Wat is het het toch geweldig als je wakker wordt aan deze kant van de plas.
Het opstarten van de Laptops, het lezen van de heerlijke reacties, het maakt het bloggen ook leuk. We lezen dit eigenlijk als eerste, dan volgen de nieuws sites…en dan … tja eentonig, maar oh zo lekker, een duik in het zwembad. Niet te lang… want… we willen ontbijten in Celebration, en daarna eens een flinke wandeling maken in deze bijzondere wijk. Met de Segway schoten we al eens door de walking trails, dit willen we nog eens op een gemak doen.

Vandaag wordt deze wens ingelost, dus tegen 8:30 uur zitten we al in de auto, en rijden naar Celebration toe. Nog geen kwartier laten parkeren we in de buurt van de Market Street, en lopen naar de Market Street Cafe..  De huizen zijn nog in Halloween stijl, hier zelfs een huis met een voorzet wand zeg, en het is zo mooi gemaakt in detail dat ik er twee foto’s van maak om het te laten zien..

PB020068PB020071

We komen bij het restaurant, en zijn best onder de indruk over de hoeveelheid werk die men in Halloween steekt. PB020294We bestellen één French toast, met twee bordjes, men vind dit totaal geen probleem.. We nemen er twee heerlijke koffies bij. De dag begint lekker, en hoewel de zon er niet is, is het wel een heerlijke temperatuur, we laten ons dan ook buiten bedienen. Wanneer we ons ontbijt op hebben, gaan we lekker wandelen, we nemen de walking trail achter het Celebration Hotel..

PB020090

Je volgt het voetpad, en loopt over de dit soort houten bruggetjes, het is allemaal zo schoon, en het is heerlijk stil. Op een enkele jogger na zijn we de enigen. Het is best een fraaie omgeving.. en het is erg leuk om hier te wandelen. We zien eekhoorntjes hier in de bomen springen, op de terug weg ga ik er wel één proberen te lokken en te fotograferen, hoop dat het lukt .

De paden waarover we lopen zijn waanzinnig gaaf, en het  bos is mooi met hier en daar een palmboom ertussen is het helemaal af.
PB020119
We komen aan het eind van dit pad weer een bruggetje tegen, wanneer we hier overheen lopen zien we een alligator in het water liggen..

PB020186Hij  blijft stijf in het midden van het water, en heeft alleen maar oog voor de vissen.
We zien ook vele waterschilpadden met hun kopjes boven water wat een mooie dag.. Schildpadden prachtige trails, een Alligator, wat wil je nog meer.. ja toch.We hebben geluk, het is ook weer wat lichter geworden en de temperatuur is prima om in te wandelen…

Dit wandelen kun je in de zomer echt niet volhouden, dan is het echt veel te heet. We lopen nu een aantal straten door van Celebration, mensen wat een prachtige huizen staan hier toch, we kijken onze ogen uit. PB020106PB020103
Deze huizen lijken zo uit een sprookje te komen, of uit  een film, waarin alles meer dan perfect is…. We zijn inmiddels anderhalf uur heerlijk aan het wandelen.. Ik heb weer vele foto’s geschoten.. maar ja ik kan ze moeilijk allemaal plaatsen, en alleen maar huizen in een fotoverhaal is ook weer zo wat 😉

Een paar wil ik toch wel plaatsen omdat ze zo mooi zijn..
PB020238PB020180
PB020153PB020164|PB020169PB020179

Wanneer we terug lopen richting de Market Street doen we dit weer via de Trail..
We lopen over de houten bruggetjes en opeens ligt er niet ver bij ons vandaan een Alligator..

PB020205

Hij zwemt rustig naar ons toe, en stopt vlak voor ons… het lijkt wel of hij op iets wacht, zoals je eendjes voert? We gaan hem natuurlijk niet voeren, het is streng verboden…  wanneer we hem niets geven, en wij hem observeren, draait hij zich even later om en zwemt weg… Wel weer een hele mooie ervaring hoor..

Dan pikken we wat nootjes op, welke bij de bomen leggen, en doen deze in onze broekzak.. Wanneer we weer op een trail lopen met veel bomen leg ik 5 nootjes op een paaltje en doe dit vrij opzichtig… Niet veel later.. Bingo!!Een eekhoorn springt op het paaltje..

PB020245
Dan moet je snel zijn met je camera, maar het lukt, dit is een leuke foto geworden.
Ik ben in mijn nopjes omdat deze truc gelukt is 😉

We genieten nog heerlijk van de eekhoorn, die met nootje terug de boom in springt, en het op een veilige afstand gaat opeten.. Wat een geweldige ochtend, we hebben alle geluk van de wereld, en wanneer we terug naar de auto lopen komen we weer langs de winkels bij de Market Plaats, ik maak weer wat foto’s

PB020084PB020297
PB020081

 

Hier zie je Mandy de winkel in kijken, er is volop kerst versiering, tegen de tijd dat we bij de auto aankomen, begint het ook te regenen… ach wat geeft het deze dag kan al niet meer stuk

 

We rijden terug naar huis, en tussen de druppen door zitten we wel lekker buiten onder de lanai, en zwemmen we af en toe. Tegen de avond rijden we eerst langs het benzinestation, en gooi ik de auto vol. Ik had ooit beloofd foto’s van het de autowasstraat te maken.. nou belofte maakt schuld.. bij deze dan .. al is het een vakantie later.

CIMG2461

Ik steek bij de pomp mijn creditcard in de sleuf, voer de postcode van Davenport in, ik hoef dan niet naar binnen, de pomp vraagt of …je na het tanken ook wilt wassen… ach is geinig.
De code voor de wasstraat verschijnt dan op het bonnetje wat uitgespuugt wordt na het tanken. Dan rij je naar de wasstraat, en tikt die code in… dat is het.

CIMG2469

Dan rijden we naar Kobé omdat Anita, dit al eens eerder had aangeraden, en wij nog niet Japans in Florida hadden gegeten..

Wanneer we aankomen, is het nog rustig en kiezen voor eten aan de plaat. Het tempo is vlot zeg maar… We kiezen  kip en Filet Mignon

CIMG2472

We krijgen echt heerlijke rijst met van alles erin. De kip en Filet Mignon, komen wat later, en alles gaat gepaard met de nodige theater.. Vlammen en veel bewegingen met het mes maken het leuk.
Al met al een aanrader.. Wanneer we Kobé verlaten rollen we naar de auto..
Klimmen erin, en onder het genot van een beetje regen rijden we naar huis.

De rest van de avond leest Mandy, en ik maak het weblog, we gaan straks nog een beetje TV kijken..

Tot morgen.

We worden wat later wakker als de afgelopen dagen, ik kijk op de wekker welke 7:00 uur aangeeft. Toch een uurtje langer dan de afgelopen dagen, ik zet koffie… wat nu wel lukt, en we lezen onder het genot van het bakkie koffie, de leuke reacties op het weblog.  De…
  Als ik op de wekker kijk, zie ik dat het al tegen 7:00 uur is. Hmm dat lijkt op uitslapen… ik ga eruit en zet koffie, niet veel later komt Mandy ook uit de slaapkamer. Heerlijk zo samen wakker worden, bakkie koffie gniffelen om de leuke reacties op het…