Yeah een beetje uitslapen is gelukt het was 07:10u toen we wakker werden, lijkt wel vakantie. Op ons gemak maken we wat eten klaar, daarna lekker douchen. Rond 09:00u fietsen we naar de Ferry, we zijn op tijd voor de Ferry van 09:15u. Ons doel is Fisherman’s Wharf , Lombard Street Coit Tower, Union Square, Chinatown en de Painted Ladies…


We zetten de fietsen op slot aan één van de nietjes bij Fisherman’s Wharf, daar beginnen we doorheen te wandelen.


We wandelen langs de winkels, de winkels zijn prachtig om te zien.


Gewoon lekker commerciële winkels om de tourist te verleiden, hoort er ook bij, we wandelen ook in de winkelstraten ervoor. Daar besluiten we lekker bij Denny’s te ontbijten.. kunnen we goed mee vooruit vandaag 🙂


Wanneer je aan Fisherman’s Wharf denk dan verwacht je ook vissersbootjes..


En mensen die de vis en krab schoonmalen, het is al vroeg bezig allemaal!!


Als je een beetje rondwandelt is Fisherman’s Wharf erg fraai!!


We wandelen naar Hyde Street Pier, ziet er ook weer mooi uit allemaal !! Daarna wandelen we terug naar de fietsen, helaas is het slot door tweeën geknipt  grrrrr. Onze Walmart fietsen… We besluiten dan maar te kijken hoe het best te gaan lopen. Een regendrup is nog geen regen en hoe vaak zijn we nou in San Francisco,….  dus Life is Good !!


We wandelen op ons gemak naar Lombard Street, het is er druk met auto’s de dit deel willen rijden, ik snap dat wel!!


Mandy en ik lopen helemaal naar boven,  kijken bij Lombard Street naar beneden, ook gaaf is in de diepte kijken van de straten.


We kunnen ook genieten van de Cable Cars die voorbij komen, mooi om te zien.


Daarna wandelen we naar de Coit Tower, voordeel van wandelen is dat je de stad anders ziet..


We lopen door mooie straatjes en genieten van de wandeling!!


Dan zijn we er, we betalen $8 per persoon om met de lift naar boven te mogen…


Het uitzicht op de Coit Tower is 360º, je hebt een heel mooi uitzicht over de stad en Pier 39 !!


Natuurlijk kijken we op ons gemak in Chinatown…


Deze straat met lampionnen lijkt eindeloos lang, apart sfeertje, dat dan weer wel 🙂


Chinatown moet je gewoon even gezien hebben, zeker leuk om doorheen te wandelen !

We wandelen langs een icoon in San Francisco een zogenaamd  ‘Flatiron”  gebouw, de  Sentinel Building AKA Columbus Tower.


Wanneer we bij  Union Square aankomen nemen we wat te drinken op één van de terrassen, het is 23 a 25 graden en heerlijk!!
Hier kijken we bij wat winkels, er zit een company-store van Icebreaker daar gaan we ook even naar binnen. Het is tegen 16:00u als we richting de  Painted Ladies wandelen.


Daar zijn dan de  Painted Ladies, ze zijn mooi om te zien, ervoor is een parkje daar gaan we even zitten… Na een tijdje open ik de Uber-app en zes minuten later rijden we richting het ferry gebouw. Das vals huh terug met de taxi 🙂 Uh 13 a 14 km gelopen in de helling straatjes van San Francisco was genoeg maar we hebben lopend ook erg genoten en alles op het gemak gezien.
Morgen Alcatraz, ook weer zin in, San Francisco is mooi daar doet ene regendruppel helemaal niets aan af 🙂

Ondanks dat we niet vroeg hoeven op te staan zijn we rond half zeven wakker, dan maar eruit.  Rustig aan opstarten met een ontbijt, daarna wassen. Rond kwart voor negen stappen we op de fiets naar de ferry, de vetrek precies om half tien. De ferry doet er in het…
We hoeven niet heel vroeg op, de tour van Alcatraz is om 11:00u en met de ferry zijn we in een halfuurtje over. Dus doen we het relaxed, ook fijn. Onze buren vertrekken vandaag naar Monterey en willen hun openbaarvervoerskaarten aan ons geven. Deze zijn voor de Cable Car de…