We worden voor de wekker gaat wakker, deze hadden we gevraagd ons tegen 7uur wakker te maken.. We springen soepel uit ons bed, en maken koffie en zetten wat brood met opsnit op tafel. Tijdens het eten kunnen we het eerlijk gezegd niet, laten de reacties op het weblog te lezen.. Het is een meer dan leuk begin van de dag !!  Daarna als we onze kleren aan hebben en gedouchte zijn ( dit in willekeurige volgorde) ruimen we de koelbox in, er passen een paar blikjes cola, donuts, en …wat water in. De koelelementjes liggen onder op, dit moet goed gaan, we nemen handdoeken mee, en de zwemkleding hebben we al aan.
Voor de duidelijkheid zitten we met normale kleding in de auto, en hebben daar onder de zwemkleding al aan gedaan..

Tegen 8.00 uur rijden we bij huis weg, en als we richting Clermont rijden, komt de mist nog steeds van de grond af..
PA311524PA311533

Tegen de tijd dat we borden Inverness zien, is het echt mooi weer aan het worden. We genieten van het uitzicht welke Alex, afgelopen zomer vaker heeft gezien.. De route ernaar toe heeft hele mooie stukken.. we zien koeien grazen op inmens grote vlaktes, het doet bijna Texaans aan zo .

PA311525

Tegen 10.00 uur zijn we op de parkeerplaats, bij Pete’s Pier… We lopen naar een soort winkeltje, en betalen daar 5 dollar voor het parkeren. We krijgen een a4 tje mee….. Ik leg deze zichtbaar op het Dashboard, en we wachten op wat  komen gaat…  Tegen half elf vertrekken we over de mooie binnen wateren van Crystal River.. Het water is echt heeeel doorzichtig hier.

PA311548

Je kan zo op de bodem kijken, en de captain doet echt zijn best om Manatees te spotten. Na een halfuur, zet hij de motor uit, en laat het anker zakken. Hij wijst naar de bodem, en vraagt een ieder om zich heel langzaam in het water te laten zakken. Je moet dit doen met zo weinig mogelijk geluid, je krijgt zo’n soort pvc drijf speeltje mee. Hiermee kun je drijven en rustig hangend naar beneden kijken, het beste is om niet met je benen te bewegen. De manatee zou je per ongeluk kunnen laten schrikken.. en dan zwemt deze weg.

PICT0073

Hier zie je Mandy te water zakken met zo,n roze buis, ik kan je vertellen, het is een mega ervaring. Het is gaaf als de Manatee heel rustig naar boven zwemt adem haalt en weer rustig naar de bodem daalt. Mandy blijft dicht bij me, maar als snel heeft ze door dat deze prachtige dieren niets doen. We blijven zeker 20 Minuten in het water, de captain wekt niet de indruk haast te hebben vandaag.

PICT0013Manatee2

We raken er niet over uitgepraat,dit is zo gaaf, hoewel deze Manatee heel rustig was konden we hem maar moeilijk aanraken. De Captain vertelde dat er vele Manatees juist heel nieuwsgierig zijn, en dus naar je toe komen. Dat geluk hadden we niet, maar kippevel all over the place dat zeker. Hadden we plezier ??:

PA311562PA311564

Dacht het wel zeg, we varen zo door de wateren van Crystal River en gaan dan richting Three Sister Springs … Voor de ingang wordt de boot weer ten anker gebracht, en gaan  we weer te water. Three Sister Springs is niet toegankelijk per boot.. wel zwemmend tussen paaltjes door.. Wat is dit mooi zeg..

PA311639

Zo helder, dit is echt heel erg mooi, we zijn even in een heeel andere wereld.
Na 15 Minuten zwemmen we terug naar de boot, we zullen wel naar de haven terug moeten…  vermoed ik, het is inmiddels al 12:45 uur. Wanneer we bij de boot aankomen, wil de kaptein nog een natuurgebied aan doen. We zijn de laatste rit vandaag, en ze zijn weer aan het indraaien voor het nieuwe Seizoen, deze begint eigenlijk vanaf 15 November…

We hebben geluk, de plek waar we nu weer terecht komen, lijkt wel Scenic Boat Tour meets een gave airboat ride in de middel of niks.. We varen langs prachtige huizen, het water is ook hier weer mega schoon zeg..

PA311548PA311556

Daan komen we op open water, en varen langs hele mooie plekken, ik hou hiervan, ik ben blij dat ik dat mag fotograferen, dat we dit kunnen zien.
De Captain doet echt zijn best om er een top dag van te maken, het is nu 13:30 uur, en we kijken onze ogen uit.  Diegene die het weblog volgen, nemen me maar niet kwalijk dat ik altijd veel foto’s gebruik..

PA311651PA311661

Opeens gaat wederom de motor uit, anker te water…. daar wijst de captain … wij zien ze ook. Het is een moeder met jong… Wat gaaf, het jong is heel nieuwsgierig en komt op de boot af. We gaan langzaam het water in, als Mandy het water in wil en nog half aan het trappetje hangt krijgt ze bezoek. James Taylor zingt .. ‘You‘ve Got A Friend ‘ nou echt wel…

ManateeMandy

Even later zijn we allemaal in het water, en de Manatees blijven nieuwsgierig hangen wat leuke foto’s oplevert.. Het is onbeschrijfelijk, ik doe een poging… nee ik kan niet onder woorden brengen hoe leuk we dit vinden. We zijn echt onder de indruk, het aanraken, ogen die je echt heeel lief aankijken. Er is totale vrede tussen ons en de manatees… je mag ze gewoon aaien…

PICT0058

We blijven zo weer een minuut of 20 genieten, dan worden we terug aan boord geroepen. Het is tijd om terug te gaan…tegen drie uur zijn weer terug bij de auto..

We nemen afscheid, van iedereen en stappen in de auto, tijdens de terug weg raken we niet uitgepraat over deze bijzondere dag.. Dit zal je niet heel veel keer doen in je leven.. dan was deze encounter wel heel gaaf.. Dan heb ik het nog geeneens over een schildpad welke heerlijk op een boomstam van de zon lag te genieten.. Ach er moet ook nog wat over blijven voor een fotoverhaal, deze dag verdiend zo,n slot.. Wanneer  we bij Clermont aankomen, landen we bij Olive Garden.. Ik neem de Tour of Italy… Mandy neemt de Mixed Grill, oef het was weer heerlijk.. Wanneer we thuis komen, zetten we koffie en genieten met een bak koffie en de laptops op het balkon van de ondergaande zon..

PA311706PA311710

Daarna gaan we naar binnen en maak ik een verslag van vandaag, en zullen we nog wat na genieten in de hottub die ik heb aangezet.

Hier het fotoverhaal

Tot Morgen…

We komen lekker in het ritme, ach als je veel uit je dag wilt halen is het geen probleem..Het is  6 uur dat we wakker worden, dan maar een bakkie koffie zetten, en genieten we extra lang van Florida.. Dit zijn gewoon bonus uren die normaal slapend verloren gaan, we…
We worden wat later wakker als de afgelopen dagen, ik kijk op de wekker welke 7:00 uur aangeeft. Toch een uurtje langer dan de afgelopen dagen, ik zet koffie… wat nu wel lukt, en we lezen onder het genot van het bakkie koffie, de leuke reacties op het weblog.  De…