2017-01-17T13:29:53+00:00dinsdag 8 april 2014|

Dag 7: Een bezoek aan de Altamonte Mall

Wow.. het lijkt op uitslapen, we worden pas om kwart voor acht wakker.
Zo snel geraken we normaal nooit in het Florida ritme! Mandy zet koffie en thee en een klein hapje klaar, en we lezen de reacties op de blog. We doen rustig aan vandaag, ik zoek mijn Garmin spullen bij elkaar. Deze plaats ik alvast in de auto, de zuignap op de goede plek.. De Garmin staat nu mooi in het midden, ik rij graag met de navigatie…mochten we ergens de weg niet weten brengt de Garmin ons wel back on track..

Terwijl ik in de auto bezig ben begint het te regenen, was wel voorspeld natuurlijk… maar je hoopt altijd dat ze er gruwelijk naast zitten bij regen 🙂 Wanneer ik weer binnen ben gaat het harder regenen, gelukkig hebben we een leuk alternatief, de Altamonte Mall. We zijn hier nog nooit geweest, en tegen een uur half twaalf gaan we op weg.

2014-04-08 12.38.41
We gaan eerst even langs een Subway, daar nemen we beiden een broodje en wat drinken, daar houden we het de rest van de dag wel op vol.. Wanneer we naar de auto lopen begint het weer te regenen. Er is een moment dat het iets minder hard regent, we trekken een klein sprintje naar de auto, en gaan op weg naar de Altamonte Mall.

Alta
De Mall bestaat uit twee verdiepingen, we beginnen boven.. Mandy slaagt hier voor heerlijke winter sloffen van $79,- voor $29,- niet slecht. Ik koop bij Sears een tas van Lowepro waar ik één lens in kwijt kan voor $17,-.. zodoende hoef ik geen rugzak mee. De komende tijd maar in de praktijk uit proberen wat makkelijker is. Zo lopen we de gehele Mall rond, alles op ons gemak.. We drinken hier nog wat, en tegen een uur of vier zoeken we de auto weer op.We weten niet of het verder op de dag geregend heeft, in de overdekte Mall hadden we er geen erg in.

2014-04-08 16.19.02
We stappen in de auto, en zetten koers naar Kobe Japanese Steakhouse. Wanneer we op de I4 rijden begint het weer te regenen, het zicht wordt daardoor beperkt, rustig rijden maar.

Kobe
Tegen kwart voor vijf parkeren we auto bij Kobe, we melden ons voor twee personen aan de plaat. De Hibachi Cooking begint pas om vijf uur, we krijgen een pieper mee. Gelukkig zijn er meer mensen te vroeg, en zitten we even over vijven al aan de Hibachi plaat met ons achten. De kok doet weer de nodige grappen en grollen, welke nog steeds hetzelfde zijn, hij doet het wel weer heel enthousiast… dat dan weer wel. We bestellen de filet mignon, we beginnen met de soep, niet veel later komt de salade al.. Dan begint de kok aan de noodles, en heerlijke verse groente op de plaat en later de fried rice. Dan gaat de Filet Mignon op de plaat, het gaat allemaal in vlot tempo, maar dat zijn we gewend, een uur en 20 minuten later lopen we alweer naar de auto. Het was weer heerlijk. Dan rijden we nog even naar de Publix voor de nodige boodschappen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer we zo tegen kwart over zeven thuiskomen, lacht de zon onder de wolken door… Niet veel later gaat deze geweldig kleurend en spiegelend onder, dat is een mooie bonus van de dag.

Tub
In de avond gaan we nog lekker bubbelen, we kletsen over de afgelopen dagen, en hoe leuk we het hier hebben. We zitten er zomaar een uur in, de timer gaat uit.. dan houden we het voor gezien. We laten de hottub voor wat het is, de rest van de avond doen we relaxed in huis. Ik maak de blog, ondanks de regen hebben we ons weer heerlijk vermaakt…

Tot morgen!!

We doen rustig aan, lezen wat op internet maken een ontbijt klaar, en maken plannen voor vandaag.. Eigenlijk wilden we wel een heerlijke pooldag houden, maar de temperatuur is 50ºF / 55ºF het zal in de loop van de dag wel warmer worden, echter lekker zonnen in de ochtend zit…
We gaan lekker met opstaan, we worden nu al rond zevenuur wakker, dat begint erop te lijken. De ochtend gaan we heel relaxed in, Pieter en ik gaan nadat we wat op internet hebben gelezen de zwembroeken aandoen. De pool lonkt, ondertussen zet ik de hottub aan, lekker voor straks..…

31 Comments

 1. Marja 9 april 2014 van 00:06 - Antwoorden

  Wat een zalig dagje shoppen, ik ben gewoon een beetje jaloers 🙂
  Wat een mooie zonsondergang…ik kan niet wachten Haha

 2. Eric 9 april 2014 van 00:29 - Antwoorden

  Dit is toch hemels, of niet?

 3. Pieter & Petra a.k.a. PenPe 9 april 2014 van 00:41 - Antwoorden

  Hey iieverds, jullie hebben net als ons een heerlijk relaxte dag achter de rug, wat is het leven hier goed 😉

 4. Kim 9 april 2014 van 00:46 - Antwoorden

  shop till you drop wat wil een mens nog meer zeker met regen.. En afsluiten met Kobe een mooie sunset en een dip in the hottub.. AWESOME

 5. Hannie 9 april 2014 van 01:25 - Antwoorden

  Leuke mall en nooit zo druk als de Florida Mall.
  Gelukkig deed de kok bij jullie nog wel wat aan showcooking. Toen wij er in December waren maakte de kok er zich nogal makkelijk van af.
  Have fun!

 6. Sonja 9 april 2014 van 01:25 - Antwoorden

  Geen betere besteding op een regenachtige dag dan shoppen. En kijk, ook nog eens leuk geslaagd. Ook Kobe is natuurlijk heerlijk. Een mooie zonsondergang en nog even nagenieten in het bubbelbad. Hoe houden jullie dit vol? 😉

 7. Jacqueline 9 april 2014 van 01:25 - Antwoorden

  Shoppen en Kobe. Naar mijn idee een perfecte dag!!

 8. Marjolein 9 april 2014 van 02:00 - Antwoorden

  Wat heerlijk allemaal, ik ben jullie ook weer aan het volgen, en het is allemaal zo leuk!
  Wij gaan ook over 2,5 week weer! en kan niet wachten als ik dat zo weer zie;)
  De Altamonte Mall is bij ons wel favoriet:)
  Nog veel plezier.
  Groetjes,Marjolein

 9. Monique 9 april 2014 van 02:01 - Antwoorden

  Wat heerlijk om iedere ochtend mee te mogen genieten van jullie geweldige vakantie. Regen op vakantie is altijd vervelend maar gelukkig in Florida prima op te lossen :-).
  Wat een super mooie foto’s staan er weer bij. Schitterende plaatjes waardoor het heimwee gevoel toch wel een beetje toeneemt.

 10. saskia 9 april 2014 van 02:15 - Antwoorden

  Heerlijke mall en het ziet er super rustig uit!! Tja en Kobe wat kunnen we daar nog over zeggen…..HEERLIJK en leuk maar de grappen mogen wel een beetje vernieuwen hahaha.
  Have Fun!!

 11. Suus 9 april 2014 van 02:32 - Antwoorden

  Inderdaad, wat een heerlijke dag ondanks de regen. Ik zie al dat we ons niet hoeven vervelen in september, mocht het weer een dagje niet goed zijn.

  En blijf vooral schrijven!! Heerlijk om de dag mee te beginnen!

 12. Elpedro 9 april 2014 van 02:47 - Antwoorden

  Hé, ik dacht ergens gelezen te hebben dat je in Amerika de navigatie niet in het midden van het raam mag plaatsen ?? Ach… regen… wij hollanders zijn dan gelijk in mineur, maar het biedt altijd weer mogelijkheden voor dingen die je anders weer minder snel zou doen ;). Wat een schitterende foto weer met die zonsondergang. Op naar de volgende dag.

 13. Renee 9 april 2014 van 02:54 - Antwoorden

  Wat een heerlijke relaxte dag! Leuk een nieuwe mall verkennen, en nog wat leuks gekocht ook! En dan natuurlijk lekker eten en nog relaxen in de hottub ik teken ervoor! Heel plezier weer verder!

  En wat een prachtige zonsondergang zeg!

 14. Anita 9 april 2014 van 03:11 - Antwoorden

  Dit zijn de Florida vakantiedagen waar ik dol op ben, shoppen en daarna heerlijk uit eten. De regen mag dan wegblijven natuurlijk 🙁

 15. Aggie 9 april 2014 van 03:30 - Antwoorden

  Dit is vakantie!!

 16. Gerrit & Joke 9 april 2014 van 03:41 - Antwoorden

  Mooie dag hoor en dat er nog maar veel mogen volgen

 17. Sonja 9 april 2014 van 03:43 - Antwoorden

  Wat een heerlijke dag!

 18. jan 9 april 2014 van 05:27 - Antwoorden

  Nou zo’n dagje regen is dan ook niet zo erg met een geweldig alternatief achter de hand,lijkt me een geweldige mall en een leuk jurkje voor Mandy in combi met sloffen maakt het dan ook weer helemaal goed.
  Heerlijk eten bij kobe is ook niet te versmaden,nog iemand jarig??? Jullie hebben er weer een top dag van gemaakt met voor de achterblijvers prachtige foto’s weet even niet welke de mooiste is maar in overleg is de keuze snel gemaakt,MANDY en RICK in de bubbels,Knuffels Papa en Mama

 19. José 9 april 2014 van 06:03 - Antwoorden

  En wat doe je als het pokkenweer is…..juist ja, shoppen! Prachtige Mall en daarna lekker naar de Japanner wat wil je nog meer? Enjoy!

 20. Pajaro 9 april 2014 van 07:46 - Antwoorden

  Leuke blog’s! Alleen jammer van de regen zeg! We houden jullie in de gaten. Veel plezier nog!

 21. Wil van der Waal 9 april 2014 van 07:54 - Antwoorden

  Is een hele fijne dag geweest toch? Komen er nog veel meer.

 22. Ronald 9 april 2014 van 09:33 - Antwoorden

  Jammer van het weer maar dat hoort bij het klimaat weten we. Ondanks dat toch een rustig dagje shoppen.

  Ook de Kobe wil ik eens gaan uitproberen aan deze maand.

  Have fun.

  Gr. Ronald

 23. Mariska 9 april 2014 van 12:32 - Antwoorden

  Zo’n dagje regen is een goed excuus voor een uitgebreid bezoek aan een mail, dus een prima geslaagde dag 🙂

 24. Cindy 9 april 2014 van 12:45 - Antwoorden

  Wat een heerlijke dag! Altamonte Mall, daar wilde ik ook nog heen, combineren met Wekiwa Spring, maar niet aan toegekomen in februari. Een volgende keer maar weer 😉 Kobe lijkt me zo lekker, is dat ook te doen als je alleen bent? Vind het niet erg om met andere mensen te zitten.

 25. Heleen 9 april 2014 van 13:55 - Antwoorden

  Ben in al die jaren nog nooit bij Kobe geweest. Komt er niet van. dus nu maar hopen dit jaar.
  Moeilijk h’e een geschikte tas. Heb er al velen versleten. Niets beviel me. Maar heb nu weer een ander dus wie weet.

 26. Sjon, Bianca en Romy 9 april 2014 van 15:52 - Antwoorden

  Ondanks de regen willen wij zo met jullie ruilen hoor!

 27. Frans 9 april 2014 van 17:52 - Antwoorden

  Ook als het regent kan je je goed vermaken daar, alleen een beetje jammer dat mijn “meissie” dit mee stond te lezen nu moet ik dit ook opslaan voor ons reisje in September

 28. mineke 10 april 2014 van 00:41 - Antwoorden

  Een superdag weer, en wat een prachtige foto’s, de mooie kleuren van de zon die ondergaat

 29. Arianne 10 april 2014 van 01:21 - Antwoorden

  Wij gaan alleen nog naar altemonte mall ipv florida mall. Ook altijd even langs bij five guys.
  Jammer van de regen maar ach shoppen is een leuk alternatief! Have fun

 30. Karla 10 april 2014 van 04:19 - Antwoorden

  Wat een heerlijke dag weer…zo moet vakantie zijn

 31. Charly 10 april 2014 van 18:06 - Antwoorden

  Wat een heerlijke dag en een prachtige foto van de zonsondergang.

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com