Het is zes uur dat we opstaan, maken een makkelijk ontbijt klaar. Daarna wassen we ons, we hebben hier internet dus lezen we wat bij. Alles gaat een beetje langs je heen hier, we volgen weinig nieuwssites wel zo prettig  🙂 Kwart voor zeven  laden we de koelbox e.d in de Jeep ( De koelbox krijg je van verhuurder!! ).  Ik had een gave route op internet gelezen om eens helemaal off-road te gaan in Moab, dan moet je echt een ‘high clearance 4WD’  wagen hebben zo zegt men. De route heb ik verder doorgenomen met Steve van Canyonlands Jeep, zijn advies is begin in Arches, daarna de Shafer Trail en  over de Potash Road tot aan Moab.  Dat gaan we dan ook doen!


Om zeven uur rijden we bij de Camper weg en 11 minuten later rijden Arches National Park in..


We beginnen op advies bij de Delicate Arch, deze trail is het beste in de morgen te doen vanwege de warmte. Het is wat meer bewolkt geworden, dus het is goed uit te houden, de klim is evengoed pittig, daar bovenop ben je er overigens nog steeds niet !!!


Het is licht bewolkt, de klim viel daardoor wel mee, de Arch is mega groot, gaaf gezicht. De uitzichten vanaf deze hoogte op Arches zijn ook geweldig. We nemen plaats op de rand, eten en drinken wat, even uitrusten voor de klim terug.


Er verschijnt een chipmunk voor me op de rand,  hij poseert even en is dan alweer gevlogen. Wat een leukie, niet groter dan een hand.


Daarna rijden we naar de Skyline Arch, ze zijn allemaal zo machtig groot en waanzinnig van vorm.


De bewolking is ook weggetrokken, lees warm, we wandelen dus op ons gemak naar Landscape Arch .. Links bovenin de foto kun je hem zien.


De wandeling naar Landscape Arch is al mooi, de Arch is echt prachtig !!


Man wat een mooie wandelingen, van Landscape Arch  naar Pine Tree Arch kun je wandelen, het blijft boeien.


Pine Tree Arch, er zijn hier zoveel Arches, ik kan ook niet alle foto’s delen want dan wordt het een 5o foto’s dag …


Een van de machtig mooie views in Arches, je kijkt je ogen uit, en geloof we zijn hier maar heel erg klein.


We wandelen ook naar Tunnel Arch…


Links vooraan zie je Fiery Furnace Overlook, rechts in de diepte Salt Valley.


We kijken ook nog bij Balanced Rock, hoe blijft dit overeind ??

Arches is prachtig, we hebben er van genoten !!


Tegen 14:oou rijden we over de overigens prachtige 313  ( Island in the Sky Rd ) naar het Canyonlands National Park.


Bij binnenkomst van het National Park rijden we naar de  Shafer Trail, hier ga je echt offroad.. Doe dit niet met een gewone wagen!! De gehele trip offroad  Shafer Trail en Potash Rd is 18.3mijl. Maar een super aanrader, het lijkt eng zeker het begin als je de Shafer Trail naar beneden rijdt, dan kijk je de diepte in. In het echt is de trail heel goed te doen!!


Het is ook vanaf de Shafer Trail dat we dit soort uitzichten krijgen over Islands In The Sky, echt waanzinnig mooi!


Islands In the Sky is mooi om te zien, de weg beneden is de Potash Road daar moeten we heen..


Wanneer we de Shafer Trail naar beneden hebben gereden maken we een stop om te wat te eten. Achter ons zie ik de lucht betrekken.


Niet veel later ziet de wereld er even heel anders, de regen trekt ook weer even snel voor ons uit. In de verte zie je de regen nog. Het maakt het een dirt-road, wel avontuurlijk 🙂


Wanneer we weer gaan rijden zien we overal riviertjes ontstaan, das dan wel weer fraai!


De zon komt niet helemaal door de wolken heen, maar de lichtval is wel erg mooi, Mandy vol bewondering naar de omgeving. Het is ons zo onbekend, en daardoor zo enorm indrukwekkend.


Man wat een prachtige views op de Colorado River..


Af en toe stoppen we even bij zo’n mooi uitzicht over de Colorado River, het is prachtig !!


Daarna vervolgen we onze weg op dit buitenaardse gebied.


Ik probeer nog wat, maar er is geen beweging in te krijgen 🙂


Deze offroad is ook helemaal top, wat een geweldige dag weer. De Camper trip in het geheel  is echt heel leuk.
Wanneer we tegen 18:00u de Jeep inleveren regent het behoorlijk.. Steve zegt wacht maar binnen kijk ik even bij de Jeep.
Wanneer het inleveren gebeurd is vraagt hij waar we heen moeten,  we vertellen dat we graag gaan eten bij Moab Grill tegenover onze Campground. Dat ga ik jullie brengen zegt hij, nou daar zeggen we geen nee tegen!!

Christa bedankt voor de tip mbt Restaurant Moab Grill hij was erg goed.

Voor deze ochtend hadden we de wekker maar gezet, we hebben een sunrise tour geboekt in Monument Valley. We moeten er rond 5:45u zijn. Bij de parkeerplaats vraag ik even bij de kiosk of ik goed zit voor de Sand Stone Tours. Nee wij hebben onze eigen tours maar ze…
Vandaag is een dag geweest met zoveel variatie in landschappen.. zo mooi. Terug naar vanmorgen, na een camping ontbijtje koppelen we de camper los  ( Full Hook-up) en rijden eerst naar het Canyonlands National Park. We zijn lekker vroeg en rijden zo rond 08:00u over de prachtige weg naar Canyonlands.. Deze…