Een redelijk kort ritje naar Hallstatt vandaag, dus doen we rustig aan, althans dat was de bedoeling. Uiteindelijk zijn we op 07:00u wakker en gaan eruit. Even wassen en daarna rustig wat ontbijten en daarna hangen we de caravan achter de auto. Koers Hallstatt.
Ik kon het van puzzels, het plaatje van een dorp aan het meer zat in mijn kop. Dit wilde ik ooit zien, dat wordt dan vandaag 🙂

IMG 2918b1 De route door de bergen is heel mooi, het zonnetje begint weer door te breken. Dat maakt de omgeving net even mooier, het rijden in de bergen met de caravan gaat prima.

IMG 2932B
Tegen 10:35u rijden we een lange smalle tunnel door en 10:45u komen we aan bij , Campingplatz Klausner-Höll. De camping ligt letterlijk op 5 minuten lopen van het cemtrum. Bij het inchecken blijkt het rustig en krijgen we een zeer ruime plek voor onze caravan, de ligging zo tussen de bergen is niet verkeerd. We ztten de caravan op de plek en daarna wandelen we naar het centrum

DSC 5666b
Hallstatt ligt zo fraai aan het water. Het dorpje is in het echt nog veel en veel mooier! Jammer dat het grootdeels bewolkt is, maar hee, we zijn er.

DSC 5773b De gebouwen zijn prachtig Disney heeft hier ook inspiratie opgedaan!

DSC 5788b
Met wat fantasie zie je hier hel plein in Disney bij Belle en beest.

DSC 5803b Deze foto heb ik gemaakt op zo ongeveer dezelfde plek als de Ravensburger puzzel in Hallstatt, hoe geinig is dat dan.

DSC 5815b De zon valt soms verder weg, maar het blijft mooi dus… nog een foto dan, daarna lopen we weer verder. We gaan wat middag eten op het terras.

DSC 5699b In de middag nemen we een boottocht, er zijn weinig toeristen nu, dus zitten Mandy en ik met ons tweeën in een soort lage vikingboot met een elektrische motor. De ‘schipper’ vertelt af en toe wat over de omgeving.

DSC 5696b
Hallstatt is vanaf het water ook zo fraai, de lagen naar boven zijn eigenlijk nog beter te zien.

DSC 5709b Op de voorgrond in het water zien je een paar botenhuizen, naar boven toe zie je het gelaagde ‘stadje’

DSC 5739b We varen langs het kasteel aan de overkant van het meer, het is nu in private handen heb ik begrepen.

DSC 5781b
Wanneer we weer aan de kant zijn lopen we nog langs wat plekken bij water, ik vind het mooi zo in de bergen.

DSC 5791b Tegen een uur of 15:00u lopen we lekker terug naar de caravan, stoelen naar buiten en benen omhoog. Ook lekker.

Morgen willen we naar Dachstein daar is het” Giant Ice Cave” en we willen naar het Platform Five Fingers, beiden bereik je met kabelbanen. Tot morgen.

Dag 3 van de vakantie begint met regen op het caravan dak, het kan niet altijd mooi weer zijn. Het zal pas in de loop van de middag droog worden zegt de weer app, we proberen toch eigenwijs drie verschillende weer apps, drie verschillende uitkomsten, wij gaan voor de beste.…
We willen op tijd ontbijt halen bij de locale bakker maar ook weer niet te vroeg, het is immers vakantie. Zo tegen half negen lopen we naar het dorp, we zien dat de zon over de bergen heen piept. Het ochtendlicht maakt de bergen blauw en het dorpje mooi zacht…