Het is tegen 8 uur wanneer we wakker worden, en helemaal uitgerust..
We kleden ons even snel aan en rijden naar de Publix, halen vers brood nieuwe opsnit, en een heerlijke bak fruit. Daarna gaan we terug naar huis, en we plonsen in het zwembad.. Rond tegen elf uur gaan we ontbijten, na het eten, gaan we douchen… en kleden ons aan. We gaan toch maar wat doen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blue Springs State Park stond nog altijd op ons to do list. Het is er nooit van gekomen, vandaag dus wel.

We rijden op ons gemak naar het State Park, het laatste stuk is veel stoplichten, en bijna bij het eind ga je door een gewone woonwijk, aan het eind hiervan begint het State park, we parkeren de auto, en pakken eerst een beetje fruit van de publix.. We vullen voor dit soort dagen altijd een koelbox met  wat drinken en dergelijke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We nemen allebei wat fruit voor dat we aan het wandelen gaan, een slokkie drinken en dan op weg.. We gaan eerst de korte trail lopen, dit gaat over een boardwalk..
Tussen de bomen heb je dan zicht op het water, het water is prachtig helder, het ziet er weer heel mooi uit. We zijn blij met de keuze van vandaag..

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Je kan zo op de bodem kijken…

Even later hebben we geluk, we zien een Manatee zwemmen, en gelukkig kan ik hem ook nog vast leggen op de foto..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We lopen de boardwalk af en beide kanten op zijn mooi, het is hier weer oorverdovend stil, en op een paar mensen na is er niemand… We wandelen richting de St Johns River, hier stoppen we bij de Kano-verhuur.. We overleggen samen, want durven we hier wel met een Kayak, er zitten ook alligators… We doen het.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een passerende Kano, wil wel een foto maken, in ruil dat ik ook foto’s van hun maak, we ruilen even van foto toestel… Het kanovaren is hardstikke leuk om te doen, daarbij is het gigantisch mooi weer. We zien natuurlijk allerlei dingen bewegen in het water, maar niet alles is een alligator natuurlijk. Niet heel veel later hebben we drie Manatees voor de Kano..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We zijn weer hartstikke blij, deze vakantie hebben we veel geluk met dieren in het wild spotten..zeg. Ze zwemmen een hele tijd met ons mee, maar op een gegeven moment zijn we ze kwijt. Dit was al helemaal top, het Kano-en op zich was al geweldig…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens het roeien in de  kano, zien we weer van alles langs de kant, de omgeving is weer giga mooi. Na een uur houden we het voor gezien, we roeien terug naar het begin, we varen met de kano zo de kant op, en het inleveren van de peddels, gaat vlot.
Nog geen 5 minuten later lopen we richting de auto, op een boom zie ik een eekhoorn zich verschuilen, maar ik zie zijn pootjes nog op de stam,, langzaam breng ik de camera in positie en op het moment dat hij naar ons gluurt… druk ik af..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daar wordt je wel vrolijk van…

Het shot is leuk gelukt zie ik bij thuiskomst..
Na deze middag, rijden we door naar Mount Dora… Tegen 6 uur komen we hier aan.
We lopen richting de vuurtoren, we zien hoe laag de zon al staat, en ik vraag aan Mandy of we hier niet kunnen wachten op de ondergaande zon…
Tijdens het wachten, zien we vissende vogels en een alligator ,genieten van de ondergaande zon..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan gaat langzaam de zon onder ..OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We blijven dit rustig kijken maar na een 10 minuten is het allemaal weer voorbij…
Dan zoeken we een plek om te eten in Mount Dora, het wordt Sushi… het is goed maar heb zeker wel eens betere Sushi gegeten..

Dan gaan we terug naar de auto, en we beginnen de rit naar huis, rijden eerst langs de Walmart voor wat middelen tegen verkoudheid, thuis zoeken we wat foto’s uit, en ik maak het blog… Helaas heb ik wat last van een snotterende neus, hopelijk blijft het hierbij… Preventief slik ik maar wat.

Morgen … zien we wel wat we doen, kan zo maar relaxen zijn 😉

We worden tegen een uur of 8 wakker, we zetten een lekker bakkie, en starten rustig op. Gelukkig hebben we het slaapritme goed te pakken, dit zijn nette tijden. We lezen de reacties op het blog, antwoorden doe ik morgen, dan hebben we een luierdag.. denk ik 😉 We hebben…
Vandaag staan we weer mooi op tijd op, tegen een  uur of 8 hebben we de eerste bak koffie op. We willen naar Epcot, en het afsluitende vuurwerk bekijken, dus doen we in de ochtend rustig aan. Tegen een uur of 11 gaan we op weg, het is lekker rustig…