We willen op tijd ontbijt halen bij de locale bakker maar ook weer niet te vroeg, het is immers vakantie. Zo tegen half negen lopen we naar het dorp, we zien dat de zon over de bergen heen piept.

DSC 5846B1
Het ochtendlicht maakt de bergen blauw en het dorpje mooi zacht verlicht, een paar zwanen maken het af 🙂

DSC 6060b Na het ontbijt rijden we naar het “Dachstein Krippenstein Cable Car” in Obertraun daar kopen we een combi-ticket voor de Ice Cave en de 5 Fingers… Deze baan gaat… hoog!

DSC 5888B De Ice Cave is de eerste stop, voor de 5 fingers moeten we straks nog veel hoger. De wandeling naar de Ice Cave is een flink stukje omhoog, maar het pad is mooi aangelegd. Eenmaal binnen ga je met een kleine groep en een gids. Alles in de cave bestaat al even zeg maar!!

DSC 5905B Door wind in de cave zijn er wanden zo koud van de winters dat er prachtige sculpturen ontstaan.

DSC 5930B De wandeling gaat langs 8 fraaie stops, soms gepaard met gekleurde verlichting en muziek. Best leuk gedaan, wij vinden met name de vormen zo mooi!

DSC 5950B Dan ineens sta je aan een uitgang van de grot en meteen een superuitzicht. Wat een zonnige dag ook, en dat zou de hele dag zo blijven… bofkonten!

DSC 5970B Dan pakken we de kabelbaan naar de 5 fingers, die gaat helemaal naar de top, wel kunnen donsjassen in de rugtas want het loopt naar de 20 graden. Het uitzicht vanaf een uitkijkpunt net ver van de kabelbaan af is direct wow wow. We hebben zicht op de Dachstein Gletscher.

DSC 5958B Dat willen we wel wat dichterbij zien….

DSC 5966B Even nog wat verder inzoomen met de zoom-lens, wat een gaaf gezicht.

DSC 6023B De 5 Fingers staan goed aangegeven wandeltijd is ongeveer 30 minuten.

DSC 6003b Dan komen wij bij de uitzicht punten van de 5 Fingers… we worden niet teleurgsteld zeg maar, wat is dit mooi!

DSC 6036B Mandy neemt het ervan, prachtig uitzicht mooi weer, een bank die in relaxstand staat. Ik snap het wel.

DSC 6024B Wij kijken bij wat uitzicht punten op de weg terug, er zijn wat zijpaden welke de moeite waard zijn. Niet als een speer terug naar de kabelbaan dus.

DSC 6026B Onder het mom van thuis heb ik dit niet in de achtertuin genieten we met volle teugen. Het is een mooie wandeling zo.

DSC 5987B We lopen weer terug naar de kabelbaan, hier zie je de Dachstein Gletscher op de achtergrond. Voordat we de kabelbaan terug nemen, eten we eerst wat bij het terras van de Lodge. Je zit te eten met de Gletscher op de achtergrond, mooie setting.

Tegen 14:00 gaan we terug naar beneden, dit gaat in twee etappes met de kabelbaan. Eenmaal beneden hebben we nog een laatste stop voor wat later op de middag. We willen nog naar de Gosausee een fraai meer met dito uitzichten.

DSC 6099B We rijden naar het plaatsje Gosau, de rit ernaar toe is al prachtig, dit soort uitzichten hebben we niet in het Amsterdamse.

DSC 6101B Wat een prachtige huizen staan hier ook, en wat is het mooi glooiend groen ook.

DSC 6062B Dan komen we aan bij de Gosausee, parkeren de auto en wandelen naar het meer. Vanaf de Gosausee zien we weer de Drachstein, maar nu vanaf de andere kant. Ook aan deze zijde een Gletscher. Het meer is prachtig om te zien!

DSC 6071B We besluiten om het meer halfrond te lopen, dus alleen in de zonnige zijde. Tja wat moet je van dit soort uitzichten zeggen, in het echt is het nog veel mooier!

DSC 6090B We hebben bij dit uitzicht punt maar gewoon gewacht tot de zon steeds meer weg trok. Het was te mooi om niet van dit uitzicht te genieten. Pfff wat een dag weer!

Een redelijk kort ritje naar Hallstatt vandaag, dus doen we rustig aan, althans dat was de bedoeling. Uiteindelijk zijn we op 07:00u wakker en gaan eruit. Even wassen en daarna rustig wat ontbijten en daarna hangen we de caravan achter de auto. Koers Hallstatt. Ik kon het van puzzels, het…
We lagen er gisteren tegen halftien in, de buitenlucht in combinatie met wandelen doet zijn werk wel goed.Voordeel is, we zijn weer vroeg wakker, zo tegen 07:00u gaan ons even wassen en eten wat. Tegen 8uur checken we uit bij de receptie, daarna koppelen we de caravan achter de auto…