Omdat we vroeg in bed lagen waren we ook weer rond 06:30u wakker, lekker op ons gemak de hottub aangezet. Deze moet toch even opwarmen. Wat gegeten en daarna met de opkomende zon, kopje koffie/thee genieten van weer een Florida-ochtend. Het blijft met geen andere vakantie te vergelijken. Tegen 09;00u rijden we richting New Smyrna Beach.. Vlakbij New Smyrna Beach stoppen we bij Denny’s voor een ‘build youre own’ ontbijt. Daarna rijden we naar Smyrna Dunes Park en parkeren de auto.

DSC 0391b Vanaf hier heb je machtig mooie en lange boardwalks…

DSC 0807b De boardwalks slingeren door de duinen en hebben diverse afslagen naar de stranden, wij lopen de boardwalk tot aan de pier. Later in de middag zullen we over het strand terug lopen.

DSC 0390b Naast de boardwalk zien we een Gopher tortoise druk in de weer een gat te graven.

DSC 0763b Na enige tijd wandelen, bereiken we ons favoriete deel van het strand bij de rotspier.

DSC 0414b Het mooie van strand is dat er van alles om je heen gebeurt…. The Great Egret is een echte Florida vogel.

DSC 0427bb Er vliegt een groepje Black Skimmers voorbij, deze zie je dan weer niet heel veel.

DSC 0527b Zo zien we een Ruddy Turnstone een echte kust vogel..

DSC 0752b We kijken bij het piertje, in Florida is vissen nationale sport 1 denk ik wel eens, overal waar men een hengel in het water kan gooien, doen ze dat ook.

DSC 0543b Maar ook op de rotsen word druk gevist.

DSC 0445b Er vliegt/zweeft een bruine Pelikaan voorbij, in deze zwevende pose is het echt een oerbeest.

DSC 0760b We staan af en toe een stuk in het water, maar het water van de Atlantische Oceaan is ons even te koud om door te komen. We zullen nog wel aan de Golf van Mexico komen deze vakantie, maar zo is het al helemaal top!

DSC 0697b Een Meeuw heeft een visje gevangen, nu nog opeten.

DSC 0666b Op het strand mag een Sandpiper niet ontbreken, valt onder de “Five Beachiest Birds” 🙂

DSC 0635b Een Osprey duikt met de klauwen het water richting een vis, deze keer heeft het visje geluk.

DSC 0783B Na een paar uurtjes houden we het voor gezien op het strand, de zon is pittig, we wandelen over het strand terug. Dan heb je mooi zicht op Ponce de Leon Inlet.

DSC 0788b Sommige komen hier met hun bootje aan, en gaan in de ‘geniet’ modus… Dan komen we weer bij de auto aan, nemen wat te drinken en daarna rijden Mandy en ik naar Flagler Ave.

DSC00787b Bij Flagler Ave parkeren we de auto weer….

DSC00782b Kijken daarna even bij het strand…

DSC00780b We zien een brandweer wagen en een medic truck, de mensen bieden hulp aan een onwel geworden man. Het loopt allemaal goed af zo hebben we begrepen.

DSC00777b Langs de Avenue heb je beach style gebouwtjes, wij houden er wel van.

DSC00769b Hier zijn overwegend lokale winkels, ook Life is Good.. maar vond ‘nog’ geen leuk t-shirt… komt nog wel!

DSC00775b Na het slenteren over de Ave landen we bij de Flagler Tavern, hier nemen we beiden een lekker “visje” ( Wild caught Haddock breaded and fried crispy ).

IMG 6719b Op het buitenterras is de bezorging in halloween style vandaag ook heel leuk. Daarna rijden we naar huis, halen wat snoepgoed voor halloween vanavond. Van Chelsea begreep ik, als je de Porch lichten laat branden, bellen “kinderen” aan voor Trick or Treat. Nou dat gebeurde ook in allerlei kostuums, … en niet lopend, nee zo weer de auto in een naar de volgende :-0

Wat een leuk einde van de dag, we springen nog even een half uurtje in het zwembad en dan gaat het licht weer uit, onze batterijtjes zijn op.

Yeah 22:00u naar bed en 5:30u wakker lijkt op uitslapen, dat gaat de goede kant op. Na het maken van een ontbijtje gaan we lekker naar het pooldeck en de hottub.. Lekkere start van de dag zo, Mandy had gelezen dat de Apopka Wildlife Drive weer geopend was na Hurricane…
De ligging van de villa is heerlijk rustig, wat verder de wijk in zeg maar, toch worden we nog steeds heel erg vroeg wakker. Ach zo hebben lekker lange dagen 🙂 Ik loop in de ochtend naar het pooldeck en zie twee gordeldieren rond kruipen.. Hoe leuk is dat dan...…