Het is onze laatste volle dag in het Oostenrijkse Vorarlberg, de natuur is hier gruwelijk mooi, de dagen te kort…Onze laatste wandeling gaan we doen in het Bregenzerwald. De bestemming is de Körbersee, na ons ontbijt rijden we op ons gemak over de Arlbergpas via Lech richting het dorpje Warth. Daar parkeren we de auto bij Parkplatz Salober, vanaf dit punt begint de wandeling naar de Körbersee. De Körbersee is in 2017 uitgeroepen tot mooiste plek van Oostenrijk, dat moet dan ook de moeite zijn om naar toe te wandelen.

DSC 4461d Het is vroeg en fris, dus houden we onze vestjes nog even aan, we wandelen langs de Kalbelesee maar in de middag lopen we via de bergen terug en zal het uitzicht mooier zijn. (Dus nog geen foto van de Kalbelesee)

DSC 4503d De zon schijnt en na een halfuurtje wandelen is het al lekker warm, de omgeving wordt ook mooiere en mooier!

DSC 4466d De hoeveelheid aan prachtige wilde bloemen valt op om ons heen, ze zijn prachtig.

DSC 4506d De vestjes kunnen uit, onderwijl genieten we van het groen en bergen om ons heen.

DSC 4633d Er ligt nog heel veel sneeuw op de bergen, de wandeling is werkelijk te mooi!

IMG 3539d Tijd voor een selfie, de bergen met sneeuw op de achtergrond maken het af.

IMG 7822d Zo wandelen we al fotograferend langs al het moois richting de Körbersee.

DSC 4532d Het meertje is redelijk klein maar de setting in zijn geheel is een sprookje.

DSC 4584d We wandelen het meer rond, op de achtergrond zie je Berghotel Körbersee, hier kan je heerlijk zitten op het terras.

DSC 4598d Dat gaan we dan ook doen, Mandy ik wandelen op ons gemak naar het Berghotel.

IMG 3507d Mandy en ik bestellen beiden een Apfelstrudel, ik neem er een warme chocolade melk bij, Mandy een koffie. Wat een uitzicht heb je vanaf hier op de prachtige besneeuwde bergen.

DSC 4555dd Na de koffie beginnen we aan de weg terug.

DSC 4622d Boven ons lijkt het wat dichter te trekken, gelukkig was dit van korte duur.

DSC 4641d Maar het ziet er wel even dreigend uit, even zo snel breekt het ook weer open.

DSC 4643d De weg terug gaan we door de bergen, dan wandel je de Kalbelesee achterlangs, dat moet mooi zijn.. De spieren moeten dus wel aan de slag hier.

DSC 4656d Mandy neemt veel foto’s van de bloemen om ons heen, ik snap dat helemaal, het is allemaal zo kleurrijk. We wandelen verder door de bergen over het bergpaadje.

DSC 4674d Dan komen we bij de Kalbelesee…

IMG 3563d Het uitzicht is heel mooi!

DSC 4680d De Dinosauriërs ontbreken maar het zou zomaar een filmsetting kunnen zijn tijdens de wandeling. Dan dalen we weer af richting de auto. Wat een enorm mooie wandeling was dit, pff een fraaie afsluiter van Oostenrijk voor nu. Eenmaal op de camping zitten we nog lekker in de zon. In de avond halen we luifel weg , morgenochtend vroeg rijden we naar het meer van Bled ( Slovenië) een rit die wat langer zal duren omdat de Arlbergtunnel gesloten is voor onderhoud. We mogen wel tot 1 juli met de caravan over de Arlbergpas,het wordt een 470km lange trip.

We zijn redelijk vroeg wakker ook weer rond half acht, zetten koffie en thee. Rond achtuur haal ik de verse broodjes op de camping, ze zijn zo lekker. Daarna gaan we rondje douchen en rijden we tegen negen uur richting Bregenz aan de Bodensee. Het is nog rustig, we kunnen…
We gaan vandaag vroeg op pad, omdat de Arlbergtunnel gesloten is voor onderhoud, mogen vrachtwagens en caravans tot 1 juli over de Arlbergpas Het is 17 juni... dus het mag gewoon. Dit scheelt heel wat kilometers, anders moeten we over een behoorlijk stuk om. Zo zorgen Mandy en ik dat…