Vlakbij het plaatsje Garmisch-Partenkirchen is een mooie kloof waar miljoenen jaren smelt water en puin de rosten hebben uitgehouwen. De Partnachklamm moet een mooie kloof zijn, dus gaan we deze na het ontbijt bezoeken. We parkeren de auto bij Olympia Skistadion, hier is ruim voldoende parkeerplek.

DSC 8018d Daarna lopen we in de richtig van de kloof, het is een wandeling van ongeveer 20 minuten.

DSC 8028d Dan komen we bij de rivier Partnach, deze stroomt door de kloof.

DSC 8034d We kopen twee tickets en gaan door de smalle poort de kloof in.

DSC 8066d
De Partnachklamm is gevormd door de rivier van de Partnach. Het water is afkomstig van de gletsjers van de Zugspitze en heeft er miljoenen jaren over gedaan om dit prachtige decor voor ons achter te laten.

DSC 8069d De kleur van de Partnach steekt mooi af tegen de rotsen.

DSC 8076d Tijdens de wandeling door de kloof kun je her en der wat water op je hoofd verwachten.

DSC 8086d Deze kloof is ongeveer 700 meter diep en 80 meter hoog, je kan er doorheen schieten, maar hier en daar bewonderend kijken doet eigenlijk iedereen.

DSC 8098d Op sommige plekken komt er wat zon in de kloof, daar zie je ook direct wat struiken en bomen groeien.

DSC 8103d Hier kun je het uitgehouwen pad zien links in de foto.

DSC 8121d Voor de weg terug zijn er diverse opties, door de kloof terug, over de kloof, of door de bergen.

DSC 8139d Hier op dit stuk moet je echt je stem verheffen wil je elkaar verstaan. Het water maakt een flinke versnelling met het nodige geluid.

DSC 8146dd Dan zien we weer echt daglicht voor ons uit, wat een mooie kloof, wat is de natuur krachtig.

DSC 8160dd De bonus komt dan nog, we hebben zicht op de Zugspitz, de rivier van de Partnach stroomt hier de kloof in.

DSC 8165d Dit is ook weer een parel aan het eind zeg, het weer werkt ook lekker mee 🙂

DSC 8170d We moeten een klein stukje lopen om beneden bij de rivier uit te komen.

DSC 8173d Hoe mooi wil je het hebben, alleen de kleur van de Partnach al.

DSC 8198d Dan leggen we de rugzak neer en nemen plaats op een rots, wat een pareltje weer. We nemen wat te drinken en genieten van deze fraaie dag. Wat een mooie kloof, met een nog fraaier einde.

DSC 8211d Mandy en ik willen niet dezelfde weg terug, nemen de wandeling langs Gasthof Kaiserschmarrn-Alm, hier landen we op het terras en nemen wat eten en drinken. Eenmaal terug op de camping geven we onze voetjes rust in het zwembad en de diverse sauna mogelijkheden op het resort. Wat een mooie wandeling weer.

Omdat het vandaag een warme dag wordt staan we redelijk vroeg op zo kwart voor acht. Mandy haalt verse broodjes daarna gaan we douchen. Eenmaal helemaal klaar rijden we naar de parkeerplaats van de Eibsee, we zijn er 09;20u.. Het is dus vroeg, je kan de Eibsee helemaal rond lopen,…
Voor vandaag hebben we ontbijt geboekt, dat kan hier op het resort... We 'moeten' dus om 08:00u aanschuiven, nu zijn we rond half acht wakker dus dat gaat lukken. Het weer vandaag zal niet heel veel zon-uren bevatten, dus gaan we in de loop van de ochtend naar een charmant…