Voor deze ochtend hadden we de wekker maar gezet, we hebben een sunrise tour geboekt in Monument Valley. We moeten er rond 5:45u zijn. Bij de parkeerplaats vraag ik even bij de kiosk of ik goed zit voor de Sand Stone Tours. Nee wij hebben onze eigen tours maar ze zullen zo wel komen. uiteindelijk kwam Sand Stone Tours helemaal niet,..en heeft diegene in de Kiosk alles voor ons geregeld. Iemand anders ging ons wegbrengen naar een tour die net opweg was  Het geld komt wel goed…, ik laat jullie snel naar Harry brengen ( de bestuurder van de jeep in Monument Valley ) . Wat een start van de dag, maar wat lief opgelost. De bestuurder van de Jeep zei we gaan naar een andere spot voor de  sunset, moeten we een beetje klimmen maar dan heb je een top plek. Die halen we nog net voor de zon opkomt!!


We doen slechts twee plekken aan voor de zonsopkomst, maar wel mooie plekken!!


Dan komen we bij een plek aan waar we moeten klimmen, onze gids gaat ons voor… Dan zegt hij, precies tussen die twee punten komt de zon op. Je kon ook zien dat het daar lichter was.


Dan komt de zon exact op die plek omhoog, wat een gaaf schouwspel, en wat een geweldige spot.


Daarna rijden we richting Harry de andere gids, onze gids moet terug naar de kiosk, maar is heel blij voor ons. Dat is dan wel weer bijzonder! We geven hem een goede tip, topper!!


Sommige plekken zijn nog donker, de rosten op de achtergrond beginnen rood te kleuren.


We komen aan bij Harry, sluiten aan bij een paar andere mensen in de wagen, we rijden naar een mooie valley.


We hebben zicht op de Three Sisters, het is heel gaaf wat zonlicht met de rode rotsen doet, deze kleuren zijn nog maar het begin!!


De zonnestralen lichten de boel mooi uit!!


Daarna rijden we naar een plek waar zandduinen en mooie rode rotsen straks gaan oplichten in de zon.

De kleuren spatten van de rotsen, het lijkt wel of ze in brand staan!


Het is echt heel mooi om te zien, de goud gele kleur is ook niet heel lang.. Maar wat mooi om weer meegemaakt te hebben. Het weer moet ook mee werken volgens Harry.


Daarna rijden we naar Artist Point, man das toch net een film setting ..


Wanneer we rijden stopt Harry plots, deze foto moeten jullie maken, ” The Thumb” in de schaduw, de “Three Sisters “er achter in de zon. Veel mooier wordt dit niet zegt hij! Als ze allemaal hetzelfde verlicht zijn valt de Thumb weg.


Ik had wel een voorstelling van door erosie gevormde buttes, maar het is in het echt zoveel mooier. Zeker met de opkomende zon is het een aanrader. De uitzichten geven je een John Wayne gevoel, het is allemaal erg fraai!


Dit zijn toch wel heel indrukwekkende uitzichten, zo mooi en stil!!


Nou geloof me, veel echter wordt het gewoon niet meer, we lijken zo in een film te zijn beland.
Dan rijden we terug naar de opstapplaats, inmiddels heeft heeft de eigenaresse Sand Stone Tours bewogen om de aanbetaling terug te storten en wij betalen $50 per persoon aan haar. We zijn heel blij met de oplossing, zo hebben wij geweldig genoten van Monument Valley, en … er bestaan super lieve mensen!!


Dan is het tijd om naar Moab toe te rijden, soms even een stop en je te verwonderen waar je nou rijdt.


Bij het Forrest Gump Point stoppen we weer even, wat is dit ook mooi om even te zien!


Onderweg naar Moab komen we langs Mexican Hat, een groep stenen in de vorm van een Mexicaanse-hoed.


Laatste stop voor Moab is de Wilson Arch, hier zie je mensen staan, die zijn wel heel nietig.
Daarna rijden we door naar de Camp Ground rond 14:00u lopen we naar het zwembad en geven ons even de middag de tijd om te relaxen, zonnen en zwemmen.. In de avond 19:00u halen we een Jeep op, hiermee kunnen we morgen fijn mee uit de voeten. Ook weer een gaaf vooruitzicht 🙂

We kunnen rustig opstarten we gaan tegen een uur 10 / 10:30 naar de Lower Antelope Canyon. Toch zijn we nog steeds vroeg wakker, veel later als half zes wordt het niet. Mandy en ik nemen een lekker ontbijt, dat eten we lekker buiten op. We rijden uiteindelijk kwart voor…
Het is zes uur dat we opstaan, maken een makkelijk ontbijt klaar. Daarna wassen we ons, we hebben hier internet dus lezen we wat bij. Alles gaat een beetje langs je heen hier, we volgen weinig nieuwssites wel zo prettig  🙂 Kwart voor zeven  laden we de koelbox e.d in…