2013-05-09T21:51:52+00:00donderdag 29 september 2011|

Dag 3: We gaan naar Discovery Cove …

We worden weer vroeg wakker, het ritme is nog niet gevonden, tegen 5:00 u zitten we aan de koffie. De laptop gaat aan en lezen de reacties op het blog, zo leuk om de dag te beginnen.. waarvoor dank. Uiteindelijk kruipt het tegen 7:00  en ga ik als 2e douchen, dat lijkt veel sneller als wanner ik schrijf  dat ik als laatste..onder douche spring. Het loopt tegen 7:30 wanneer de Nissan, richting Discovery Cove rijdt.. in de auto loopt de spanning op.

We hebben al zoveel Blogs gelezen waar mensen het zo onwijs gaaf hebben gevonden, dat we wel ongeveer weten wat er gebeurd, maar niet konden vermoeden hoe de impact zou zijn…

Tegen 7:50 staan we ons aan te melden, we krijgen de Dolphin Swim in de 3e groep, dat betekend dat we al ons al om 8:50 moeten melden bij Starfish…

We worden  door verwezen naar de Lockers we krijgen handdoeken, en Swimsuits en Snorkel pakket. Daarna zoeken we ligbedden op een lekkere plek, de dag begint prima, de zon schijnt lekker, we nemen een ontbijtje, en tijdens het eten spreekt Gerrie ons aan, niet veel later volgt Ruwin. Ze zijn ook bij Discovery Cove met vrienden uit Engeland, we schudden de hand van Michelle en Martin. We kletsen wat bij, over onze gezamelijke Florida verslaving.. Dan is het alweer onze tijd op naar de Dolphin Swim te gaan. We zien elkaar nog vast wel…

We Melden ons bij het Starfish ontvangst gedeelte, we krijgen wat dingen te horen over Dolfijnen en Discovery Cove,  we worden in groep A geplaatst.

Daarna lopen we richting het water er wordt verteld dat het water best wat doorkomen is, nou dat klopt. Maar dat vergeet je snel wanneer je schouder aan schouder, een Dolfijn voor je langs ziet zwemmen, daarna komt de Dolfijn heeeel langzaam voorbij drijven, bijna tegen je aan. We mogen hem ( Iggy ) aanraken, hoe voelt het aan? Tja zacht, zijde, rubber, lief, alles anders dan wat ik me had voorgesteld. Ook Mandy geniet met volle teugen wanneer Iggy  weer langs drijft maar nu met zijn buik naar boven. Weet je dit is niet goed te beschrijven.. maar later zaten we aan de bar, zie ik tranen in de ogen van Mandy, ik vraag waarom ze tranen had. Gewoon van de emotie, en contact, blijdschap over deze ervaring.. dat was mooi dat dit bij haar had los gemaakt. Juist Mandy die zo nerveus was, …

We worden naar voren geroepen, we gaan de Dolfijn een knuffel geven, en met hem zwemmen, daar raakte ik ook van onder de indruk.. De foto’s vertellen alles eigenlijk..

m092811_00_2769
Mandy is helemaal over de angst heen en ze geniet met volle teugen, top.

m092811_00_2774m092811_00_2777
Gek dat de Dolfijn zoveel uitstraalt dat je zelfs contact met hem wil maken, je wilt hem aanraken, en ook het zwemmen met de Dolfijn is te gek.. Ik kan het iedereen aanraden. Heb je maar een beetje angst, het verdwijnt als sneeuw voor de zon, en je heb een dag om nooit te vergeten.

m092811_00_2851
Mandy was hier vooraf, best nerveus voor, het moment dat ze Iggy had aangeraakt verdween dit totaal, ze wilde dan ook als eerste met hem zwemmen..

m092811_00_2855m092811_00_2806

m092811_00_2803

Het deel met de Dolfijnen is afgelopen, helemaal geslaagd, we gaan eerst wat drinken…  en daarna gaan we Discovery Cove verkennen, en gaan in de Tropical River, een soort Lazy River, heerlijk warm dobberen.. een flink rondje overigens..

m092811_00_3831b

Ook daar zijn fotografen die je graag vastleggen op de gevoelige plaat, .. De River gaat langs een strand,  je gaat onder bruggetjes door, langs watervallen het ziet er prachtig uit.

Wanneer je wilt kun je een vest aantrekken of een Zwembuis pakken, en je heerlijk laten rond drijven, je moet bij deze river wel wat meer mee bewegen anders zit je er een paar dagen in…

Je kan zelfs even uit stappen en naar de Aviary gaan… wat wij ook doen..  binnen krijgen je een voederschaal en de rest gaat vanzelf, heeeel erg leuk om te doen!!

m092811_00_3312

Na het zwemmen in de River gaan we wat eten. Daarna willen nog met de roggen zwemmen,  wanneer we gegeten hebben, gaan we aan dit avontuur beginnen, het zwemmen met de roggen verdient ook zeker een 10 + wat een grote mooie vissen zeg.. Ik heb gelukkig een onderwater cameraatje mee, het is een beetje gokken onderwater.. maar alleen al rond zwemmen is te gek..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De haai zit achter glas, de roggen nie,  ze zwemmen gewoon om ons heen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het zijn waanzinnig mooie beesten, ze zweven werkelijk voorbij. Ook dit is zekers een aanrader..   We zwemmen nog een keer de Tropical River, komen Ruwin en Gerrie nog een keer tegen tijdens een drink pauze… ook zij hebben het geweldig evenals hun vrienden Michelle en Martin. Martin vond de roggen ook zo te gek, en Ruwin liet mij een onderwaterfilmpje zien welke hij had gemaakt van de roggen heel gaaf zo recht op hem af. Wellicht plaatst hij deze nog op zijn blog zeker de moeite waard om even te  kijken.
We maken nog een groeps foto, hoewel de camera nog spetters op de lens heeft lukt hij toch een beetje.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tegen half vijf trekken we ons terug naar de villa. We raken niet uitgepraat over deze mooie dag. We bekijken de foto’s… en daarna begin ik aan het blog. Wij gaan zo naar Cracker Barrel, morgen maar weer even relaxen … we zien wel..

Deze dag was meer dan geslaagd.
Tot morgen..

We komen langzaam in het ritme, rond de klok van 7:00 worden we wakker, lekker een bakkie koffie, de laptop aan … rustig aan opstarten. We lezen de reacties… leuk! Tegen een uur of 8 gaan we naar de Publix,  Mandy rijd, ze vind het ook een fijne auto,  we…
De eerste nacht zijn we redelijk begonnen alleen tegen 5:30 zijn we wakker, klaar wakker. We gaan er maar uit, koffie zetten, en lezen de reacties op het blog, heel erg leuk om zo de dag te beginnen.   We wilden rustig aan beginnen, een beetje zonnen zwemmen… maar ja dat…

28 Comments

 1. Car 29 september 2011 van 04:56 - Antwoorden

  Je spreekt over onderwater cameraatje, de foto’s zijn echter prachtig.

 2. Gerrit & Joke 29 september 2011 van 05:05 - Antwoorden

  Dit is een dag om nooit meer te vergeten Wehebben het er nog zo vaak over
  Vooral als je dan weer naar de foto’s of de DVD kijkt
  Leuk jo wij hadden ook IGI

 3. Saskia 29 september 2011 van 06:50 - Antwoorden

  Jeetje het straalt van jullie gezicht af. Dat is genieten met een hoofdletter. Dit moeten wij zeker gaan doen zodra Alec groot genoeg is. Prachtige foto’s. TOP!!
  Have Fun!!
  Saskia

 4. Sonja 29 september 2011 van 07:06 - Antwoorden

  Wat zien de foto’s er geweldig uit. Je ziet gewoon aan jullie gezichten dat jullie enorm aan het genieten waren. Het lijkt met inderdaad een ervaring die een geweldige indruk achterlaat. En zo leuk voor Mandy dat de spanningen meteen verdwenen waren bij het aanraken van Iggy. Een dag met een gouden randje.

 5. Jackie 29 september 2011 van 07:09 - Antwoorden

  oh……………….wat super, das echt een van mijn wensen, zwemmen met een dolfijn…wat een genot staalt er van jullie af he…dagen om nooit meer te vergeten….en jongens wat geniet ik mee….heerlijk, heerlijk, dank je wel….

  liefs
  jacky

 6. de brabertjes 29 september 2011 van 07:20 - Antwoorden

  dat ziet er echt super uit en aan de foto`s zie je dat jullie er super van genoten hebben.
  die foto`s van de roggen geweldig leuk is z`n onderwater cameraatje.

 7. Marja 29 september 2011 van 07:30 - Antwoorden

  Volgens mij hebben jullie weer een dag van je leven mee gemaakt, ik kan me goed voorstellen dat je daar een beetje emotioneel van wordt!
  Met enige jaloersheid moet ik zeggen dat het scuba pak Mandy echt goed staat Mijn complimenten hoor!

 8. Sonja 29 september 2011 van 07:37 - Antwoorden

  Geweldige ervaring en geweldige foto’s. Dat jullie genoten hebben is duidelijk te zien, een plezier om naar te kijken. Have fun today!

 9. Alfons, Mirijam en Manon 29 september 2011 van 07:53 - Antwoorden

  Na zoveel bezoeken aan Orlando toch weer een nieuwe ervaring ontdekt, prachtig hoor! Het plezier straalt er van af. Of ze daar Roggebrood van maken vraagt Manon…

 10. Martin, Richard en Linda 29 september 2011 van 09:10 - Antwoorden

  Zien jullie nou wel, we zeiden het toch….
  Het is echt een onvergetelijke belevenis. Ze voelen niet ‘visachtig’ aan maar eerder heel erg zacht en fluweelachtig. Top dat jullie het gedaan hebben!
  Geniet nog lekker, wij zijn hier best wel een beetje jaloers 🙂

  De Mokummers

 11. Cynthia en Theo 29 september 2011 van 09:40 - Antwoorden

  Is een superdag geweest,zal mij benieuwen of het voor ons bij de Manatees ook zo wordt.

 12. Jan Judy 29 september 2011 van 10:09 - Antwoorden

  Vanmorgen zat ik als eerste jullie blog te lezen heerlijk zo even in m’n eentje met een lekker bakkie koffie,ik moet zeggen het lezen ging nog wel maar toen ik de foto’s zag rolden de tranen over mijn wangen wat een emotie zeg.
  Mandy ik ben SUPER trots op jou je vond het zo spannend en zag er ook wel een beetje tegenop maar op de foto’s is alle angst weg heerlijk om jullie zo te zien genieten,Papa is ook wakker en ik moet plaats maken het is zijn beurt wel met mijn waarschuwing nou en dat klopte aardig niet te geloven dat je om 7 uur in de vroege ochtend al zit snotteren en dan is het pas dag 3.
  Nou lieverds we zijn super blij met dit blog en hopen dat jullie weer een fijne dag hebben,liefs Papa en Mama

 13. monique 29 september 2011 van 10:19 - Antwoorden

  ach Man, ik ben het helemaal met je moeder eens! Wat prachtig!! Inderdaad net of ik er ook bij ben. Heel raar! maar komt vast omdat de foto’s zo goed zijn. Wat een super dag!

 14. Tiana 29 september 2011 van 12:07 - Antwoorden

  Ziet er erg gaaf uit! Jammer dat onze kinderen nog zo klaar zijn, anders zou ik het wel weten!

 15. Ronald 29 september 2011 van 13:13 - Antwoorden

  Wat een geweldig mooie dag met hele mooie foto’s. Dat is een hele dag genieten zeg. Goed dat jullie dit gedaan hebben.

  Nog heel veel plezier.

  Gr. Ronald

 16. Yvonne en Rob 29 september 2011 van 14:17 - Antwoorden

  Geweldig wat een mooie ervaring, di vergeet je nooit meer.
  Je foto’s zijn weer prachtig en geven jullie waanzinnige dag mooi weer.
  Enjoy!!!

 17. Gerrie 29 september 2011 van 14:49 - Antwoorden

  Hoi Rick en Mandy. Wat een dag gisteren he? Wij vonden het een super ervaring. We vonden het ook erg leuk om jullie te ontmoeten. Onze blog is al geplaatst, de filmpjes zullen later gaan volgen ;-). Seeya 5 oktober.
  Ruwin en Gerrie

 18. Michel en Cariene 29 september 2011 van 16:10 - Antwoorden

  Wauw, wat enorm gaaf ! Wat zullen jullie genoten hebben. Prachtige foto’s ook.Hmm ga toch denk ik maar nog meer sparen om volgend jaar dit ook te kunnen doen.

 19. derrobbie 29 september 2011 van 16:51 - Antwoorden

  Het is inderdaad een geweldige ervaring om met dolfijnen te zwemmen (heeft Angelique bij Theater of the sea gedaan). Prachtige foto`s hebben jullie gemaakt zeg :-). Dat jullie erg genoten hebben is te lezen, wij genieten hier ook mee. Nog veel plezier.

  Groeten van Robert en Angelique

 20. Anita 29 september 2011 van 17:44 - Antwoorden

  Wat een superervaring heh? Het duurt alleen veeeel te kort, haha. Wat een schitterende foto’s heb je weer gemaakt. Die roggen zijn ook prachtig.
  Dit was echt genieten ,het straalt van de foto’s af.
  Groetjes
  Anita

 21. Donald Duck 29 september 2011 van 17:47 - Antwoorden

  Wow echt mooie onderwater foto’s zeg

 22. 2theUSA 29 september 2011 van 17:48 - Antwoorden

  Wat een mooie dag, super dat jullie het gedaan hebben en Mandy over haar angst heen is. Een ervaring om nooit te vergeten. Ons was verteld dat als de dolfijn op zijn rug langs je zwemt of onder je door zwemt, dit een enorm compliment is. Zijn volledige aandacht is dan op jou gericht. Zwemmend op zijn buik kan hij met elk oog een ander beeld zien, op zijn rug ziet hij 1 samengesteld beeld net als mensen.
  groet Christa

 23. Jan Judy 29 september 2011 van 18:31 - Antwoorden

  he rick joeri hier wat een mooie fotos zeg en wat een lieve dieren die dolfijnen wil ik ook wel een keertje doen en wat was mandy stoer zeg ik ben super trots op mandy dikke kus joeri

 24. Twinmom1995 29 september 2011 van 23:11 - Antwoorden

  De foto’s zijn inderdaad weer prachtig en wat een topdag hebben jullie weer gehad.

 25. Alex 30 september 2011 van 07:19 - Antwoorden

  Dit is echt een dag om nooit te vergeten. Wat een spanning, emoties en ontlading. Genieten met een grote G !

 26. Anonymous 30 september 2011 van 12:44 - Antwoorden

  Wat fijn dat het zo geweldig was. Jullie genieten altijd volop, maar een uitdaging is altijd leuk toch ook op vakantie. Super gedaan Mandy en leuk blog weer Rick.
  Ga nog even verder genieten dan kunnen wij het ook weer met het lezen.
  Barkies

 27. MattRob 1 oktober 2011 van 23:38 - Antwoorden

  Supermooie dag, dit blijft gewoon iets heel bijzonders. De foto’s stralen van het pezier. En niet alleen de dolfijnen, maar ook de roggen en aviary zijn geweldig, vooral omdat het allemaal kleinschalig is ! Mooie dag weer !

 28. Tom en Jess 2 oktober 2011 van 11:49 - Antwoorden

  Ziet er een mooie dag uit. Wij hebben ook een onderwater camera gekregen bij het bestellen van onze tickets. Hopelijk krijgen we ook zo’n mooie foto’s als jullie.
  Groetjes Tom & Jessica

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com