We lagen er gisteren tegen halftien in, de buitenlucht in combinatie met wandelen doet zijn werk wel goed.Voordeel is, we zijn weer vroeg wakker, zo tegen 07:00u gaan ons even wassen en eten wat. Tegen 8uur checken we uit bij de receptie, daarna koppelen we de caravan achter de auto en rijden richting de Millstätter See.

DSC 6112b Tegen 10:30u komen we aan bij Camping Neubauer, we melden ons netjes bij de receptie. Daar krijgen we een kaart mee, kunnen we eerst een plek uitzoeken en ons dan weer melden. We lopen over de camping, de plekken aan het water zijn al bezet. Het is hier wel mooi.

DSC 6106b We kiezen plek 56 op een grote hoek, genoeg ruimte voor de auto en caravan. De voorste plekken zijn wel erg klein, nu staan we lekker rustig. Wanneer we de caravan op de plek hebben gezet eten we wat, daarna kunnen we er weer tegen.

DSC 6132b We willen op avontuur, de scenic drive “Nockalmstrasse” is een prachtige panoramaweg, hoopvol gaan we op weg. Een dagticket kost 20€, deze bleek het dik en dik waard te zijn. Bochten en stijl omhoog zijn verzekerd, maar het gaat ook om de scenery, die is prachtig.

DSC 6134 Het is een rustige tijd in Karinthië, dus ook rustig op de Nockalmstrasse, het is een mooie lege weg, je kan eraan wennen.

DSC 6137b We worden wel een paar keer ingehaald door motorrijders, dat snap ik wel, wat een geweldige weg is het daarvoor.

DSC 6173b Bij een grote parkeerplaats stappen we uit, en dan zien we een heel fraai water opdoemen.

DSC 6148B We wandelen er op ons gemak heen, het is ook heerlijk weer, zon, mooie omgeving. Genieten dus, Life is Good!

DSC 6150b Nu hebben Mandy en ik best mooie dingen gezien, deze omgeving hoort zeker in dat rijtje van heel mooi!

DSC 6158b Dit stukje is zo fraai dat het aangelegd lijkt, maar het is gewoon zo ontstaan. We wandelen dit meertje rond.

DSC 6196b Nadat we het meertje zijn rondgelopen stappen we weer in de auto om verder te genieten van de scenic drive.

DSC 6172b Af en toe zien we ook andere uitnodigende wegen maar we mogen er niet op…

DSC 6214B Bij een uitzichtpunt kunnen we de weg een beetje volgen door de natuur.

DSC 6227b De Nockalmstrasse slingert zich door omhoog en weer naar beneden.

DSC 6241b We zijn aangekomen bij het hoogste punt, van hier heb je ook een mooi uitzicht over de weg. Die witte lijn in de bossen is ook de weg, daar komen we vandaan.

Rick Mandy ziet mij genieten van het uitzicht, zo sta ik er ook weer eens op.

DSC 6245b Rond een uur of 16:00 stoppen we bij Zechner Alm bauernmarkt, we nemen wat te eten en drinken op het terras.

DSC 6246b Ik fotografeer ook het tweede gebouwtje van de Zechner Alm, het is echt Oostenrijk.

DSC 6265b We spotten toch wildlife…
Daarna rijden we terug naar de camping, wat een prachtige dag. Morgen een wandeling langs en rond de Millstätter See.

We willen op tijd ontbijt halen bij de locale bakker maar ook weer niet te vroeg, het is immers vakantie. Zo tegen half negen lopen we naar het dorp, we zien dat de zon over de bergen heen piept. Het ochtendlicht maakt de bergen blauw en het dorpje mooi zacht…
De dag begint weer met een ontbijtje, ik had verse bolletjes gehaald bij de receptie. Na het ontbijt rijden we naar Millstatt daar parkeren we de auto bij het zwembad. 6 euro voor de gehele dag. De zon is al lekker aanwezig in de ochtend. De wandelroute loopt langs het…