Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg, we willen ook de General Grant Tree en omliggende Sequoia’s bekijken. Mandy en ik zijn dus toch weer redelijk vroeg op, snel wassen wat eten en dan gaan we weg van The Lodge Pole.  Dus rijden we de 180 af …


De zon is al op en komt langzaam over de bergen heen, de mist maakt het mooi!


We komen aan bij de parkeerplaats, de auto’s en RV’s zijn kinderspeelgoed bij de machtige bomen!


De Sequoia’s kunnen zo maar 70 meter en hoger groeien, onvoorstelbaar als je ervoor staat !!


In 1870  hebben Israel en Thomas Gamlin  een cabin gebouwd in de Southern Sierra Nevada Mountains. Deze cabin heeft zelfs nog  als opslag voor het leger gediend. Toen kon je nog gewoon een stuk grond proberen te claimen 🙂


Dit is de grootse Sequoia, General Grant, een duizeling wekkende hoogte van 81,5m


Het is bijna niet te fotograferen, ruim 80 meter en een omtrek van 32.5 meter pfff


De Sequoia’s kunnen zo maar 70 meter en nog veel hoger groeien, onvoorstelbaar als je ervoor staat !!


We komen langs een omgevallen Sequoia, ” The Fallen Monarch” een boom die ruim 300 jaar geleden omgevallen is, er zijn foto’s uit begin 1900 te zien dat  de omgevallen  boom niet veranderd is. Zelfs een gevallen Sequoia blijft nog honderden jaren bestaan. Je ziet hier dat deze hol is…. Het zijn ijzersterke bomen, ze doorstaan zelfs vuur e.d.


Mandy en ik kunnen  heel gemakkelijk door de Monarch heen lopen naar het einde, zo groot zijn ze.. Onvoorstelbaar!!


Bij de parkeerplaats staan twee enorme Sequoia’s…


Onze RV is komt nauwelijks hoger  dan zijn eerste teen 🙂 Je moet ze eens in het echt zien om de grote in te schatten, het liefst met iets of iemand ervoor. Ik ben er erg van onder de indruk geraakt!


Daar gaan we richting San Francisco, onderweg eten we wat bij Panda Express langs de snelweg, we komen in een korte file.


Gelukkig is dit snel voorbij een kunnen we onze weg vervolgen naar Marin RV Park..


Tegen 16:00u hebben we de camper op de plek en kijken even achter de campground….. een soort Chief Brody gevoel krijg je hier.


Jaws zal hier niet komen maar zo’n dorpje bestaat dus echt…


Een Willet is aan het speuren, zelfs achter de Campground is er voldoende wildlife in de wetlands.


Een American Avocet ziet zichzelf terug in het water….


De zilverreiger staat stil te wachten op wat voorbij zwemt…


We lopen even naar de opstapplaats voor de Ferry morgenochtend, we kunnen de camper de komende 4 dagen laten staan en San Francisco bezoeken. We hebben nog steeds zicht op het dorpje.


Een Skateboarder komt ons voorbij razen….


De brug zal niet snel meer operationeel worden,  wat een dorpje!!


De Larkspur Ferry vertrekt morgen om 09:30u naar San Francisco, weekendtijden, doordeweeks al vanaf 05:45u  Dat wordt uitslapen morgen 🙂 Hij doet er doordeweeks een half uurtje over !


We spotten onze eerste zeehond 🙂


We zien de eerste tekenen voor Halloween… In de avond steken we de BBQ aan, maken twee hamburgers met verse salade…  De komende dagen San Francisco bezoeken, we zijn er heel erg benieuwd naar. Voor Dinsdag hebben we tickets Alcatraz, ook zin in.

Gisteren waren we vroeg naar bed gegaan, half negen was het geloof ik. Op The Lodge Pole is geen wifi of mobiel bereik, dus blog ik ook vandaag weer off-line. Terug naar vanmorgen, we waren natuurlijk weer lekker vroeg wakker wat resulteerde dat we vlak voor 07:00u al helemaal klaar…
Ondanks dat we niet vroeg hoeven op te staan zijn we rond half zeven wakker, dan maar eruit.  Rustig aan opstarten met een ontbijt, daarna wassen. Rond kwart voor negen stappen we op de fiets naar de ferry, de vetrek precies om half tien. De ferry doet er in het…