Het is heerlijk stil op deze locatie, zo worden we 07:00u wakker.. Dat begint erop te lijken, we ontbijten en gaan daarna lekker douchen. Dan zoeken we wat spullen bij elkaar voor het strand, de koelbox gaat gevuld mee en bezoeken we eerst de Publix voor Chicago bollen en wat erop.  Daarna rijden we naar Sanibel Island, dat is vanaf ons appartement hink stap sprong!


We rijden over de Wildlife Drive van het J.N. Ding Darling. National Wildlife Refuge, het is hier prachtig mooi!


We zien een Park Ranger staan met een flinke camera en kijker, hij wijst op een koppeltje Reddish Egret’s verderop… Hij verteld dat ze wellicht nog dichterbij komen…  ( The  Reddish Egret is one of the rarest egrets in North America , Current United States population roughly 1500 – 2000 pairs). ( “They are one of the rarest birds in Florida,” she said, “the rarest heron in America.”) Je zal ze niet vaak zien, omdat er maar heel weinig koppels zijn in Noord Amerika,  maar ….als je ze ziet,  geniet er dan van want het zijn acrobaten tijdens het jagen op vis!!!!


Ze lopen door het ondiepe water met de vleugels de vissen op te jagen… alle trucs zijn geoorloofd!!


Op deze foto kun je hem/haar goed ontleden, zijn roestige nek, twee kleurige snavel, grijs verendek en staalblauwe poten!!


Het zijn geweldige vogels, de gehele trukendoos gaat open tijdens het jagen op vis…  het aantal camera’s om ons heen is flink toegenomen. Na een halfuurtje besluiten we toch om verder te gaan, vele foto’s verder dat dan weer wel !!


Verderop zien we een Osprey nest, ze wachten braaf op voedsel, het lijken al volwassen Osprey’s echter aan het vele wit aan de vleugels en schouders kun je zien dat deze nog jong zijn!


Geen nood, vader komt eraan met verse vis !!


Wat een geweldige ochtend weer, hier kunnen we zo van genieten, de Ding Darling Refuge is echt schitterend !!

Altijd makkelijk als de complete groep inslaap valt…


We rijden langzaam de Wildlife Drive uit en rijden dan naar Captiva Island…


Ook wij zoeken een plekje op het strand, koelbox, kleedjes mee… we kijken naar de setting voor ons.


Het strand is rechts bijna leeg, ik denk dat we met 10 man zijn hooguit, hier eten we lekker onze broodjes van de Publix op. Blauwe luchten, turquoise water, zon, vakantie …. wat willen we nog meer…


Een vliegtuigje komt over vliegen, daar gaat onze rust, dat hoort er niet bij… 🙂


Zo blijven we hier een tijdje zitten en kijken…


Dan besluiten we naar Sanibel Lighthouse toe te rijden, kloppen onze handdoeken uit en rijden weg.


We parkeren de auto vlakbij de vuurtoren en lopen in de richting van het strand….


De vuurtoren zien we in ieder geval al..


Een niet zo schuwe Ruddy Turnstone in winter kleuren nog komt kijken of er wat te eten is…


Hoe is het mogelijk op een meter of 4 a 5 van het strand zwemt een dolfijn heerlijk op zijn gemak, de dolfijn is aan het vissen. Alle tijd om een foto te maken, het blijft altijd bijzonder een dolfijn in het wild!! Daarna rijden we op huis aan,  halen eerst bij de Publix een lekkere gegrilde kip…


Deze smaakte heerlijk, tegen een uur of 19:00u lopen we even naar het strand om nog te genieten van de zonsondergang…  Zo komt er een einde aan een topdag!!! WOW.

We beginnen de dag met een ontbijt in het hotel, daarna pakken we koffers in er rijden op ons gemak naar het Shark Valley Visitor Center. Het is kwart voor tien als we parkeren en kunnen nog mee met de tramtour van 10:00u. Het is een korte tram, het is nog…
Dag 7 alweer, pff we hebben al veel gezien en gedaan en toch alles redelijk relaxed gedaan naar ons gevoel. Vandaag willen we naar het  Edison & Ford Winter Estates in Fort Myers  en het strand op in de middag bij Lovers Key. Na het ontbijt en het douchen rijden…