Het is rond half zes dat we wakker zijn, das al weer wat later. Vandaag gaan we een Kayak Trip naar Antelope Canyon doen, eerst lekker ontbijten bij een Denny’s en dan op. Terwijl we wakker worden komt de zon er alweer aan.


De zon komt vlot boven de bergen, niet slecht zo’n uitzicht!
We maken de camper gereed voor vertrek, hier in Page hebben we een full hookup plek, wel prettig maar alles moet even worden los gekoppeld. Daarna rijden we naar een Denny’s voor een lekker ontbijt. Na het ontbijt rijden we naar de Antelope Point Marina, we vullen de waivers in en gaan op weg met twee kajaks.

Het begin van de Canyon is mooi breed, het is ook een mooi uitzicht!


Varen door de Canyon is heel erg gaaf, we hebben steeds een ander uitzicht.


Wat verder in de canyon veranderen ook de kleuren, het wordt wat meer rood, het water wat intenser groen soms wat blauw.

Het is rustig op het water, we hebben het voordeel van vroeg beginnen denk ik.


De uitzichten zijn adembenemend, zeker als we canyon zien spiegelen in het water.

Over waanzinnige spiegelingen gesproken zeg, wat is het mooi.


Hier wordt de canyon echt een stuk smaller!!

We naderen het einde van de Canyon, het water wordt donkerder…

Dan komen we aan bij het stuk waar je de Canyon kan inlopen, er is helemaal niemand.. We trekken de kajaks een stuk op de kant wat overigens blubberig is. Maar de beloning is er ook naar zeg!!


We lopen op ons gemak de canyon in, af en toe wat eten en drinken en genieten maar. Wat is het gaaf hier !!


De kleuren zijn heel verschillend, net hoe het licht erop valt. Difuus of direct licht alles is mooi! Ik neem een foto vanaf een hoogte van Mandy.


Ja zeg het maar, het is even kajakken maar dan zie je ook wat.


Hoe is het mogelijk, elke bocht ziet er weer anders uit.

Hier moeten we achter elkaar lopen, het is zo mooi!!


De structuur van de wanden is prachtig, vastleggen op de foto  is wat moeilijker !!


Al die kleurtjes, mooie vormen en gewoon met de kajak te bereiken, hoe gaaf is dat dan?

Even een stukje klimmen, dat geeft niet.

Hier zie je het nog smaller worden…

 We lopen heel langzaam terug naar de kajaks…


Op de route terug gaat het eerste stuk het best met de handen zo smal is het… Daarna kunnen we de peddle’s weer gebruiken.

We komen de eerste mensen tegen, op een peddle-board nog wel.


De canyon wordt alweer breder, het uitzicht vanaf de kajak verveel nooit!!

Wat een trip , zijn ook zo klein in deze kloof..


Het is heerlijk stil op water trouwens, je zou zeggen het klinkt hier hol en met een echo, niets is minder waar, het water zorgt voor de demping. We horen alleen wat water klotsen, zo stil is het!!

Als afsluiter een mooie spiegeling, het was een mega kajak trip We zijn weer bij de camper rond een uur of 16:00u in de avond steken we de BBQ aan, tegen 22:00 gaat heel langzaam ons kaarsje uit, maar wat een dag weer.


Voor wie het ook wil doen? …De kajaks huur je bij Antelope Point Marina zie kaartje, daarna linksom naar de Antelope Canyon kajakken!

We zijn vroeg wakker, zo vaak krijgen we kans niet om de zonsopkomst mee te maken bij de Grand Canyon.. Mandy en ik wassen ons even snel en gaan daarna op de fiets naar de Canyon. Het is niet druk, het is nog schemer maar de zon zal zich rond…
We kunnen rustig opstarten we gaan tegen een uur 10 / 10:30 naar de Lower Antelope Canyon. Toch zijn we nog steeds vroeg wakker, veel later als half zes wordt het niet. Mandy en ik nemen een lekker ontbijt, dat eten we lekker buiten op. We rijden uiteindelijk kwart voor…