2013-05-09T21:28:09+00:00woensdag 3 november 2010|

Dag 7 : Celebration – relax – Kobé Japanese Steakhouse

Wat is het het toch geweldig als je wakker wordt aan deze kant van de plas.
Het opstarten van de Laptops, het lezen van de heerlijke reacties, het maakt het bloggen ook leuk. We lezen dit eigenlijk als eerste, dan volgen de nieuws sites…en dan … tja eentonig, maar oh zo lekker, een duik in het zwembad. Niet te lang… want… we willen ontbijten in Celebration, en daarna eens een flinke wandeling maken in deze bijzondere wijk. Met de Segway schoten we al eens door de walking trails, dit willen we nog eens op een gemak doen.

Vandaag wordt deze wens ingelost, dus tegen 8:30 uur zitten we al in de auto, en rijden naar Celebration toe. Nog geen kwartier laten parkeren we in de buurt van de Market Street, en lopen naar de Market Street Cafe..  De huizen zijn nog in Halloween stijl, hier zelfs een huis met een voorzet wand zeg, en het is zo mooi gemaakt in detail dat ik er twee foto’s van maak om het te laten zien..

PB020068PB020071

We komen bij het restaurant, en zijn best onder de indruk over de hoeveelheid werk die men in Halloween steekt. PB020294We bestellen één French toast, met twee bordjes, men vind dit totaal geen probleem.. We nemen er twee heerlijke koffies bij. De dag begint lekker, en hoewel de zon er niet is, is het wel een heerlijke temperatuur, we laten ons dan ook buiten bedienen. Wanneer we ons ontbijt op hebben, gaan we lekker wandelen, we nemen de walking trail achter het Celebration Hotel..

PB020090

Je volgt het voetpad, en loopt over de dit soort houten bruggetjes, het is allemaal zo schoon, en het is heerlijk stil. Op een enkele jogger na zijn we de enigen. Het is best een fraaie omgeving.. en het is erg leuk om hier te wandelen. We zien eekhoorntjes hier in de bomen springen, op de terug weg ga ik er wel één proberen te lokken en te fotograferen, hoop dat het lukt .

De paden waarover we lopen zijn waanzinnig gaaf, en het  bos is mooi met hier en daar een palmboom ertussen is het helemaal af.
PB020119
We komen aan het eind van dit pad weer een bruggetje tegen, wanneer we hier overheen lopen zien we een alligator in het water liggen..

PB020186Hij  blijft stijf in het midden van het water, en heeft alleen maar oog voor de vissen.
We zien ook vele waterschilpadden met hun kopjes boven water wat een mooie dag.. Schildpadden prachtige trails, een Alligator, wat wil je nog meer.. ja toch.We hebben geluk, het is ook weer wat lichter geworden en de temperatuur is prima om in te wandelen…

Dit wandelen kun je in de zomer echt niet volhouden, dan is het echt veel te heet. We lopen nu een aantal straten door van Celebration, mensen wat een prachtige huizen staan hier toch, we kijken onze ogen uit. PB020106PB020103
Deze huizen lijken zo uit een sprookje te komen, of uit  een film, waarin alles meer dan perfect is…. We zijn inmiddels anderhalf uur heerlijk aan het wandelen.. Ik heb weer vele foto’s geschoten.. maar ja ik kan ze moeilijk allemaal plaatsen, en alleen maar huizen in een fotoverhaal is ook weer zo wat 😉

Een paar wil ik toch wel plaatsen omdat ze zo mooi zijn..
PB020238PB020180
PB020153PB020164|PB020169PB020179

Wanneer we terug lopen richting de Market Street doen we dit weer via de Trail..
We lopen over de houten bruggetjes en opeens ligt er niet ver bij ons vandaan een Alligator..

PB020205

Hij zwemt rustig naar ons toe, en stopt vlak voor ons… het lijkt wel of hij op iets wacht, zoals je eendjes voert? We gaan hem natuurlijk niet voeren, het is streng verboden…  wanneer we hem niets geven, en wij hem observeren, draait hij zich even later om en zwemt weg… Wel weer een hele mooie ervaring hoor..

Dan pikken we wat nootjes op, welke bij de bomen leggen, en doen deze in onze broekzak.. Wanneer we weer op een trail lopen met veel bomen leg ik 5 nootjes op een paaltje en doe dit vrij opzichtig… Niet veel later.. Bingo!!Een eekhoorn springt op het paaltje..

PB020245
Dan moet je snel zijn met je camera, maar het lukt, dit is een leuke foto geworden.
Ik ben in mijn nopjes omdat deze truc gelukt is 😉

We genieten nog heerlijk van de eekhoorn, die met nootje terug de boom in springt, en het op een veilige afstand gaat opeten.. Wat een geweldige ochtend, we hebben alle geluk van de wereld, en wanneer we terug naar de auto lopen komen we weer langs de winkels bij de Market Plaats, ik maak weer wat foto’s

PB020084PB020297
PB020081

 

Hier zie je Mandy de winkel in kijken, er is volop kerst versiering, tegen de tijd dat we bij de auto aankomen, begint het ook te regenen… ach wat geeft het deze dag kan al niet meer stuk

 

We rijden terug naar huis, en tussen de druppen door zitten we wel lekker buiten onder de lanai, en zwemmen we af en toe. Tegen de avond rijden we eerst langs het benzinestation, en gooi ik de auto vol. Ik had ooit beloofd foto’s van het de autowasstraat te maken.. nou belofte maakt schuld.. bij deze dan .. al is het een vakantie later.

CIMG2461

Ik steek bij de pomp mijn creditcard in de sleuf, voer de postcode van Davenport in, ik hoef dan niet naar binnen, de pomp vraagt of …je na het tanken ook wilt wassen… ach is geinig.
De code voor de wasstraat verschijnt dan op het bonnetje wat uitgespuugt wordt na het tanken. Dan rij je naar de wasstraat, en tikt die code in… dat is het.

CIMG2469

Dan rijden we naar Kobé omdat Anita, dit al eens eerder had aangeraden, en wij nog niet Japans in Florida hadden gegeten..

Wanneer we aankomen, is het nog rustig en kiezen voor eten aan de plaat. Het tempo is vlot zeg maar… We kiezen  kip en Filet Mignon

CIMG2472

We krijgen echt heerlijke rijst met van alles erin. De kip en Filet Mignon, komen wat later, en alles gaat gepaard met de nodige theater.. Vlammen en veel bewegingen met het mes maken het leuk.
Al met al een aanrader.. Wanneer we Kobé verlaten rollen we naar de auto..
Klimmen erin, en onder het genot van een beetje regen rijden we naar huis.

De rest van de avond leest Mandy, en ik maak het weblog, we gaan straks nog een beetje TV kijken..

Tot morgen.

  Als ik op de wekker kijk, zie ik dat het al tegen 7:00 uur is. Hmm dat lijkt op uitslapen… ik ga eruit en zet koffie, niet veel later komt Mandy ook uit de slaapkamer. Heerlijk zo samen wakker worden, bakkie koffie gniffelen om de leuke reacties op het…
We worden wat later wakker als de afgelopen dagen, ik kijk op de wekker welke 7:00 uur aangeeft. Toch een uurtje langer dan de afgelopen dagen, ik zet koffie… wat nu wel lukt, en we lezen onder het genot van het bakkie koffie, de leuke reacties op het weblog.  De…

26 Comments

 1. de Schaapjes in the USA 3 november 2010 van 06:57 - Antwoorden

  wat een heerlijke dag. Ik ben gezond jaloers….
  groetjes
  Desiree

 2. Alex 3 november 2010 van 07:44 - Antwoorden

  Wat hebben jullie weer een heerlijke dag gehad !
  Genieten met de hoofdletter G

  Tot morgen

 3. Anita 3 november 2010 van 08:27 - Antwoorden

  Wat een mooie huizen staan er in Celebration, zou ik best willen wonen, haha.
  Jullie hebben weer een fijne dag gehad en leuk dat jullie Kobe geprobeerd hebben en het eten ook lekker vonden.
  Groetjes en veel plezier weer
  Anita

 4. Saskia 3 november 2010 van 08:36 - Antwoorden

  Celebration blijft ook bij ons een favoriet. Jullie moeten echt eens bij Colombia gaan eten, echt heel lekker mmmmhhhh dat is genieten.
  Have Fun,
  Saskia

 5. Needmagic 3 november 2010 van 08:46 - Antwoorden

  Is dat nou geen mooie plaats om ooit eens te gaan wonen?
  Wij dromen hiervan hoor!
  Wat een geweldige dag weer.
  Ook wij willen deze route een keer gaan wandelen want er staan vaak leuke verhalen op de diverse blogs.

  En Anita…ook wij zullen eens naar Kobe gaan.
  Ziet er erg lekker en leuk uit.

  Geniet van de nieuwe dag die voor julliee ligt.
  Wij kijken nu tegen een hele grijze natte lucht.

  Groetjesss

 6. Martin, Richard en Linda 3 november 2010 van 09:17 - Antwoorden

  Hoi Rick en Mandy,

  Wat een heerlijke dag hebben jullie weer gehad. Nog geen lekkernij gekocht voor Diesel in de leuke dierenwinkel in Celebration?
  Leuk hé naar de Japanner in Florida.
  Geniet nog heerlijk verder, dat doen wij zeer zeker met het lezen van jullie blog elke dag.

 7. Peter 3 november 2010 van 09:18 - Antwoorden

  Je, wat een mooie huizen zeg, wat wonen wij hier dan eenzijdig in ons kleine landje.
  Geniet van het beetje regen daar, hier is het echt volop herfst…. storm en regen 😉
  Dat Celebration is een leuke afwisseling en jullie genieten er met volle teugen van.
  Vooral blijven doen…. dan genieten wij hier ook een beetje en vergeten we het weer.

  Groetjes

  Peter, Jolanda en Melanie

 8. Marja 3 november 2010 van 10:00 - Antwoorden

  Ik kan me voorstellen dat de temp zo ontzettend anders is dat je nu een lange wandeling kan maken zonder zweetdruppels…
  Weer zeer mooie foto’s van de huizen bij Celebrations, wat een werk moet er hebben gezeten in dat schot met al die piratenskelettten, en wat een mazzel hebben jullie met de ontmoeting met de Croc.

 9. Sonja 3 november 2010 van 10:10 - Antwoorden

  Celebration dat is toch DE plek waar je je oude dag door wil brengen. Echt prachtig is het daar en zeker leuk om zoals jullie gedaan hebben er eens door heen te wandelen in plaats van alleen maar met de auto.En Kobe, dat is lang geleden dat wij daar eens gegeten hebben.Mmmm. Wat hebben jullie weer een heerlijke dag gehad.

 10. van Velzen Florida 2010 3 november 2010 van 10:13 - Antwoorden

  Hoi Rick en Mandy,

  Ik ben weer helemaal bijgelezen en wat genieten jullie van de vakantie. Heerlijk hoor om zo mee te lezen en dan te denken dat je in warme Florida zit. Hier is het donker, winderig en nat dus kortom echt herfst. Geniet lekker van jullie vakantie en ik geniet mee met lezen.

  Groetjes,
  Meriam

 11. letournerie 3 november 2010 van 10:21 - Antwoorden

  Heerlijk zeg!!
  Celebration staat ook op mijn to do list voor de volgende keer.
  Nu weer een dagje wachten tot het volgende verslag…..blijf genieten!
  Groetjes, Renée

 12. Jackie 3 november 2010 van 10:31 - Antwoorden

  ohh, wat is het toch genotteren he..zou God zich dan vergist hebben en niet Frankrijk..( waar ik zo graag heen ga ) maar Florida bedoeld hebben….ik denk het, ben hem er ook nog niet tegengekomen..hahahahahah mensen nog aan toe, iemand schreef..ik ben gezond jaloers…..ik voeg daar bij…..
  We kunnen dan ook niet wachten en hopen jullie snel te zien, en jullie willen natuurlijk nog lekker lang genieten..wat is tijd hee…

  liefs
  Jacky

 13. Jan Judy 3 november 2010 van 11:15 - Antwoorden

  Op het moment dat jullie wakker worden zit ik in het herstachtige Harlingen en kijk naar de grote boten die er verlaten bij liggen,het is koud en de regen valt met bakken.
  Nou moet ik zeggen dat ik ook gezond jaloers was maar dat stel ik bij in ziekelijk,want van dit klimaat word je echt kots ziek.
  Vanmorgen vroeg zo rond de klok van zes uur zat papa alweer met z’n neus voor de computer om jullie blog te lezen en en na de vele kreten zei hij Juud we gaan verhuizen!!!!ik begrijp nu wel waarom zeg,wat is het daar prachtig en wat een huizen en wat ziet het er allemaal schoon uit,heb je daar geen achterstandswijken??
  Ook vraag ik me af wat voor werk doen deze mensen en wat is de koopprijs van zo’n huis,jaja echt mama weer
  En weer geluk met het spotten van de croc’s echt SUPER en zoals altijd vindingrijk met die nootjes hoeveel geluk kan je hebben,heel wat anders dan Otterloo waar we potten pindakaas hebben weggesmeert aan de boomstammen
  Nou lieverds ben alweer benieuwd hoe deze dag voor jullie gaat verlopen en ook wat voor heerlijke dingen jullie vandaag gaan eten we kijken uit naar jullie verslag en veel plezier in dat GODDELIJKE Floridaxxxxx Papa en Mama

 14. kimmie 3 november 2010 van 11:21 - Antwoorden

  Wauw weer een mooie foto’s en toch wel bekende huizen te zien. Dit jaar zijn we ook eindelijk geweest. wat een herkenning hihi

  Toppie dag weer dus tot morgen

 15. Aggie 3 november 2010 van 11:54 - Antwoorden

  Weer een bijzonder heerlijke en relaxte dag hebben jullie beleeft! Celebration is ook geweldig, vonden wij ook, wel mooi die trail om te lopen, dat wist ik nog niet. Zelfs de auto wassen is een feest, have fun en tot morgen!

 16. arianne 3 november 2010 van 13:48 - Antwoorden

  Dus zo ziet een vakantie eruit als de kids niet meer meegaan? Zou ik best aan kunnen wennen denk ik :-)) Veel plezier verder, maar dat lukt wel zo te lezen.

  groetjes Arianne

 17. Teleton 3 november 2010 van 15:05 - Antwoorden

  Moeder Natuur zat vlak voor de deur in Celebration. En met een witte Tahoe moet je wel door de wasstraat, van tijd tot tijd. Je wilt hier per slot van rekening toch een beetje knap voor de dag komen!

 18. Jacqueline 3 november 2010 van 17:06 - Antwoorden

  Celebration staat weer niet op de planning maar het restaurant heb ik er toch maar gauw aan toe gevoegd. Ziet er erg lekker uit.
  Blijf genieten dan doen wij dat gezellig mee.

 19. Hans 3 november 2010 van 18:38 - Antwoorden

  Wat een leuke dag alweer, volgende zomer doen we ook eens Celebration, das zeker.
  Moet je dan extra betalen voor door de wasstraat te rijden?

  Grt Hans & Francisca

 20. Mariska 3 november 2010 van 20:08 - Antwoorden

  Schitterende huizen! Ook al is die prive krokodil vlak voor je deur misschien iets te veel natuur! Maar zoals Cruyff zegt ieder nadeel heeft zijn voordeel :). Het is duidelijk dat dit weer een hele geslaagde dag is geweest waarvan wij gelukkig ook weer van kunnen mee genieten.
  Gr, Mariska

 21. Twinmom1995 3 november 2010 van 20:44 - Antwoorden

  Celebration staat bij ons ook al op de lijst van mogelijke plaatsen die bezocht gaan worden. Uiteraard mede door de mooie foto’ s van jullie zowel de vorige vakantie als nu.
  We zijn weer benieuwd naar jullie verhaal van morgen, tot dan.

 22. monique mulder 3 november 2010 van 21:58 - Antwoorden

  grappig! het eerste wat ik dacht is dat jullie vast als jullie 65 zijn gaan verhuizen. Maar ik zie dat meer mensen dat schrijven! Wat een prachtige optrekjes zeg.Weet je….dan komen wij vast een op de koffie bij jullie! (hmmm! Amsterdam is nu al te ver!)
  Veel plezier nog!

 23. Shamugirl2011 3 november 2010 van 22:23 - Antwoorden

  Hey dat huis had de piratenwand ookal op staan toen wij er waren. Leuk stadje met een bijzondere sfeer. Ook wij hebben de trail rondom het meer gemaakt. Toen was het bloedheet.

  Heel herkenbaar dit.

  Ben benieuwd naar morgen.

 24. Pieter en Petra 4 november 2010 van 01:12 - Antwoorden

  Leuk om te zien dat jullie (bijna) dezelfde route hebben gewandeld die wij in setptember hebben gedaan. Ook de fotos komen ons zo vertrouwd voor. Wij hebben hem wel gelopen bij 30+ graden en dat was echt flink zweten.

  Wij zouden hem zo weer lopen, gelukkig hoeven wij daarvoor maar een klein maandje te wachten 😉

  En Celebration zelf is echt mooi, jullie moeten echt eens gaan in de kerstperiode, dan zijn alle huizen mooi verlicht en “sneeuwt” het elke 30 min. in de winkelstraat.

  Groetjes,
  Pieter & Petra “PenPe”

 25. pumi1000 4 november 2010 van 13:40 - Antwoorden

  Celebration vond ik ook erg mooi, die huizen……We zijn er alleen doorheen gereden om foto’s te maken. Volgende keer toch eens uitstappen!

 26. Chanti 7 november 2010 van 20:36 - Antwoorden

  Kobe…. Yum, daar hebben we goede herinneringen aan! Wat een schitterende natuur trouwens en wat gaaf dat jullie een echte alligator hebben gezien. Wij houden onze ogen altijd goed open, maar hebben er tot nu toe nog geen een gespot.

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com