Het beloofd een warme dag te worden vandaag, zo tegen de 28 graden en onbewolkt… Dat klopt we ontbijten dan ook buiten, daarna gaan we douchen en tegen 9:30 rijden we naar de karwendel-bergbahn. Parkeren is 4 euro, de kabelbaan is 19,50 per persoon.. We stappen in en gaan naar boven….

DSC 0681b Wanneer we uitstappen hebben prachtig zicht op de Achensee en het dorpje Pertisau.

DSC 0676b Even verderop gaat een hang-glider van de berg af, wij blijven er even kijken.

DSC 0691b Dan beginnen we aan de wandeling, de omgeving is boven ook weer ontzettend mooi, het vele groen maakt af!

DSC 0694b Tijdens de wandeling zijn er stukken met zicht op de Achensee… mooi zo van boven!

DSC 0704b Ook hier zijn de paden goed te volgen, soms brede paden soms alleen een “olifanten-pad”

DSC 0700b We hebben weer een mooi uitzicht op de Achensee, nu richting het strandgedeelte van Maurach am Achensee. Wat is het mooi hier, en zo rustig ook.

DSC 0711b We moeten een deel naar beneden, het pad is goed te zien, evenals de twee personen.

DSC 0718b De wandeling is mooi, we hebben super helder zicht en volop zon.

DSC 0714b Er zijn diverse stops met restaurants, we besluiten het restaurant op de weg terug bij de kabelbaan te nemen, dus slaan we deze even over.

DSC 0717b Zo wandelen we hier in dit grote gebied heel klein te zijn.

DSC 0728b Grote weiden, fraaie bergen… mooie paden, wat willen we nog meer.

DSC 0682b Wanneer we weer bij de kabelbaan zijn nemen we wat te drinken bij Alpengasthaus Karwendel.
Vanaf hier heb je uiteraard een mooi uitzicht.

DSC 0768b Dan gaan we naar beneden en willen dan twee fietsen huren om het meer rond te fietsen. We hebben weer zicht op het dorpje Pertisau en de Achensee.

DSC 0785b We huren twee fietsen, het blijkt dat je niet helemaal het meer rond kan maar wel vanaf Pertisau naar Achenkirch.

DSC 0773b Dus rijden we rechtsom vanaf het dorpje Pertisau, waar we nog een laatste blik toe werpen.

DSC 0781b Met de fietsen hebben we grotere radius, maar we doen rustig aan met het warme weer, soms stoppen we voor een mooie uitzicht.

DSC 0789s Op de surfplank en zo nietig in grote plaatje, ik vond het mooi om te zien.

DSC 0791b We komen langs het strand van Maurach am See…het is er heel gezellig.

DSC 0823b Het fietspad is prachtig aangelegd en 80% van de tijd fiets je ook met zicht op het water.

DSC 0811b De sfeer van een meer met bootjes en dus watersport..

DSC 0815b We hebben het uiterste punt bereikt, Achenkirch dus, ook hier heel veel mensen gebruikmaken van de zonneweides. We hebben een slot mee, dus eten en drinken Mandy en ik wat onderweg op een terras.

DSC 0842b Daarna gaan we weer op weg naar het dorpje Pertisau over de mooie fietspaden.

DSC 0834b Ergens halverwege stoppen we om even de benen te strekken en gaan zitten op een lege aanlegsteiger.. De grootsheid van de bergen ervaar je hier wel, Mandy is een stipje, en de bergen zoveel hoger.

DSC 0851b Zo komt er een einde aan de fietstocht, die was het meer dan waard langs deze super mooie omgeving. We hebben thuis een route bedacht langs mooie meertjes en bergen, maar het “echie” is toch de overtreffende trap. Morgen vertrekken we naar Camingplatz Simonhof in Ramsau bei Berchtesgaden, Duitsland. Wie weet wat dat ons brengt :-).

Mandy en ik worden even voor 08:00u wakker, we halen als eerste even verse broodjes bij de receptie, die kunnen we buiten opeten. De zon gaat volop schijnen vandaag, dat is een lekkere start van de dag. Tegen 9:30u rijden we weg van deze prachtige camping, maar we gaan ook…
Het is weer tijd voor een nieuwe omgeving, de volgende camping ligt bij Ramsau bei Berchtesgaden.. een rit van 115km. We kunnen dus rustig aandoen. Dus ontbijten we eerst, gaan daarna douchen. Tegen half tien hangen we de caravan achter de auto en rijden richting Simonhof Campingplatz. Deze camping ligt…