Gisteravond na het plaatsten van het blog, ben ik eigenlijk meteen gaan slapen dat zal zo rond 23;00 zijn geweest. Ik zet eerst de wekker om 5:45, en beland in diepe rust. De volgende ochtend wordt ik om 5:40 wakker net voor de wekker afgaat. Ik spring als een jonge god onder douche, dit gaat zo soepel als je alleen in films ziet. De dag begint goed… Wanneer ik klaar ben met douchen, is Mandy net wakker, en Jasper staat al onder zijn douche. We spreken af dat we allemaal rond 6:30 verzamelen. Een ieder kan nog wat voor zichzelf doen, Mandy had al croissants in de oven gedaan en vroeg mij deze rond 6:20 eruit te halen.

Ik start nog heel even de laptop op, maar veel tijd om de blogs te lezen heb ik niet deze ochtend, wel lees ik dat er vandaag meer bekenden naar Frenchy toegaan…. Wellicht komen we ze nog tegen? We eten eerst de  croissants op en nemen wat Jus de Orange. We laden alles in en stappen 6:45 in de auto, richting St Pete Beach. Bij Tampa is het eerste foto moment..

Tampa
Volgens tomtom liggen we opschema, de aankomst tijd ligt rond 8.25 bij Frenchy’s. We hebben eigenlijk geen oponthoud en bereiken redelijk eenvoudig St Pete Beach, terwijl ik afrem voor een stoplicht rijd er ineens een onbekende auto naast ons. Het is zo’n enorme impossante goud kleurige MPV met een hele groep mensen erin, en deze mensen maar zwaaien… het blijken de Almeerders te zijn, ik moest er meteen om lachen, gezamelijk rijden we op naar Frenchy’s. Tomtom had weer gelijk we komen om 8:25 bij Frency’s  aan..

Frenchy's

Bij aankomst  is het rustig, we zijn alleen met de Almeerders, toch is Frenchy’s als vanouds meer zenuwachtig dan ons. We stellen hem gerust dat we echt niet zo gek met de boten omgaan zoals we eruit zien … dat helpt. Hij wil ons nu zelfs op de foto zetten…
Familie foto

De verslagen van de Almeerse florummers vind je hier Marja en Sonja

Wij zijn als eerste aan de beurt, Ik krijg een stoomcursus speedboot varen en we mogen de spullen in laden en daarna full steam ahead. We varen heel rustig de haven uit richting open zee. Eénmaal op open zee geef ik het roer over aan Jasper en wij gaan lekker genieten van het uitzicht. Oh dit is vakantie gevoel zoals het hoort …  We genieten van de vrijheid en hopen dat we nog wat dolfijnen tegen komen.

jasper2

Jasper doet het fantastisch, en wij hopen op dolfijnen, dat wil voorlopig nog niet lukken. Jasper stuurt richting het hotel waar we vannacht gaan slapen, ik neem een foto van het hotel, maar het is tegen de zon in, en de foto ziet er niet uit. Op een gegeven moment zien we toch een vinnetje .. dat is kippevel kan ik jullie vertellen…

Dolfijn4

Het zijn er twee, en het is verdaaid moeilijk om ze op de plaat te vangen, je weet nooit waar ze weer omhoog komen.. Toch is het een machtig gezicht en al heel blij vervolgen wij onze route…. We zien de boot van de Almeerders, we gaan heel even langs om het vast te leggen… Dat gaat wel even in een tempo hoor riemen vast..

speed2 speed

almeerders

Als we bij de Almeerders komen wordt even gezwaaid, en een ieder gaat weer zijn eigen weg, wij varen heel rustig in de hoop toch weer wat dolfijnen te spotten, tegen 11:30 is het  raak en zitten ze in stelletjes om ons heen, we weten ze maar moeilijk op de camera te krijgen. Het zijn er zoveel en overal om ons heen komt er één boven. Toch lukt het ons wel, en wederom lachen we van oor tot oor dit is geweldig, zo in het wild die prachtige dolfijnen om ons heen

Dolfijn1

Het valt niet mee, om op het blog weer te geven, hoe leuk dit is in het echt.
Ik maak ook filmpjes met de camera en als er wat meer tijd is, in de vakantie zal ik die ook uploaden!! Terug naar ons avontuur, want het is erg leuk we komen ogen te kort.

Dolfijn2

We hebben wel eerder hier gevaren en wel hele groepen gezien, nu pesten ze ons door één voor één boven te komen. Maar het is het meer dan waard..

Dolfijn3

Ze zwemmen naast ons onder ons door en wij maar gokken waar ze boven komen, soms heb je geluk, vaak ook niet ;-) Maar het is weer een hele gave belevenis.

Dolfijn10
Dan zien we er twee waarvan één nog een heel klein vinnetje heeft deze blijven bij elkaar. Heel mooi om te zien, tegen 12:15 besluiten we de haven weer binnen te varen op de binnen wateren zagen we ze vorig jaar namelijk ook . Je hebt er ook best wel leuke huizen staan, daar varen we toch maar even langs, werkelijk pracht locatie zo aan het water..

Huizen2

Huizen3

Je kan het slechter treffen, nou daarover gesproken, … Frenchy scheurt langs met een boot dat we snel terug moeten naar de haven. Er is zeer beroerd weer in aantocht, nou is hij wel heeel nerveus maar ik gehoorzaam maar braaf. Gelukkig maar want als we maar net alle plichtplegingen achter de rug hebben, en in de auto zitten begint het te regenen, en er is wat onweer. We rijden langzaam naar het hotel wat hier nog geen 5 minuten vandaan is. Daar rond 13:30  aangekomen vraag ik om een upgrade met zeezicht ( op advies van Sonja die hier eerder heeft gezeten) , de dame achter de balie meld dat onze kamer pas rond 15:00 beschikbaar is, misschien iets eerder. Ze checked ons wel in zodat we straks alleen nog maar de sleutel hoeven af te halen, en wij gaan weg naar een klein lokaal winkelcentrum, ook eten we wat bij Subway.

Subway

We eten alle drie 6” broodjes,  precies dezelfde als een paar dagen geleden.
Daarna gaan we even naar een Supermarkt die er geweldig van binnen uitziet.
Ik kon deze winkel niet,  maar een zeer nette winkel ( Sweetbay dacht ik ) We gaan ook naar wat lokale winkeltjes, om de tijd te doden, en dat is best geinig.

Winkels

Het regent nog steeds, tegen 15:00 rijden we terug naar het Grand Plaza, de kamer is klaar, en met een knipoog zegt ze tegen me, dat de kamer ons wel zal bevallen…. Nou dat klopt we zitten pal in het midden van het hotel met zicht op het zwembad, strand en de zee. Allemaal gewoon recht vooruit, zijn we dan geluksvogels… ja dacht het wel.

Grand Plaza

Dit is ons uitzicht en als bonus begint de zon weer te schijnen, toeval? We zullen het nooit weten ;-) Het is een prachtig uitzicht, en Mandy en ik  gaan zwemmen.
Jasper blijft in het hotel die heeft het even gehad. Op het strand zien we ook nog een trouwerij voor het hotel, erg leuk.

Wedding

Dan gaan we terug naar de kamer het is al 18:00 uur en we krijgen honger.
We douchen en kleden ons om en besluiten bij het restaurant Spinners te eten.
We eten er alle drie Filet Mignon, het is heerlijk en we genieten van het steeds veranderende uitzicht omdat het restaurant draait.

Filet Mignon

Daarna gaan we naar onze kamer, ik werk het blog bij iedereen hangt wat.
Dan gaan we slapen om 22:30 we best wel moe…

Voor wie het leuk vind een aanrader mijn foto verhaal 4 met muziek.

We zijn net thuis  uit St Pete beach, morgen een verslag van vandaag.

Tot morgen!

Ps ….Pieter ik heb de schakelaar gevonden om de pedalen te stellen van de Tahoe. Bedankt voor deze tip, ik zit nu helemaal als een vorst in die auto ;-)))

Iedereen bedankt voor de leuke reacties elke dag, wat is dat leuk om te lezen !!!

Gisteravond gingen de hoofden knikken tegen tienen, en we zijn lekker gaan slapen. Vanochtend worden we om 6.30 wakker, dat is alweer een uur later dan gisteren, we besluiten onder het genot van een bakkie koffie met de laptops op het pooldeck te internetten.. Eerlijk gezegd surf ik als eerste…
Vandaag wordt ik rond 6:30 wakker, en kan niet meer slapen. Zachtjes open ik de balkon deur zodat niemand mij hoort, en ik geniet intens van het uitzicht op het strand met palmbomen en de zee. Een geweldig gezicht, er zijn al mensen die wandelen op het strand. Het is…