We zijn rond half acht wakker, eerst even rondje badkamer en daarna haal ik de verse bolletjes op de camping en kookt Mandy een lekker eitje, je kan eraan wennen. Na het ontbijt maken we ons klaar voor vertrek. De Formarinsee is te bereiken via een bus die vertrekt uit Lech en we willen de bus van 10:35 nemen.

De Formarinsee bustickets koop je tegenover Hotel Post, waar ook het Koningshuis in de winters zit.
We zijn er ruim op tijd, parkeren in de ondergrondse parkeergarage naast de kerk. Dan lopen we naar het huisje voor de tickets.

DSC 4200d Het is kwart over tien we zijn dus ruim op tijd, Lech ziet er mooi uit, maar het is echt een winterdorp. Misschien dat er later in het seizoen meer te doen is ….

DSC 4195d We kijken even rond voor we ons bij de bus verzamelen.

DSC 4208d De busrit naar de Formarinsee duurt ongeveer een half uur, de rit zelf is al mooi. Wanneer we uitstappen zien we prachtige bergen en besneeuwde toppen.

DSC 4230d Binnen een 10 minuten bereiken we de Formarinsee en zien het wandelpad in de verte omhoog gaan richting de Freiburger Hütte.

DSC 4248d Op dit wandelpad heb je zicht op wat ze hier de Roten Wand noemen, dat heeft met de rode strepen in de rotsen te maken.

DSC 4256d Vandaag is de eerste dag dat de Formarinsee bustour open is, de Freiburger Hütte is dat helaas nog niet.

DSC 4258d Dus wandelen we door over wat we een ‘wandelpad’ noemen naar boven, we krijgen nog mooi zicht op de Formarinsee.

DSC 4271d Daarna wordt de omgeving alleen maar mooier en mooier..

DSC 4279d De omgeving is mooi ruw en we boffen met het weer.

DSC 4287d Het pad wat we gekozen hebben moet ons naar de Steinernes Meer brengen, maar er ligt verderop behoorlijk veel sneeuw op de paden. We kunnen het pad soms niet meer zien 🙂

DSC 4295d We proberen het nog een eindje, want jemig deze omgeving is zo mooi.. Maar besluiten de Steinernes Meer over te slaan, en wandelen de zelfde weg weer terug. Nu is makkelijker omdat het bijna alleen maar dalen is.

DSC 4307d Ik kijk bij een vijvertje ontstaan door smeltwater, ik roep Mandy ,…. Kom eens kijken.

DSC 4313d Een prachtige salamander laat zich zien, ik doe hem daarna snel terug in het watertje, mooi beestje.

DSC 4316d De wandeling is weer van buitengewone schoonheid, maar ja dat is hier in de omgeving al snel.

DSC 4327d Het is warm en pittig klimmen en dalen, maar het is te mooi om daaraan te denken.

DSC 4330d Dus genieten we met volle teugen hoog in de bergen.

DSC 4334d Op de terugweg wandelen we weer langs de Formarinsee..

DSC 4336d Nog een laatste blik en we pakken de bus terug naar Lech.

DSC 4339d Bij Hotel Tannbergerhof schuiven we aan bij het terras.

IMG 7778d Nemen hier wat te eten en te drinken, lekker in de zon, wie doet ons wat.

DSC 4350d We lopen nog even door Lech, daarna rijden we tegen half vier weer terug naar de camping.. Weer een mooie dag.

We slapen tot een uur of 7u00, tegen 8u00 haal ik verse broodjes op de camping. Mandy en ik vinden de verse bollen altijd iets van een Duits/Oosterijkse vakantie. Na het ontbijt frissen we ons op daarna rijden we weg van de camping. De bestemming is de Silvretta-Hochalpenstraße , deze…
We zijn redelijk vroeg wakker ook weer rond half acht, zetten koffie en thee. Rond achtuur haal ik de verse broodjes op de camping, ze zijn zo lekker. Daarna gaan we rondje douchen en rijden we tegen negen uur richting Bregenz aan de Bodensee. Het is nog rustig, we kunnen…