We slapen tot een uur of 7u00, tegen 8u00 haal ik verse broodjes op de camping. Mandy en ik vinden de verse bollen altijd iets van een Duits/Oosterijkse vakantie. Na het ontbijt frissen we ons op daarna rijden we weg van de camping. De bestemming is de Silvretta-Hochalpenstraße , deze route is 22,3 km lang, omvat ongeveer 32 haarspeldbochten en stijgt zo’n 12 %.

DSC 4080D We betalen 18euro bij de ingang en daarna rijden we het fraaie gebied in.

DSC 4082D De weg slingert zicht meteen naar boven, we beginnen met veel bomen om ons heen.

DSC 4105D Nu we hoger komen zien we ook weer de prachtige besneeuwde bergtoppen, de weg kronkelt omhoog.

DSC 4100D Onderweg komen we langs turquoise meertjes, af en toe stoppen is een must!

DSC 4111D Het weer werkt enorm mee, beneden zien we de weg, daar boven een waterval, dit water komt vanaf de besneeuwde bergtoppen.

DSC 4117D Hoog boven is er gewerkt aan de weg, dit asfalt is werkelijk nieuw..!

DSC 4128D In de verte zien we een hotel, deze ligt vlakbij de Silvretta Stausee.

DSC 4129D We parkeren de auto en lopen een stuk genietend van de omgeving.

DSC 4132D Vlakbij de parkeerplaats heb je een fraai uitzicht !

DSC 4135D Dan wandelen we naar Restaurant Silvrettasee, daar blijk je met ongeveer dat uitzicht een kop koffie met Apfelstrudel te kunnen eten. We blijven een tijd zitten genieten van de zon en het uitzicht.Hoog in de bergen is het een stukje frisser maar korte broek en een vestje volstaat.

DSC 4140D In de bergen hangen de wolken soms mooi waardoor je prachtige zon en schaduwval krijgt, de weg loopt oneindig door.

DSC 4147D Nu de sneeuw smelt ontstaan er hele mooi riviertjes, prachtig om te zien.

DSC 4160D We rijden op een aantal meertjes aan, hier mag je vissen met een vergunning, er wordt ook hier en daar gevist. Links onder tuurt Mandy in het water naar de enorme forellen.

DSC 4163D We blijven hier even kijken maar helaas geen vangst terwijl wij er waren.

DSC 4165D Hoog in de bergen zonder Milka-koeien kan natuurlijk niet …

DSC 4175D Dan rijden we weer verder genietend van de uitzichten!!

DSC 4177D Het smeltwater is super koud als het zich in het grote meer stort.

DSC 4179D En langs het water is het geel wat de klok slaat vandaag.

DSC 4184D We stoppen langs het grote water, mooi dat turquoise water afstekend bij de bergen, deze route is het meer dan waard gebleken.

DSC 4186D Mandy en ik rijden weer richting de camping, over de mooie wegen.

COLLAGEDT Tegen 13u30 zijn we weer op de camping en gaan lekker genieten van de zon, dit houden we vol tot een uur of half vijf. Daarna rijden we naar Bludenz dit 5 minuten rijden. Lopen door het stadje en schuiven daar ergens aan op een terras voor wat eten en drinken. Eenmaal thuis relaxen we met wat lezen en genieten van de avondzon. Weer een mooie dag!

Gisterenavond sliepen we al vroeg, dat is niet zo gek na de lange rit. Eén voordeel, we zijn al op de heerlijke camping... Dus hebben we een dag extra, we gaan hier pas zaterdag weer weg richting Bled. Maar we waren wel moe, dus ging het licht vlot uit! Vandaag…
We zijn rond half acht wakker, eerst even rondje badkamer en daarna haal ik de verse bolletjes op de camping en kookt Mandy een lekker eitje, je kan eraan wennen. Na het ontbijt maken we ons klaar voor vertrek. De Formarinsee is te bereiken via een bus die vertrekt uit…