We worden zo tegen half zeven wakker, dat gaat al wat beter.. we nemen koffie en thee mee  naar het pooldeck en genieten dat we hier weer zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is nog schemer, de temperatuur is heerlijk.. we lezen op ons gemak wat op internet.
Doen wat broodjes in de oven, en ik zet de hottub alvast aan.. Na het eten duiken we in het zwembad, en maken we gebruik van de Hottub. Terwijl we in de hottub zitten kijk in de bossen of ik wildlife zie, maar het is stil. Het is rustig hier, we vermaken ons met wat relaxen lezen tot een uur of 10:00 dan gaan we douchen. Rond half elf staan Pieter en Petra voor de deur, we gaan naar SeaWorld..

De bedoeling is de “Behind the Scenes Tour” te doen, alleen weten Pieter en Petra niet dat we daar al kaartjes voor hebben gekocht. We rijden naar SeaWorld het is druk op de weg maar het rijdt wel gewoon door. Wanneer we het SeaWorld terrein op rijden kunnen we helemaal vooraan parkeren. We zijn zo door de controle, ik ga heel even de tickets service om de Tour tickets op te halen. Dan vertellen we Pieter en Petra wat we gaan doen… dat valt in goede aarde, het lijkt ze helemaal top!  We lopen richting het meeting point, we zijn er rond 11:45u, we hebben een vrolijke gids zo blijkt en tegen twaalf uur gaat de tour beginnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tijdens de tour word er veel duidelijk wat SeaWorld nog meer doet dan shows geven.. We staat voor een boot waarvan de motor en Schroef in het zijn geplaatst, dit soort boten gebruikt SeaWorld om bijvoorbeeld Manatees te redden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Orca’s die moeten worden verplaatst komen in speciaal hiervoor gemaakte hangmatten, deze hangt dan wel gewoon in het water maar de Orca hoeft niet veel te doen om te blijven drijven. Hierin kunnen ze ook worden onderzocht bij ziekte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We hebben echt een hele leuke tour-operator, ze verteld met zoveel enthousiasme over de opvang van zieke turtles, Manatees, en vele anderen dieren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We komen langs een basin waar turtles worden opgevangen, in 2012 waren dat er 533, waarvan er uiteindelijk 490 konden worden gered en weer teruggeplaatst. Dit jaar staat de teller een stuk lager, maar er was geen nasleep meer van de olieramp in de golf van Mexico.. gelukkig maar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bij de basins van de Manatees verteld ze met veel passie over het goede werk van SeaWorld en het redden van Manatees. Heel veel Manatees worden opgevangen en na een revalidatie periode weer teruggeplaatst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hier zien we een Manatee die is overvaren door een boot, de schroef heeft lelijke wonden gemaakt. Het ‘pak’ wat de Manatee aan heeft helpt hem drijven, waardoor deze daar niet te veel energie aan verliest, daardoor is het genezingsproces veel sneller. De Mens is de grootste vijand van de Manatee!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan gaan we de bus in, op de achtergrond zien we ook grote donkere wolken naderen. Niet veel later komt er werkelijk noodweer aan, het regent keihard.. gelukkig is de rest van de tour steeds binnen.   We rijden naar een deel waar we allemaal de kans krijgen om een haai te aaien, daarna rijden we naar een deel waar Johny de ijsbeer leeft. En ze verteld ook uit dat de ijsbeer Klondike kort geleden is overleden op 18 jarige leeftijd..

Seaworldcoll
Daarna gaat de bus naar de penguins, we mogen er ook één aaien, het voelt heel erg zacht, gewoon als veertjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ook hier wordt het één en ander verteld over de penguins, we hebben er veel van opgestoken het was een heerlijke middag tot nu toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het zijn zulke leuke beesten, er zitten zelfs fotomodellen tussen.. Na de tour rijden we terug naar huis, wij gaan nog even lezen met een boek, en wat zwemmen…

Crave buiten
In de avond halen Pieter en Petra ons op en rijden we naar Crave.., Mandy en ik kiezen voor een Steak, Pieter en Petra voor de Crave Burger. Dit is heel goed eten, een klasse restaurant !!

sampler
Als toetje nemen we de Sampler, zo kan je alle smaakjes proeven, ook dit is weer erg lekker..
Na het eten kunnen ze ons naar huis rollen, Pieter zet ons voor de deur af, hij rijd een paar deuren verder:-) Het was weer een top dag, met als hoogte punt de Behind the Scenes Tour!

Tot morgen!

We worden vroeg wakker, zo tegen half vijf zijn onze luikjes open. Mandy maakt thee en jus de orange en we lezen wat bij op internet.  We lezen de leuke reacties op de blog, en dan gaan we even naar de Walmart. We halen de grote boodschappen, en lopen zomaar…
Het is hier heerlijk, de temperatuur is lekker, een eigen zwembad wat willen we nog meer? Af en toe een uitstapje, deze keer gaan we naar Busch Gardens.. We zijn vroeg wakker, lezen wat op internet, en tegen een uur of negen zijn we gewassen en klaar. Halftien staan Pieter…