We worden weer vroeg wakker, het ritme is nog niet gevonden, tegen 5:00 u zitten we aan de koffie. De laptop gaat aan en lezen de reacties op het blog, zo leuk om de dag te beginnen.. waarvoor dank. Uiteindelijk kruipt het tegen 7:00  en ga ik als 2e douchen, dat lijkt veel sneller als wanner ik schrijf  dat ik als laatste..onder douche spring. Het loopt tegen 7:30 wanneer de Nissan, richting Discovery Cove rijdt.. in de auto loopt de spanning op.

We hebben al zoveel Blogs gelezen waar mensen het zo onwijs gaaf hebben gevonden, dat we wel ongeveer weten wat er gebeurd, maar niet konden vermoeden hoe de impact zou zijn…

Tegen 7:50 staan we ons aan te melden, we krijgen de Dolphin Swim in de 3e groep, dat betekend dat we al ons al om 8:50 moeten melden bij Starfish…

We worden  door verwezen naar de Lockers we krijgen handdoeken, en Swimsuits en Snorkel pakket. Daarna zoeken we ligbedden op een lekkere plek, de dag begint prima, de zon schijnt lekker, we nemen een ontbijtje, en tijdens het eten spreekt Gerrie ons aan, niet veel later volgt Ruwin. Ze zijn ook bij Discovery Cove met vrienden uit Engeland, we schudden de hand van Michelle en Martin. We kletsen wat bij, over onze gezamelijke Florida verslaving.. Dan is het alweer onze tijd op naar de Dolphin Swim te gaan. We zien elkaar nog vast wel…

We Melden ons bij het Starfish ontvangst gedeelte, we krijgen wat dingen te horen over Dolfijnen en Discovery Cove,  we worden in groep A geplaatst.

Daarna lopen we richting het water er wordt verteld dat het water best wat doorkomen is, nou dat klopt. Maar dat vergeet je snel wanneer je schouder aan schouder, een Dolfijn voor je langs ziet zwemmen, daarna komt de Dolfijn heeeel langzaam voorbij drijven, bijna tegen je aan. We mogen hem ( Iggy ) aanraken, hoe voelt het aan? Tja zacht, zijde, rubber, lief, alles anders dan wat ik me had voorgesteld. Ook Mandy geniet met volle teugen wanneer Iggy  weer langs drijft maar nu met zijn buik naar boven. Weet je dit is niet goed te beschrijven.. maar later zaten we aan de bar, zie ik tranen in de ogen van Mandy, ik vraag waarom ze tranen had. Gewoon van de emotie, en contact, blijdschap over deze ervaring.. dat was mooi dat dit bij haar had los gemaakt. Juist Mandy die zo nerveus was, …

We worden naar voren geroepen, we gaan de Dolfijn een knuffel geven, en met hem zwemmen, daar raakte ik ook van onder de indruk.. De foto’s vertellen alles eigenlijk..

m092811_00_2769
Mandy is helemaal over de angst heen en ze geniet met volle teugen, top.

m092811_00_2774m092811_00_2777
Gek dat de Dolfijn zoveel uitstraalt dat je zelfs contact met hem wil maken, je wilt hem aanraken, en ook het zwemmen met de Dolfijn is te gek.. Ik kan het iedereen aanraden. Heb je maar een beetje angst, het verdwijnt als sneeuw voor de zon, en je heb een dag om nooit te vergeten.

m092811_00_2851
Mandy was hier vooraf, best nerveus voor, het moment dat ze Iggy had aangeraakt verdween dit totaal, ze wilde dan ook als eerste met hem zwemmen..

m092811_00_2855m092811_00_2806

m092811_00_2803

Het deel met de Dolfijnen is afgelopen, helemaal geslaagd, we gaan eerst wat drinken…  en daarna gaan we Discovery Cove verkennen, en gaan in de Tropical River, een soort Lazy River, heerlijk warm dobberen.. een flink rondje overigens..

m092811_00_3831b

Ook daar zijn fotografen die je graag vastleggen op de gevoelige plaat, .. De River gaat langs een strand,  je gaat onder bruggetjes door, langs watervallen het ziet er prachtig uit.

Wanneer je wilt kun je een vest aantrekken of een Zwembuis pakken, en je heerlijk laten rond drijven, je moet bij deze river wel wat meer mee bewegen anders zit je er een paar dagen in…

Je kan zelfs even uit stappen en naar de Aviary gaan… wat wij ook doen..  binnen krijgen je een voederschaal en de rest gaat vanzelf, heeeel erg leuk om te doen!!

m092811_00_3312

Na het zwemmen in de River gaan we wat eten. Daarna willen nog met de roggen zwemmen,  wanneer we gegeten hebben, gaan we aan dit avontuur beginnen, het zwemmen met de roggen verdient ook zeker een 10 + wat een grote mooie vissen zeg.. Ik heb gelukkig een onderwater cameraatje mee, het is een beetje gokken onderwater.. maar alleen al rond zwemmen is te gek..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De haai zit achter glas, de roggen nie,  ze zwemmen gewoon om ons heen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het zijn waanzinnig mooie beesten, ze zweven werkelijk voorbij. Ook dit is zekers een aanrader..   We zwemmen nog een keer de Tropical River, komen Ruwin en Gerrie nog een keer tegen tijdens een drink pauze… ook zij hebben het geweldig evenals hun vrienden Michelle en Martin. Martin vond de roggen ook zo te gek, en Ruwin liet mij een onderwaterfilmpje zien welke hij had gemaakt van de roggen heel gaaf zo recht op hem af. Wellicht plaatst hij deze nog op zijn blog zeker de moeite waard om even te  kijken.
We maken nog een groeps foto, hoewel de camera nog spetters op de lens heeft lukt hij toch een beetje.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tegen half vijf trekken we ons terug naar de villa. We raken niet uitgepraat over deze mooie dag. We bekijken de foto’s… en daarna begin ik aan het blog. Wij gaan zo naar Cracker Barrel, morgen maar weer even relaxen … we zien wel..

Deze dag was meer dan geslaagd.
Tot morgen..

De eerste nacht zijn we redelijk begonnen alleen tegen 5:30 zijn we wakker, klaar wakker. We gaan er maar uit, koffie zetten, en lezen de reacties op het blog, heel erg leuk om zo de dag te beginnen.   We wilden rustig aan beginnen, een beetje zonnen zwemmen… maar ja dat…
We komen langzaam in het ritme, rond de klok van 7:00 worden we wakker, lekker een bakkie koffie, de laptop aan … rustig aan opstarten. We lezen de reacties… leuk! Tegen een uur of 8 gaan we naar de Publix,  Mandy rijd, ze vind het ook een fijne auto,  we…