We gaan vandaag vroeg op pad, omdat de Arlbergtunnel gesloten is voor onderhoud, mogen vrachtwagens en caravans tot 1 juli over de Arlbergpas Het is 17 juni… dus het mag gewoon. Dit scheelt heel wat kilometers, anders moeten we over een behoorlijk stuk om. Zo zorgen Mandy en ik dat we rond half acht helemaal klaar zijn en wegrijden van de fijne camping Sonnenberg.

IMG 3594d Het is nog stil op de weg, dus dat is prettig.

IMG 3585D Dan de Arlbergpas pas op, er zit een vrachtwagen en een camper voor ons, we slingeren dus op het gemak omhoog.

IMG 3613d We komen bij een stille Karawankentunnel aan, de tol had ik thuis al aangeschaft op kenteken… Altijd spannend!

IMG 3589d Nou twee blije eien in de auto wanneer de slagboom open zwaait :-)

IMG 7872d Na wat stops komen we tegen kwart voor drie op Camping Bled aan, en niet veel later krijgen we onze plek toegewezen.
We zetten de caravan op de plaats en besluiten eerst even wat te drinken.

DSC 4713DD Een halfuurtje later lopen we naar het mooie meer om bij het restaurant wat te eten en drinken..

IMG 7868d Het weer werkt gelukkig mee, wat lekkers eten drinken, wie doet ons wat.

DSC 4724d Daarna kijken we heel even bij het water.. iedereen geniet van water en zon. Daarna gaan we lekker naar de caravan even relaxen. Beetje lezen muziekje op, in de avond lopen we nog even over de camping, en naar het meer.

DSC 4731D Er is nog een stelletje op het water.

DSC 4733D Het prachtige eilandje met het kerkje ziet er als een sprookje uit bij het zachte avond licht.

DSC 4735D Er is een bankje waar we zo een tijdje blijven genieten van het zachte licht op het eiland, het water met wat rimpels.. Daarna lopen we rustig terug naar de caravan, het is prima weer om buiten te blijven voor de caravan. Weer een dag om, maar wel met een fraai staartje.

Het is onze laatste volle dag in het Oostenrijkse Vorarlberg, de natuur is hier gruwelijk mooi, de dagen te kort...Onze laatste wandeling gaan we doen in het Bregenzerwald. De bestemming is de Körbersee, na ons ontbijt rijden we op ons gemak over de Arlbergpas via Lech richting het dorpje Warth.…
We zijn rond half acht wakker, doen lekker rustig aan, iedereen bedankt voor de verjaardag felicitaties weer een jaar ouder. Ik haal verse broodjes op de camping en na het opfrissen gaan we vroeg op pad. Nu is het nog koel, het doel is naar boven wandelen om vanaf boven…