Voor vandaag hebben we ontbijt geboekt, dat kan hier op het resort… We ‘moeten’ dus om 08:00u aanschuiven, nu zijn we rond half acht wakker dus dat gaat lukken. Het weer vandaag zal niet heel veel zon-uren bevatten, dus gaan we in de loop van de ochtend naar een charmant stadje op 40km van de Zugspitz.

DSC 8221D Als we naar buiten kijken zien we dat er wat bewolking om de bergen komt.

DSC 8218D Dat is wel een spectaculair uitzicht zo, maar het trekt wel verder dicht vandaag.

OntbiijtZugspitzD We beginnen vandaag aan het ontbijt, het ontbreekt ons aan niets. Deze camping annex sterren resort is wel het beste wat we tot nu toe hebben meegemaakt, gebruik van de sauna’s, zwembad. Ech serieus genieten hier, ook de ligging tussen de bergen.

DSC 8223D Wat later in de ochtend rijden we naar het stadje Füssen in Ostallgäu.
Het zal droog blijven, maar de temperatuur schommelt tussen de 20 en 22 graden. Als je 25 a 28 graden gewend bent is een lange broek wel lekker, iedereen worstelt een beetje met kleding op zo’n dag.

DSC 8226D Füssen in Ostallgäu ligt op een hoogte van 800 meter vlak bij de grens met Oostenrijk in het Duitse Beieren. Parkeren is dicht tegen het centrum op een ruime parkeerplaats en het wemelt van de leuke gekleurde gebouwen en tientallen terrasjes.

DSC 8228D De gevels in Füssen, zijn heel mooi beschilderd.

DSC 8254D Af en toe piept het zonnetje door, terwijl Mandy en ik genieten van de kleurige straatjes.

DSC 8257D Het stadje heeft vele kleine leuke pleintjes, natuurlijk met terrasjes!

DSC 8262D En bloemen aan de gevels, dat is ook zo mooi.

DSC 8263D Het restaurant is ook mooi, zelfs een bootje voor de deur :-)

DSC 8277D We zien een beschilderd kerkje, deze is helemaal glad, de stenen onderop zijn er opgeschilderd!

DSC 8278D De stad is 700 tot 800 jaar oud, en heeft prachtige gebouwen staan.

DSC 8288D We waren hier niet alleen, Füssen in de zomer is goed bezocht. Het was gezellig druk zeg maar.

DSC 8301D Wandelend langs de oude stadsmuur lopen we weer naar de auto… Wat een schattige stad, met zijn beschilderde gevels. Eenmaal weer op het resort gaan we naar de sauna’s, en daarna lekkker zwemmen.. Lekker ontspannen de dag eindigen.

DSC 8321D In de avond kijken we van onder de luifel naar het prachtige landschap voor ons, weer een heerlijke vakantie dag!

Vlakbij het plaatsje Garmisch-Partenkirchen is een mooie kloof waar miljoenen jaren smelt water en puin de rosten hebben uitgehouwen. De Partnachklamm moet een mooie kloof zijn, dus gaan we deze na het ontbijt bezoeken. We parkeren de auto bij Olympia Skistadion, hier is ruim voldoende parkeerplek. Daarna lopen we in…
Vandaag de één na laatste dag van de vakantie, vanaf de Zugspitz Resort rijden we vroeg richting de Ehrwalder Almbahn. Parkeren is voor de deur van de kabelbaan dus dat is makkelijk. We hebben de Seebensee al eens gewandeld, dus de route kennen we. De wandeling langs de Seebensee naar…