Onze laatste actieve dag van de vakantie gaat in, morgen rijden we zo ver mogelijk Duitsland in, en de dag erna het laatste sprongetje naar Nederland. Dan gaat de caravan even naar de dealer voor wat onderhoud. Daarna brengen we ons Fendtje naar de stalling. Terug naar vandaag,… Na het ontbijt uiteraard op deze Camping zijn verse bolletjes en croissants .. rijden we naar de Sigmund Thun Klamm

DSC 1856b Het is een korte rit naar de Sigmund Thun Klamm, parkeren kan voor de deur. Het is er nog stil rond 10:00u. De kloof is niet heel groot een kleine 350m en voornamelijk over boardwalks die je op een fraaie manier door de kloof laten lopen.

DSC 1871b Het water in in de kloof is mooi groen, er zijn gestapelde watervallen.

DSC 1903b In de kloof is het nat en koud, ik denk een graad of 2 vandaag.

DSC 1906b Achter Mandy zie je nog zweem van een waterval.

DSC 1909b Zo slingeren we door de Sigmund Thun Klamm, ook deze kloof is weer mooi. Dan lopen we teug naar de auto en rijden in de richting van de Grossglockner High Alpine Road.

DSC 1948b Vlak voordat je gaat betalen voor de alpenrit is er nog een mooi uitzichtpunt.

DSC 1962b Rond 11:00u komen we aan bij de Oostenrijkse Alpen waar de herfst ook aanwezig is aan de voet.

DSC 1967b Het is een mooie heldere dag, we kijken onze ogen weer uit naar alle vormen en kleuren en niet in de laatste plaats de sneeuw.

DSC 1968b We kijken naar de boeiende vormen, er zijn ontelbare stopjes op de Grossglockner Hochalpenstrasse, dus als je niet uitkijkt maak je zomaar 30.000 mooie foto’s :-)

DSC 1969b De Grossglockner High Alpine Road heeft ook een flinke stijging en als we naar de bergen kijken zijn dennenbomen niet veel meer dan wat groene strookjes geworden.

DSC 1970b Op de voorgrond de mooie herfstkleuren in de bomen, op de achtergrond de prachtige besneeuwde bergen en strak blauwe lucht.

DSC 2012b In die ruige omgeving wordt ook de sligerende weg goed zichtbaar, je ziet dan zo’n klein Dinky Toy in de ruimte. Zo nietig zijn we dus.

DSC 2019b Hoe hoger we komen hoe ruiger de omgeving, bomen zijn meer en meer afwezig, rechts onder zie je nog net een stukje weg.

DSC 2033b Gelukkig zien we af en toe een wagen door deze fraaie omgeving rijden, anders zou je vergeten hoe groot dit alles is.

DSC 2066b We rijden naar het panorama punt, de Edelweißspitze is het hoogste punt van de Großglockner Hochalpenstraße. Op dit punt kun je 360 graden om je heen kijken. De weg naar het uitzichtpunt heeft 7 haarspeldbochten en het wegdek is gemaakt van kassei. De maximale helling is 14% en de top wordt door zeer veel motorrijders en fietsers gezien als einddoel.

DSC 2082B Tegen het middaguur nemen we warme chocolademelk met een apfelstrudel, “lijkt’ een beetje op appelgebak maar dan meer laagjes. Maar sjemig wat een uitzicht tijdens de break, heerlijk warm binnen en buiten nauwelijks een graad of twee.

DSC 2039b Na het gebakje en chocolademelk rijden we weer door het maanlandschap, elke stopje is super mooi, en dan doe ik de omgeving nog tekort!

DSC 2044b
Je ziet van die prachtige ruige vormen, kleuren en lijnen… genieten dus.

DSC 2046b We zijn weer een flink stuk gestegen, in het midden onderin de foto zie je het restaurant nog in de foto, al is het in miniatuur.

DSC 2053B De gele vlakken zijn fraai zo met de sneeuw erop, het lijkt wel wat op zebra strepen.

DSC 2049b Zo van boven heb je een mooi zicht op de prachtige wegen, wat een fraaie route. Aan het einde van de middag parkeren we in het dorpje Zell am See en eten we een super lekkere schnitzel. Zo komt er langzaam aan een einde aan onze vakantie. De volgende dag zal meer een reisdag/slaapcamping en dan naar huis. Wat een mooie trip veel gezien en gedaan, veel gewandeld, wellicht dat ik met een paar weken nog wat overdenkingen plaats.

Het is zover, we beginnen echt aan de reis terug naar huis, vandaag verlaten we Slovenië en gaan we naar Zell am See ( Campingplatz Seecamp ) De weg gaat straks over een bergpas, we zorgen dat we alles weer klaarmaken voor vertrek. Eerst nog ontbijten en daarna kunnen we…
Vandaag hebben we een rit van 500km voor de boeg van Zell am See naar AZUR Camping Wertheim, dus zijn we vroeg wakker, zo tegen 07:00u zijn we uit bed. Na het wassen en eten checken we uit, we moeten even wachten op het elektra verbruik, zodra dat betaald is…