Vandaag zijn we weer lekker op tijd wakker, zo rond halfzes…
Het ritme zit er nog niet in, ach dan gaan we maar lekker douchen en alvast ontbijten.
Tegen achten checken we al uit en rijden op ons gemak naar Key Largo, we slapen weer in een Hampton Inn.
We komen even voor tienen aan, ik vraag of er al een kamer vrij is, en zo niet of de koffers alvast mogen achterblijven. We hebben geluk er is al een kamer vrij, we brengen de koffers naar de kamer, en niet veel later gaan we verder de Keys op.. We hebben een aantal dingen die we willen zien.. kijken bij de grote Tarpon’s bij Robbies, de Flagler Railroad overblijfselen, en de Key Deer spotten, en… wellicht nog de groene Leguaan.

Robbies
We beginnen bij Robbie’s, parkeren de auto en kijken bij het Tarpon voeren, de Pelikanen wachten ook geduldig op een visje. Dan gaan we op weg naar Bahia Honda State Park, onderweg doen we dan wat kleine stops..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We Stoppen af en toe bij de prachtige bruggen die de Florida Keys met elkaar verbinden..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan komen we aan bij het Bahia Honda State Park, daar wil ik de brug zien die nog steeds staat van de Flagler Railroad. Ergens in 1894 had Henry Flagler het idee om van St Augustine naar Key West te kunnen met de trein. Dus moesten er bruggen komen die de eilanden met elkaar gingen verbinden.. In 1905 gaat het dan ook nog echt van start en al in 1912 word de Railroad in gebruik genomen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In 1935 is er in totaal zo’n 40mijl aan Railroad vernietigd door een Hurricane op Laborday..
Henry Flagler was toen al overleden, en het was te duur geworden om de Railroad te herstellen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wel was men overtuigd geraakt van de verbinding Key’s met het vasteland, dus werd de oude Railroad omgetoverd tot een smalle tweebaans weg.. Op deze foto zie je nog de streep die de weg verdeelt in twee rijbanen. Jaren later is er een hele nieuwe verbinding gemaakt, met moderne technieken en bredere rijbanen.. De oude overblijfselen staan er nog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over het Bahia Honda State Park.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het State Park is erg fraai met meerdere mooie stranden… overigens is de zon een beetje achter de bewolking gegaan. Het blijft wel droog, toch vind het ik prettiger om met mooi licht te fotograferen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op een van de deze stranden spotten we een aantal ‘Green Iguana’s’ deze komen niet van nature voor in Florida.. Maar dat geld voor meer dieren die als ‘huisdier’ worden gehouden en best kunnen overleven in de tropische temperaturen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ze kunnen aardig groot worden tot wel anderhalve meter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan rijden we door naar No Name Key, we willen hier de Key Deer spotten.. wat ik wel tussen de struiken zie is een Juvenile Black-crowned Night-Heron.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan zien we een Key Deer in het gras liggen, ik maak een foto.
Hij kijkt me rustig aan en ziet me niet als gevaar…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We rijden verder en niet veel later spotten we er weer een paar, prachtig beesten..

Hertjes
Op een verlaten weggetje zien we weer Key Deers, deze komen gewoon naar ons toe, Mandy vind het prachtig!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tja zie Mandy hier nu nog maar weg te krijgen, die geniet met volle teugen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We wilden ze zo graag eens in het echt spotten, zo komen alleen op de Florida Keys voor, en worden niet groter dan zo’n 65 to 80 Centimeter.. Prachtig om gezien te hebben en nog leuker dat ze ook nog naar je toe komen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een Red-shouldered Hawk staat in plas, die is wel een fotomoment waard denk ik..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan gaan we terug richtig Key Largo, we gaan eerst nog eten op Islamorada. We zitten heerlijk te genieten van het uitzicht, daarna gaan weeten bij The Beach Cafe, Mandy en ik nemen een maaltijd salade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan loopt het tegen zeven uur, we rijden terug naar het Hotel..
Wat een mega dag.. Morgen gaan we naar Orlando, Sandy Ridge onveilig maken :-)

Mandy en ik zijn nog niet echt in het ritme, we worden even over vijfuur wakker. Dat kan beter, we doezelen nog wat maar het lukt niet meer, dan lezen we wat bij op internet. Natuurlijk lezen we de reacties even, das altijd leuk! We ontbijten op ons gemak in…
Vandaag gaan we nog wat genieten van de omgeving, en dan rijden we de lange rit richting Orlando. Maar eerst het begin, we gaan eerst lekker ontbijten.. Dan checken we al vroeg uit en rijden naar het John Pennekamp Coral Reef State Park! De eerste vroege vogels zitten al op…