten in Mount Dora, het wordt Sushi… het is goed maar heb zeker wel eens betere Sushi gegeten..

Dan gaan we terug naar de auto, en we beginnen de rit naar huis, rijden eerst langs de Walmart voor wat middelen tegen verkoudheid, thuis zoeken we wat foto’s uit, en ik maak het blog… Helaas heb ik wat last van een snotterende neus, hopelijk blijft het hierbij… Preventief slik ik maar wat.

Morgen … zien we wel wat we doen, kan zo maar relaxen zijn 😉

Vandaag staan we weer mooi op tijd op, tegen een  uur of 8 hebben we de eerste bak koffie op. We willen naar Epcot, en het afsluitende vuurwerk bekijken, dus doen we in de ochtend rustig aan. Tegen een uur of 11 gaan we op weg, het is lekker rustig…
We worden tegen een uur of 8 wakker, we zetten een lekker bakkie, en starten rustig op. Gelukkig hebben we het slaapritme goed te pakken, dit zijn nette tijden. We lezen de reacties op het blog, antwoorden doe ik morgen, dan hebben we een luierdag.. denk ik 😉 We hebben…

23 Comments

 1. Alex 4 oktober 2011 van 06:40 - Antwoorden

  Wat was het weer een heerlijke dag met veel natuurschoon.
  Erg gewaagd van jullie om met de kano op stap te gaan. Gelukkig is alles goed gegaan en kunnen we blijven genieten van jullie belevenissen.

 2. Jackie 4 oktober 2011 van 07:12 - Antwoorden

  Goede morgen , jullie lekker bekjes vakantie-vierders……wat een dagje weer he, en die eekhoorn…geweldige foto……

  Maar euh, die kano, die was ik niet ingestapt, dus hoed af voor jullie…..

  groetjes jacky

 3. Jan Judy 4 oktober 2011 van 07:19 - Antwoorden

  Nou dat relaxen daar gelooft niemand meer in hoor,gister zaten we met een brok in ons keel maar nu met zweet in m’n handen,natuurlijk is het prachtig in zo’n kano;maar volgens ons zagen we ook wat angst op jullie gezichten.
  Wat hebben jullie toch een mazzel zoveel dieren die jullie komen opzoeken is volgens ons uniek,prachtige natuur foto’s Rick zeker die van de onder gaande zon,geweldig.
  We hopen niet dat je ziek word Rick en dat het bij een snot neus blijft.
  Bedankt voor al dit moois het gaat zeker onze dag weer kleuren,liefs Mama Papa en Sven.

 4. Ronald 4 oktober 2011 van 07:33 - Antwoorden

  Wat een mooie foto’s hebben jullie gemaakt. Goed dat jullie toch in het bootje zijn gestapt. Dat heeft jullie in ieder geval een mooie tocht opgelevert.

  En de term “oorverdovend stil” vind ik een hele mooie (haha)

  Gr. Ronald

 5. de brabertjes 4 oktober 2011 van 07:34 - Antwoorden

  wat hebben jullie het toch lekker.
  al die mooie natuur en dan ook nog zoveel dieren in het wild zien.
  die foto van de eekhoorn is echt een plaatje.
  nou maar hopen dat het inderdaad bij een snotneus blijft en dat jullie lekker verder kunnen genieten

 6. Yvonne en Rob 4 oktober 2011 van 07:39 - Antwoorden

  Wauw! wat een mooie dag!
  Je foto’s zijn waanzinnig. Gedurft hoor in die kano, mij niet gezien met die “gators” in de buurt. Maar jullie zijn geen “watjes” in ieder geval 😉
  Wel oppassen dat je niet verkouden wordt, let goed op jezelf.
  Have Fun!

 7. 2theUSA 4 oktober 2011 van 07:40 - Antwoorden

  Hier hou ik zo van, leuke dingen doen in de natuur, wildlife zien en dan ook nog prachtige plaatjes. Geweldig, jullie geniet volop en wij van afstand, met enige jaloezie, ook.
  Super!!
  Groet Christa

 8. Marja 4 oktober 2011 van 07:41 - Antwoorden

  Wat een heerlijke dag weer, lijkt me toch wel scary zo in het wild in een kano, jullie dachten zeker om ook eens te gaan zwemmen met kroko’s 😉

 9. Alfons, Mirijam en Manon 4 oktober 2011 van 07:43 - Antwoorden

  Goedemorgen Amerikano’s, wat een heerlijke dag hebben jullie weer gehad. Schitterende foto’s ook weer, vooral die van de eekhoorn.Lijkt wel op Scrat, van Shrek.

 10. Saskia 4 oktober 2011 van 08:07 - Antwoorden

  Nou petje af, in die kano zou ik dus echt niet durven stappen. Maar zo zie je maar weer wat we dan missen….wat een mooie tocht en dan zoveel manetees zien.
  Prachtige foto’s weer, iedere keer denk ik nu zeg ik het niet meer maar ja 🙂

  Have Fun!!
  Saskia

 11. Anita 4 oktober 2011 van 08:35 - Antwoorden

  Wat leuk dat de manatees alweer naar Blue Springs state park getrokken zijn. Daar willen wij eind oktober ook weer gaan kijken. Die kanotocht is helemaal geweldig, stoer dat jullie dat durfden hoor.
  Wat een leuke nieuwsgierige eekhoorn.
  Sterkte met de verkoudheid,
  Anita

 12. wij2indeusa 4 oktober 2011 van 08:36 - Antwoorden

  Wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt! Zeker die met de eekhoorn is erg leuk. Volgende week gaan wij (voor het eerst) ook kanoën in Florida. Als ik dit verslag lees krijg ik daar nog meer zin in.

  groetjes
  Patrick

 13. Tiana 4 oktober 2011 van 08:59 - Antwoorden

  Ziet errg mooi uit! Wel stoer hoor, gaan kanoën tussen de alligators! Veel plezier vandaag!

 14. Sonja 4 oktober 2011 van 09:10 - Antwoorden

  Relaxen is natuurlijk niet alleen maar op een ligbed aan het zwembad liggen, maar ook zoals jullie deze dag hebben beleefd. Rustig opstarten, vervolgens genieten van die onwijs mooie natuur, gewoon weer manatees spotten en tot slot een prachtige zonsondergang zien. Als je dan niet tot rust gekomen bent. Wish I was there!

 15. Jacqueline 4 oktober 2011 van 09:54 - Antwoorden

  Die foto van die eekhoorn is helemaal super. Echt prachtig. Zo ontzettend scherp. Je maakt prachtige foto’s van dieren zeg.

 16. Anonymous 4 oktober 2011 van 12:46 - Antwoorden

  Bij het lezen dacht ik nog jeetje met zo’n kano zou ik dat ook durven? Maar aan de reacties te zien ben ik niet de enige die dat dacht. Als je gewoon in je kano blijft zitten valt het natuurlijk ook allemaal wel mee. Lijkt me toch leuk om ook eens te doen. En inderdaad hele mooie foto’s gemaakt, daar ben ik nou wel eens jaloers op.
  Barkies

 17. monique 4 oktober 2011 van 17:22 - Antwoorden

  brrrr! Eng zeg in die kano! 😉
  geweldig shot die eekhoorn! Heb je hem vastgeplakt?

 18. Sunshineman 4 oktober 2011 van 18:32 - Antwoorden

  Zo te lezen in jullie leuke verslagen is september/oktober een uitstekende maand om Florida te bezoeken. Mildere temperaturen en rust en ruimte. Good to know!

 19. Twinmom1995 4 oktober 2011 van 21:42 - Antwoorden

  Kanoën waar ook de alligators ook zwemmen? No way!
  Wat een lef zeg.
  De foto’s zijn wederom prachtig.

 20. Joyce 4 oktober 2011 van 23:51 - Antwoorden

  Niet ziek worden hoor Rick, eet nog maar wat fruitsalad ofzo, want ik geniet enorm van je avonturen, mooie foto’s overigens, denk dat ik je nog eens raadpleeg voor tips & trics wat betreft natuuruitstapjes !!
  Coole dingen doen jullie, keep on having fun!

 21. Martin, Richard en Linda 5 oktober 2011 van 17:29 - Antwoorden

  Wat een ongelovelijke mooie foto’s hebben jullie weer gemaakt, het toestel kan veel voor je doen maar je moet er ook zeer zeker oog voor hebben!

  Echt TOP!!!

  Jullie genieten volop en klasse dat jullie toch kano hebben gevaren, ondanks de aanwezigheid van alligators, erg leuk om al snorkelend Manatees te kunnen ontmoeten en dat ze jullie nu als escorte hebben begeleid met het kano varen :)).

  Heel veel plezier nog verder!

 22. arianne 6 oktober 2011 van 14:36 - Antwoorden

  super leuk al die “wilde”dieren en die eekhoorn, super foto! Kano varen tussen de alligators stoer hoor, zou het nooit gedurft hebben. Je kan ze tenslotte wel tegen komen ipv manetees. Dat lijkt mij dan wel weer super om samen met die beesten mee te varen. Blijf genieten dan doen wij het ook.

  groetjes Arianne

 23. Mariska 9 oktober 2011 van 11:23 - Antwoorden

  Super dag, super mooie foto’s!!! Geweldig,
  Gr,
  Mariska

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com