Vandaag gaan we de rit naar Zion maken, maar eerst ontbijten we wat, het is nog vroeg zo tegen 07:00u. Na het wassen kijk ik even buiten en zie iets bewegen op de grond niet ver bij me vandaan. Ik zie een “squirrel’ die ik in me leven nog nooit gezien heb. Ik fluister naar Mandy en pak de camera…

IMG 9681900 Het blijkt na google een zeldzame Kaibab squirrel te zijn, deze squirrel leeft alleen op de North Rim van de Grand Canyon. Wat leuk zo’n zeldzaam eekhoorntje te zien.


“Unlike squirrels living in many other more developed areas, the Kaibab squirrel doesn’t interact with humans frequently, and largely still avoid crossing paths with any people they notice. So although the Kaibab squirrels are not facing an immediate threat of habitat loss or extinction, they’re elusive, making spotting a Kaibab squirrel a semi-rare event. The rare Kaibab Squirrel lives only on the North Rim of the Grand Canyon. This squirrel is not found anywhere else in the world”

IMG 9698900 We maken ons klaar voor vertrek na de gave encounter met de squirrel, wanneer we de Meadow op North Rim bereiken spotten we een Coyote.. Wow de dag begint met wildlife zeg.

IMG 9750900
Tegen 11:00u bereiken we Zion, en moeten eerst door de Zion-Mount Carmel Tunnel, daarna rijden we Zion binnen…

IMG 9789900 Dan moeten we lange weg naar beneden rijden, dat heb je het echte Zion uitzicht, prachtige rode rotsen met witte slagroom erop. Prachtig is dat, waar zie je dat nou?

IMG 9808900We rijden door naar de Watchman Campround en mogen direct naar onze plek Loop A 013R, de R staat voor River. Zion heeft veel privacy op de meeste plekken, zo ook deze.

IMG 9800900 We staan aan de R van River en das niet verkeerd.

IMG 9799900 En tegen de rode rotsen metde witte topppen aankijken is ook heel mooi, een Zion plaatje, zeker met het groen erbij.

IMG 9845900 Het is onze derde keer Zion, veel hebben we al gezien eh gewandeld of beklommen, maar wandelen langs de Virgin River is iets wat we beiden relaxed en prachtig vinden zo aan het einde van de vakantie. We stoppen bij de Court of the Patriarchs.

IMG 9812900 We zien een vader met z’n kind in het water, het is ook zo lekker rustig op dit deel van Zion.

IMG 9818900 Vanaf de Court of the Patriarchs lopen we naar Zion Lodge, dit doen zoveel mogelijk langs het water. Af en toe stopt de trail en moet je een stukje op de paarden zandstrook.

IMG 9892900 Dat loopt wat stroever maar jemig de uitzichten zijn er dan ook naar.

IMG 9862900 De meeste tijd kan je toch gewoon langs het water wandelen en genieten van de prachtige wandeling!

IMG 9887900 Het is een fraaie wandeling als je niet meer wilt klimmen en toch van Zion wilt genieten, de uitzichten zijn echt om van te genieten.

IMG 9915900 We zien een nieuwsgierig eekhoorntje, zijn klauwtjes houden de takje stevig vast.

IMG 9902900 Dan komen we aan het einde van deze trail en kom je uit bij de paardentour, het gebouw zie je rechts onderin. Hier komen we tevens aan bij de Zion Lodge, hier besluiten we ook wat te eten, zo maken we er een superrelaxte dag van.

IMG 9919900 Na het eten pakken we de Zion bus naar de riverwalk trail, ook hiet proberen we zo veel mogelijk langs de rivier te lopen op de zandpaden.

IMG 9927900 Het is nu 15:30u en de zon kan de canyon niet meer helemaal verlichten, door het latere tijdstip, maar dat is ook mooi.

IMG 9960900 Op sommige stukken worden de rode rotsen wat intenser door het veranderende licht.

IMG 9934900 Die rode kleur zie je weer terug in het water.

IMG 9952900 Een mijmerende eekhoorn, wat een lievie…

IMG 9966900 Om 15:45u komen we aan bij de Narrows, het begin is in de schaduw, hier zijn veel mensen lekker in en om het water. Wij gaan hier ook even een kwartiertje zitten en relaxen. Daarna lopen we terug naar de bus en gaan terug naar de caravan om daar de rest van de middag te zitten.

Wanneer we op ons plek zijn krijgen we aangenaam bezoek, wat zijn ze leuk hier in Zion.


Wanneer de zon ondergaat wordt de Watchman (zo heet deze rotsformatie) in het zonnetje gezet, dit is een prachtig fenomeen van een enkele minuten, dan gloeit het even op.

Zion is onze laatste campground van deze trip, in de avond  genieten we nog van het kampvuur, het was weer een superdag.

Door het uur tijdsverschil in ons voordeel ben ik vroeg wakker, ik kijk naar buiten en zie dat het al licht wordt. Rond 06:15u neem ik even een kijkje buiten.. braaf wachtend op de zonsopkomst. Er is geen wolkje aan de lucht de lucht verandert voor een paar minuten in…
We staan redelijk vroeg op we moeten de caravan en jeep inleveren vandaag. De koffers halen we te voorschijn, zorgen dat we alles inpakken. Mijn nieuwe camera wordt ingepakt,de Canon heeft het goed gedaan deze vakantie.. Vandaag gaan we verder met de Iphone, das straks fijn in Las Vegas. Dan…