We worden tegen een uur of 8 wakker, we zetten een lekker bakkie, en starten rustig op.
Gelukkig hebben we het slaapritme goed te pakken, dit zijn nette tijden.

We lezen de reacties op het blog, antwoorden doe ik morgen, dan hebben we een luierdag.. denk ik ;-) We hebben een afspraak tegen de klok van twaalf uur, we moeten er iets eerder zijn voor wat instructies en een filmpje. We springen onder de douche en kwart voor tien zijn we op weg naar Crystal River. De garmin werkt top, ben er nu al helemaal blij mee… een kinderhand is snel gevuld..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA De rit er naar toe duurt een kleine twee uur, en onderweg zie je van alles, rij je met 65 mijl over de snelweg, zie ik op eens een wielrenner voor ons.
Gelukkig zag ik hem van verre, dus niks aan de hand, ik zelf zeg.. gevaarlijk hoor.

We rijden door naar Crystal River via Inverness, en ruim voor twaalf uur zijn we op de afgesproken plaats. Manatee Tour and Dive, heeft een eigen parkeerplaats, toiletten en douches. Dat hebben we al een keer anders meegemaakt, toen moeste we naar het toilet in zo’n portablecabin. We krijgen onze scubapakken, en Capt Doreen neemt ons op sleeptouw, ze verteld dat we een private tour hebben. Het is een stille Zondag, wat jammer :-0  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Doreen doet zelf ook een Scuba pak aan, want met zo’n klein groepje vind ze het zelf ook leuk om het water in te gaan, ze is mega enthousiast, en laat ons mooie foto’s zien van eerdere encounters met Manatees..
Er zitten hele fraaie foto’s tussen, das knap want ik vind het onderwater fotograferen best moeilijk, met de bril op, de camera timing van afdrukken is niet direct wanneer ik op het knopje druk, dat lijkt iets langer te duren..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Na Discovery Cove hou ik hier een beetje rekening mee.., wanneer we een 5-tal minuten varen, stopt Doreen de boot, en spuit vloeistof op onze duikbrillen opdat het zicht perfect blijft..

Dan wijst ze naar een plek niet ver van de boot vandaan, ze laat de ladder zakken en langzaam gaan we alledrie te water..

Het zicht is hier goed maar niet top, toch kunnen we de Manatee heel goed zien, we genieten met volle teugen, heel bijzonder dat je met deze lieve dieren in het wild mag zwemmen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het water is hier niet heel helder, maar we zijn nog maar net op weg, en we hebben al een Manatee gezien, hij heeft geen zin om naar ons toe te komen uit nieuwsgierigheid.. hij is aan het eten.. We blijven een tijdje bij hem drijven, en na een minuut of 5 geeft Doreen een signaaltje dat we weer naar de boot terug moeten, deze ligt ineens een stuk verder.

We zijn behoorlijk afgedreven op de stroom, we gaan weer aan boord, en Doreen start de motor, ze weet nog wel een paar goede plekken, wij wachten het af.
We varen een minuut of 15, en een andere tour meld dat ze verder op Manatees hebben gezien, de tour was op de terugweg, nou wij willen wel met ze spelen..

Op de aangeven plaats ziet Doreen een Moeder met een Jong, niet veel later zijn het er wel een stuk of zes. We gaan weer het water in, spannend..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Bij Mandy is er vorig jaar een knop omgegaan, eerst durfde ze niet in het water bij de Manatees, en toen ze na  enige twijfel  toch het water in ging, heeft ze de manatee een paar keer in de ogen gekeken, en ze is verliefd op deze aandoenlijke dieren.

Die heerlijke kraal oogjes kijken je onderzoekend aan , ze hebben echt contact met je en zwemmen nieuwsgierig naar je toe als je geluk hebt.

Nou ze word na enige onderzoekende blikken op haar wenken bediend, ze zoeken haar op, en ze mag van Doreen met één vlakke hand de manatee aanraken, nooit met twee handen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit is top, we genieten met volle teugen, ik heb een flink aantal van dit soort foto’s kunnen maken..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is een geweldige ervaring, ik kan voor het blog maar moeilijk een leuze maken, er zitten zulke leuke foto’s tussen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ze kwamen echt naar ons toe mega nieuwsgierig, en we konden ze rustig aanraken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Met een redelijk zicht zie je ze ook verderop zwemmen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een moeder met haar Jong, deze houd de moeder stevig vast, prachtig toch?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Prachtig die onderzoekende blik, we hebben ervan genoten, daarna gaan we nog even zwemmen bij Three Sisters Springs dit is zo helder water, er zitten nu geen Manatees, maar volgens Doreen tijdens het winterseizoen wel.

Na een tijdje varen we terug naar de thuisbasis, wanneer we terug zijn geef ik Doreen een goede fooi, ze heeft er echt recht op. Dan kunnen we ons lekker douchen omkleden, voor we weer in de auto stappen. De rit gaat nog naar Homosassa Springs Wildlife State Park, dit is hier hink stap sprong vandaan, even voor 16:00 lopen we weer tussen de andere dieren..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hier gaan we maar niet mee zwemmen, hoewel hij er op eerste oog heel vriendelijk uitziet..

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Eten wordt in het park en in de bomen, maar ook gewoon op de bankjes gegeten..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maar ook gewoon op de Boardwalk mag gegeten worden..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hij kijkt er geen eens meer vanop, hoewel misschien toch heeel eventjes..

We hebben hele leuke dag gehad, en gaan richting huis, na de rit rijden we meteen door naar Cracker Barrel, deze zit toch vlakbij huis..

We nemen de Zondagschotel,home made chicken , het gaat er goed in, we hadden een enorme trek gekregen van deze inspannende dag.  We nemen nog een toetje, en dan gaan we lekker naar huis, gezamelijk kijken we naar de foto’s van de Manatees, wat een top dag…

Ik maak het blog, Mandy verdwijnt achter haar Ipad..

Tot morgen !!

Vandaag hebben we voor het eerst uitgeslapen, het is even  voor 8:00uur eer we wakker worden, dat is ook eens lekker. Langzaam aan starten we op, lezen de reacties op het blog, en internetten wat onder het genot van een bakkie koffie. We hoeven de deur niet uit, we hebben…
Het is tegen 8 uur wanneer we wakker worden, en helemaal uitgerust.. We kleden ons even snel aan en rijden naar de Publix, halen vers brood nieuwe opsnit, en een heerlijke bak fruit. Daarna gaan we terug naar huis, en we plonsen in het zwembad.. Rond tegen elf uur gaan…